Reisadvies

Houd rekening met reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) en houd updates van de Wereldgezondheidsorganisatie in de gaten. Door het ongezien hoge aantal reisverstoringen, kan het tot 30 dagen duren voordat je terugbetaling verwerkt is.

BretagneFrankrijk

Deze noordelijke regio van Frankrijk is een van de oudste bewoonde plaatsen van Brittannië, waar je versterkte middeleeuwse citadels naast moderne resorthotels vindt.

Omdat Bretagne net tegenover Het Kanaal ligt, heeft deze regio al een lange tijd een nauwe band met Groot-Brittannië. Veel van de Koning Arthur-verhalen hebben in deze flink beboste en mysterieuze omgeving plaatsgevonden. Omdat de meeste bossen zijn gekapt, bezoeken Britse toeristen Bretagne nu om in de badplaatsen te ontspannen of middeleeuwse burchten te bezoeken. Geniet op het strand, bezoek oude plaatsen en kom meer te weten over het Keltische erfgoed van Bretagne.

De streek heeft de vorm van een uitstekend stuk land van Frankrijk en ligt in de Atlantische Oceaan. Daardoor heeft het zowel een noordelijke als zuidelijke kustlijn, met stranden en eilanden. Aan de noordkust vind je onder andere Dinard, een klassieke badplaats met een paar van de beste stranden. De plaats werd in de 19e eeuw gesticht voor aristocratische Britse toeristen. Kies voor een ritje langs de uitgestrekte noordelijke kustlijn die bekend staat als Côte de Granit Rose en met roze rotsen ligt bezaaid. Ga zwemmen bij het beschermde strand van Ploumanac'h.

Neem de veerboot naar een van de eilanden voor de Bretoense kust, zoals het Île de Bréhat. Deze twee met elkaar verbonden autovrije eilanden net buiten de noordkust hebben zo'n 400 bewoners. Belle-Île in het zuiden is het grootste eiland van Bretagne en beschikt over 60 stranden en een ruime keuze van resorthotels. Bekijk aankomst in havenstad La Palais onder andere de stergevormde Citadelle Vauban.

Geniet van de plaatsen op het vasteland om voorwerpen uit het Europa ten tijde van de middeleeuwen en zelfs daarvoor te bewonderen. Kies voor een wandeling langs de stadsmuren van St-Malo, een middeleeuwse vestingstad met uitzicht op de noordkust. Josselin is een van Bretagne's mooiste steden in het binnenland, met onder meer een château met drie torens langs een kanaal. Dit kasteel kun je het beste tussen april en oktober bezoeken. Aan de zuidkust van Bretagne is Carnac een aanrader. Je vindt er onder andere een verzameling van meer dan 10.000 eeuwenoude rotsformaties.

Bereik Bretagne met de veerboot vanuit Groot-Brittannië of kies voor de trein, bus of het vliegtuig vanuit Parijs. Volg de Britse dagjesmensen naar het strand tussen juli en augustus, als temperaturen het meest aangenaam zijn.

Populaire steden in Bretagne

Saint-Malo bevat historisch erfgoed en een stad
Saint-Malo
Staat bekend om Stranden, Veerboot en Wandelen

…"

Redenen voor een bezoekje

 • St. Malo Beach
  St. Malo Beach
 • Fort National
  Fort National
 • Grand Be
  Grand Be
Cathédrale Saint-Pierre de Rennes toont historisch erfgoed, een kerk of kathedraal en historische architectuur
Rennes
Staat bekend om Business, Universiteiten en Festivals

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Musee de Bretagne
  Musee de Bretagne
 • Espace des Sciences
  Espace des Sciences
Vannes bevat podiumkunst, een stad en straatoptredens
Vannes
Staat bekend om Historische gebouwen, Havens en Gezinsvriendelijk

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Old Town
  Old Town
 • Le Jardin des Remparts
  Le Jardin des Remparts
Brest toont een stad, een jachthaven en algemene kustgezichten
Brest
Staat bekend om Business, Museums en Cultuur

…"

Dinard
Staat bekend om Stranden, Zee en Casino

…"

Concarneau
Staat bekend om Zee, Historische gebouwen en Hardlopen

…"