Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Saoedi-Arabië

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië is gelegen in het Midden-Oosten. Het land bestaat voor een groot deel uit woestijnen en je vindt hier twee van de belangrijkste heilige plekken voor de Islam: Mekka en Medina. De Moskee van de Profeet in Medina en de Grote Moskee in Mekka zijn twee van de belangrijkste moskeeën die door moslims over de hele wereld bezocht worden.

Vind een vlucht naar Saoedi-Arabië

Vanaf Amsterdam Schiphol (AMS) gaan er wekelijks enkele rechtstreekse vluchten naar King Fahd International Airport (DMM) in Dammam aan de Perzische Golf. Je reistijd bedraagt dan 6 uur.

Je kunt vanuit Amsterdam ook naar King Khalid International Airport (RUH) in de hoofdstad Riyad vliegen, of naar King Abdulaziz International Airport (JED) in Djedda, de belangrijkste luchthaven voor Mekka. Dagelijks gaan er meerdere vluchten met overstap op bijvoorbeeld Heathrow Airport (LHR) of Istanbul Atatürk Airport (IST). Je reistijd bedraagt minimaal 8 uur.

Selecteer je bestemming om een passende vlucht te vinden. De belangrijkste luchthavens in Saoedi-Arabië zijn King Khalid International Airport, King Abdulaziz International Airport en King Fahd International Airport.

Vliegtickets naar Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, boek je om hier een bezoek te brengen aan het Nationale Museum en meer te leren over de geschiedenis van dit interessante land. Ook het 19e-eeuwse Masmakfort is een aanrader.

Na je vlucht naar Al Khobar, nabij Dammam, kun je lekker gaan winkelen in het winkelcentrum Othaim. Op het eiland Marjan kun je vervolgens heerlijk bijkomen in een groene oase. Hier maak je prachtige wandelingen terwijl je uitkijkt over de zee.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië is de ideale plek voor een culturele of een actieve vakantie. Het land kent een lange geschiedenis en herbergt enkele belangrijke religieuze plekken.

Breng in Djedda een bezoek aan de drijvende moskee van waaruit je een prachtige zonsondergang kunt meemaken.

In Jubail, gelegen aan de Perzische Golf, kun je een heerlijke wandeling maken langs het strand Al Fanateer. Er is ook een park waar je lekker kunt picknicken met het hele gezin.