Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Sri Lanka

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Sri Lanka

Sri Lanka, een eiland in de Indische Oceaan in Zuid-Azië, is een fantastische bestemming voor liefhebbers van natuur en cultuur. Je kunt op safari in een van de vele natuurparken, zoals het Nationaal Park Uda Walawe, uitrusten op het strand of op bezoek bij de Tempel van de Tand in Kandy.

Vind een vlucht naar Sri Lanka

Vanaf Amsterdam Airport Schiphol (AMS) gaan een aantal keren per week directe vluchten naar Bandaranaike International Airport (CMB) in de Sri Lankese hoofdstad Colombo. De heenreis duurt ongeveer tien uur, de terugreis een uur langer. Een vlucht vanaf Düsseldorf International Airport (DUS) duurt 12 uur 15 minuten met één tussenstop.

Bandaranaike International Airport (CMB) is de belangrijkste luchthaven van Sri Lanka. Als je vliegt met een overstap reis je bijvoorbeeld via Hamad International Airport (DOH) in Doha in Qatar, soms via Heathrow Airport (LHR) in Londen en soms via The Chattrapathi Shivaji International Airport (BOM) in Mubai. De reis duurt 13 tot 17 uur en je kunt meerdere keren per dag vertrekken.

In Colombo kun je naar een van de belangrijkste boeddhistische tempels, de Gangaramaya-tempel. Verder kun je leren over de Nederlandse koloniale overheersing in het Colombo Dutch Museum dat gevestigd is in het voormalig gouverneurshuis of wandelen in het Viharamahadevi-park dat je vlakbij het Nationaal Museum vindt. Vanuit Colombo kun je makkelijk de rest van het land ontdekken met de trein of auto.

Topbezienswaardigheden en –activiteiten op Sri Lanka

Het eiland Sri Lanka heeft duizenden kilometers strand, ideaal voor een strandvakantie bij Negombo Beach of bij Tangalle in het zuiden van het land. Een aantal steden lenen zich goed voor een cultuurvakantie, zoals de heilige stad Kandy.

In Galle, een oude havenplaats, vind je veel overblijfselen uit de VOC-tijd, zoals het fort, terwijl je in het binnenland kunt genieten van de weelderige natuur en de theeplantages, waaronder de Pedro Tea Estate. Wil je meer weten, neem dan een kijkje in de online reisgidsen over Sri Lanka.