Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Oman

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Oman

Oman, een land in het Midden-Oosten gelegen op het Arabisch schiereiland, is een plek met indrukwekkende natuur en een interessante cultuur. Maak eens een trip door de zandduinen van de uitgestrekte Sharqiya Sands, de berg Jebel Shams beklimmen voor een weids uitzicht of een bezoek aan één van de vele soeks in het sultanaat.

Vind een vlucht naar Oman

Vanaf Amsterdam Schiphol zijn vluchten naar Muscat International Airport (MCT) op 32 kilometer van de hoofdstad Masqat van Oman. Je kunt meerdere keren per dag vliegen naar Masqat met een vluchtduur van minimaal 9 uur met één tussenstop. Afhankelijk welke vlucht je kiest stop je in Abu Dhabi International Airport (AUH), Dubai International Airport (DXB) of Istanbul Atatürk Airport (IST). De internationale luchthaven van Masqat is de belangrijkste in Oman. Hier vind je de soek van Muttrah waar je moet onderhandelen! En de Sultan Qaboes Moskee.

Om een geschikte vlucht te vinden, kun je verschillende bestemmingen selecteren. Je kunt ook vliegen naar Khasab waar je een glimp kunt opvangen van de Omaanse geschiedenis in het fort en het kasteel van Khasab. De stad in het noorden van Oman is een populaire weekendbestemming met een bloeiende cultuur en een riant winkelgebied. Je vliegt op Khasab Airport (KHS).

Vluchten naar Salalah landen op Salalah International Airport (SLL). Deze kuststad in het zuiden van het sultanaat, ligt in een vruchtbare omgeving en staat bekend om zijn Paleis van de Sultan, het zomerpaleis van de sultan. De stad is omringd door bergen zoals de Jebel Qamar.

Topbezienswaardigheden en –activiteiten in Oman

Oman staat gegarandeerd voor een avontuurlijke reis. Je mag een wandeling door een Wadi, een rivierdal, niet missen. Ga bijvoorbeeld naar Wadi Shab met zijn vele watervallen, waar je ook kunt zwemmen in turquoise poelen.

Ook een tocht op een kameel door de woestijn is een hoogtepunt, net zoals een bezoek aan een van de kastelen van het land. Bekijk bijvoorbeeld het 17e-eeuwse Nakhal-fort. Kijk voor meer informatie in de online reisgidsen over Oman.