Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Servië

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Servië

Servië ligt centraal op de Balkan, in het zuidoosten van Europa. Het land wordt gekenmerkt door historisch betekenisvolle steden als Belgrado en Novi Sad en een authentieke levensstijl op het platteland. Het noorden wordt gedomineerd door uitgestrekte vlakten en het zuiden door kalkstenen bergketens. In de zomer vinden er in Servië een aantal grote muziekfestivals plaats.

Vind een vlucht naar Servië

Vanaf Amsterdam Airport Schiphol (AMS) en Eindhoven Airport (EIN) kun je wekelijks rechtstreeks naar de hoofdstad Belgrado vliegen. De reistijd naar de Belgrado Nikola Tesla Airport (BEG) is 2 uur 15 minuten.

Boek een vliegticket naar Belgrado en beleef een vibrerende stad. Vanaf het Kalemegdan Fort heb je een prachtig uitzicht op de rivieren de Sava en de Donau. Het Nicola Tesla Museum en het mausoleum van Tito zijn eveneens belangrijke bezienswaardigheden.

Vanuit Eindhoven worden bovendien wekelijks directe vluchten naar Nis aangeboden. De stad ligt in het centrum van de Balkan en kijkt terug op een bewogen geschiedenis op de grens van het Osmaanse rijk. Het Fort van Nis is daar een voorbeeld van. Vluchten naar Nis komen aan op Nis Constantine the Great Airport (INI).

Om de zichzelf als onafhankelijk gedeclareerde provincie Kosovo te bereiken moet je vliegen naar Pristina. De vluchten vanaf Amsterdam naar Prishtina International Airport (PRN) duren minstens 4 uur, omdat je minstens een keer moet overstappen. Tot de mogelijke overstapluchthavens behoren Wenen Airport (VIE), Ljubljana Jože Pučnik Airport (LJU) in Slovenië, Flughafen München (MUC) en Frankfurt Airport (FRA).

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Servië

Belgrado is een hippe bestemming voor een stedentrip, de stad wordt ook wel het Berlijn van de Balkan genoemd. Servië is daarnaast geschikt voor een actieve natuurvakantie. Wandel langs oude klooster in het Fruska Gora gebergte of langs de spectaculaire Djerdap kloof. Het bekendste skigebied van de Balkan is Kopaonik.

De pastelkleurige gebouwen in Novi Sad herinneren aan een glorierijk verleden. Ervaar meer hierover in de online reisgidsen over Servië.