Topsteden in Zuid-Korea

Vind een hotel in Zuid-Korea

Het slechts 70 jaar oude Zuid-Korea ligt in het noordoosten van Azië. De hoofdstad Seoel is een van de dichtstbevolkte steden ter wereld, bijna de helft van alle Zuid-Koreanen woont er. Het paleizencomplex Changdeokgung en het Bosingakpaviljoen met de Grote Bel zijn bezienswaardig.

Kies een hotel dat bij je past in Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft een ruim aanbod hotels, van eenvoudige tweesterrenhotels tot zeer luxe vijfsterrenhotels. De meeste hotels vind je in de hoofdstad Seoel, maar ook in de havensteden Incheon en Busan en in Suwon is een ruim aanbod hotels voorhanden, voornamelijk in de twee- en driesterrencategorie.

Om je ideale hotel in Zuid-Korea te vinden, kies je eerst je voorkeursbestemming, waarna je verder kunt filteren naar je droomhotel.

Seoel is de meest bezochte plaats in Zuid-Korea. Hotels in Seoel hebben een- tot vijfsterren. Je vindt ze veelal in het centrum en nabij de rivier de Han. Hotels in Incheon zijn er voornamelijk in de driesterrencategorie. De hotels in de havenstad Busan liggen verspreid over de stad. Hotels in Busan zijn in het twee- tot vijfsterrenklassement met thema's als strandhotel en hotel voor shoppers.

Je selecteert je ideale hotel met een aantal zoekfilters; het aantal sterren, een attractie in de buurt of een bepaald hotelthema.

Wat is er te doen in Zuid-Korea?

Het grootste deel van Zuid-Korea kent een landklimaat, met hete zomers en koude winters en een kort regenseizoen. Het landschap is veelal bergachtig met brede vlaktes aan de westkust.

Zuid-Korea is geschikt voor het maken van een stedentrip, een culturele rondreis, een zakenreis en een actieve vakantie.

Bezienswaardig in Zuid-Korea zijn de Haeinsatempel Janggyeong Panjeon. Deze tempel ligt in het zuiden en is de bewaarplaats van de Koreaanse Tripitaka-houtblokken met daarop Boeddhistische teksten. Het Jongmyo heiligdom ligt in het midden van Zuid-Korea en heeft als bijnaam het Parthenon van Azië.

Zuid-Korea is een veelzijdig en veilig land met een uitstekende infrastructuur en een wonderschone natuur. Het gevarieerde culturele leven en de behulpzame bevolking geven Zuid-Korea zijn geheel eigen charme.

false