Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Oekraïne

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Oekraïne

Bezoek Oekraïne en ontdek de diversiteit van dit Oost-Europese land. Geroemd om zijn historische monumenten, gastvrijheid en rijke keuken, wordt Oekräine steeds vaker bezocht door reizigers. Vlieg naar de 'Graanschuur van Europa' en bewonder bijzondere monumenten zoals de middeleeuwse vestingstad Kamjanets-Podilsky of de blauwe torens van het Sint-Michielsklooster in de hoofstad Kiev.

Vind een vlucht naar Oekraïne

Vanuit Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om naar Oekraïne te vliegen. De belangrijkste luchthavens zijn Boryspil International Airport (KBP) en Kyiv International Airport (Zhuliany) (IEV) in Kiev, verder Lviv Danylo Halytskyi International Airport (LWO) en Odessa International Airport (ODS). Vanaf Amsterdam gaan er dagelijks directe vluchten van 2 uur 45 minuten naar Kiev. Ook vertrekken er meerdere directe vluchten per week vanaf Flughafen Köln/Bonn (CGN). Na 2 uur 40 minuten ben je in Kiev.

Vanaf Amsterdam kun je ook meermaals per dag naar Lviv of Odessa vliegen met een tussenstop op bijvoorbeeld Warschau Chopin Airport (WAW) of Flughafen Wien-Schwechat (VIE). Een vlucht naar Lviv duurt doorgaans 3,5 uur, naar Odessa 5 uur 15 minuten.

Een passende vlucht vind je door jouw bestemming te selecteren. Boek een vlucht naar Kiev en bezoek in de Oekraïense hoofdstad de gouden koepels van de Sint-Sofiakathedraal en het barokke Mariinskipaleis.

Ook vliegtickets naar Odessa vind je gemakkelijk. In deze mondaine badplaats aan de Zwarte Zee zijn witte zandstranden en monumenten zoals de iconische Potemkintrappen. Of boek een vlucht naar Lviv. In deze stad aan de rivier Poltva ontdek je de Bernardijnenkerk en het Vysoky Zamokkasteel.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Oekraïne

Oekraïnes diversiteit aan landschappen biedt mogelijkheden voor verschillende soorten vakanties. Aan de Zwarte Zeekust geniet je van de stranden, terwijl je in de berggebieden van de Karpaten terechtkunt voor avontuur en wintersport.

Een bijzondere dagtrip in Oekraïne is een tour naar kernreactor Tsjernobyl en de nabijgelegen verlaten stad Pripjat. Ook de traditionele houten kerken en windmolens in het openluchtmuseum Pyrohiv en het ondergrondse Holenklooster van Kiev mag je niet missen tijdens je reis.