Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Montenegro

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Montenegro

Montenegro grenst aan het zuidelijkste puntje van Kroatië en de Adriatische Zee én heeft een kustlijn van bijna 300 kilometer. Landinwaarts bevindt zich het gebergte Lovćen, dat in 1952 is uitgeroepen tot nationaal park. Het ligt aan de voet van de voormalige hoofdstad Cetinje en heeft een rijke cultuurhistorie.

Vind een vlucht naar Montenegro

Vanuit Nederland kun je dagelijks naar Montenegro vliegen met een tussenstop in bijvoorbeeld Wenen of Belgrado. Podgorica Airport (TGD) of Tivat Airport (TIV) bereik je na 4 à 5 uur vliegen vanaf Amsterdam Schiphol (AMS). Vanaf Rotterdam The Hague Airport (RTM) en Eindhoven Airport (EIN) ben je 7 à 8 uur onderweg.

Vanaf Brussels South Charleroi Airport (CRL) gaan meermaals per week directe vluchten naar Podgorica. Ze duren 2 uur 20 minuten. Een andere optie is een rechtstreekse vlucht van 2,5 uur van Amsterdam naar Dubrovnik Airport (DBV) in Kroätie. Je steekt met de bus of taxi de grens over naar Montenegro.

Je kunt naar een geschikte vlucht naar Montenegro zoeken door bestemmingen te selecteren. Een vliegticket naar Podgorica brengt je naar de hoofdstad. Een belangrijk monument is de klokkentoren Sahat Kula uit 1667.

Met vluchten naar de kust van Montenegro ben je bijvoorbeeld in Tivat of Podgorica. Nabij Tivat vind je de haven- en vestingstad Kotor. Klim je via de Sint-Johannes naar boven, dan kijk je uit over de baai van Kotor met verschillende stranden en een indrukwekkende haven.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Montenegro

Montenegro is perfect voor een korte stedentrip naar Kotor of een autorondreis door het adembenemende landschap. Wintersport is mogelijk in skigebieden als Kolašin 1450, Dormitor of Lokve.

Het Nationaal Park Durmitor biedt een prachtig panorama met vele bergtoppen, uitgestrekte vlaktes en azuurblauwe meren. Nabij Durmitor kun je ook raften of aan canyoning doen in de Tara, de langste rivier van Montenegro.