Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Parc Zoològic de Barcelona

In deze dierentuin in het centrale park van Barcelona leven zo'n 4000 dieren, van dwergnijlpaarden tot tuimelaars.

Op een zonnige dag trekken er honderden mensen naar het Parc Zoològic de Barcelona. Deze dierentuin van 13 hectare ligt in het centraal gelegen Parc de la Ciutadella, het groene hart van de stad. De dierentuin heeft 4000 dieren uit 400 diersoorten, die in hun natuurlijke leefomgeving worden gehouden. Je ziet er komodovaranen, zilverruggorilla's en boerderijdieren.

In 1892 schonk een rijke bankier zijn verzameling exotische dieren aan de gemeente Barcelona. De dierentuin breidde zich langzaam uit en het hoofddoel werd de conservatie van zowel inheemse als bedreigde diersoorten.

Een van de bekendste voorbeelden was Sneeuwvlokje, de eerste albinogorilla waarvan het bestaan bekend was. Sneeuwvlokje overleed in 2003, maar een tentoonstelling over zijn leven is een populaire attractie in het gorillahuis. Lees over het werk dat natuurbeschermers en wetenschappers, zoals Dian Fossey, hebben verricht om gorilla's te beschermen. Er zijn twee andere apenhuizen, met onder andere Zuid-Amerikaanse springaapjes, de kleinste apensoort ter wereld.

Sluit je aan bij de massa's om de dolfijnenshow te zien. Deze wordt drie keer per dag gehouden. Kijk je ogen uit bij de grote dwergneushoorns, Afrikaanse olifanten en flamingo's.

Pauzeer bij de kinderboerderij om ook wat minder exotische dieren te zien. Kinderen kunnen tegen betaling een ritje op een pony maken.

Je hebt minimaal twee uur nodig om de hoofdattracties van de dierentuin te zien. Als je alles wilt zien, moet je een hele dag uittrekken.

Door de dierentuin rijdt een minitrein, die op veel plekken stopt. Bij de kassa kun je een overzicht van de vertrektijden en een plattegrond vragen. Er zijn ook kleine elektrische autootjes te huur.

De dierentuin is elke dag open. De sluitingstijden verschillen gedurende het jaar. Parc de la Ciutadella ligt op 20 minuten lopen van Las Ramblas, maar je kunt ook een stukje met de metro, bus of tram afleggen.


Dierentuin van Barcelona Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Dierentuin van Barcelona

Alle 3.459 accommodaties in de buurt van Dierentuin van Barcelona bekijken
Hotel Barcelona Universal € 67
Hotel Barcelona Universal

Hotel Barcelona Universal

Del Paral.lel, Del 76-78, Barcelona, Barcelona
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 10 minuten lopen van Sant Pau del Camp, Refugi 307 en El Gato del Raval. Ook Monumento a Colón en Fundació Joan Miró liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Parc de Montjuic en Metrostation Paral-lel liggen op 2 minuten lopen.

  H10 Madison € 126
  H10 Madison

  H10 Madison

  C/ Dr. Joaquim Pou, 2-4-6, Barcelona, Barrio Gótico
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Kathedraal van Barcelona en Palau de la Música Catalana. Ook La Rambla en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I en Metrostation Urquinaona liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Colón Barcelona € 120
   Hotel Colón Barcelona

   Hotel Colón Barcelona

   Avenida Catedral, 7, Barcelona, Barcelona
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Portal de l'Àngel en Kathedraal van Barcelona. Ook Palau de la Música Catalana en La Rambla liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

    Hotel Arts Barcelona € 204
    Hotel Arts Barcelona

    Hotel Arts Barcelona

    Marina 19–21, Barcelona, Barcelona
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Barceloneta, vlak bij Casino Barcelona en Port Olimpic. Ook Playa de la Barceloneta en Dierentuin van Barcelona liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Ciutadella-Vila Olimpica ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Barceloneta is het 14 minuten lopen.

     Motel One Barcelona-Ciutadella € 94
     Motel One Barcelona-Ciutadella

     Motel One Barcelona-Ciutadella

     Passeig de Pujades, 11-13, Barcelona
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Sant Martí, binnen 10 minuten lopen van Dierentuin van Barcelona, Arc de Triomf en Museu Picasso. Ook Basiliek van Santa Maria del Mar en Palau de la Música Catalana liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Arc de Triomf en Station Barcelona Arc de Triomf liggen op 5 minuten lopen.

      Hotel Rec Barcelona - Adults only € 65
      Hotel Rec Barcelona - Adults only

      Hotel Rec Barcelona - Adults only

      Carrer del Rec Comtal, 19, Barcelona
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 10 minuten lopen van Arc de Triomf, Palau de la Música Catalana en Museu Picasso. Ook Dierentuin van Barcelona en Kathedraal van Barcelona liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Arc de Triomf en Station Barcelona Arc de Triomf liggen op 5 minuten lopen.

       K+K Hotel Picasso El Born € 82
       K+K Hotel Picasso El Born

       K+K Hotel Picasso El Born

       Passeig de Picasso, 26-30, Barcelona
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 5 minuten lopen van Chocolademuseum, Museu Picasso en Parc de la Ciutadella. Ook Dierentuin van Barcelona en Basiliek van Santa Maria del Mar liggen binnen 10 minuten lopen. Station França en Station Barcelona Franca liggen op 5 minuten lopen.

        Hotel Duquesa de Cardona € 101
        Hotel Duquesa de Cardona

        Hotel Duquesa de Cardona

        Passeig de Colom, 12, Barcelona, Barcelona
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Gotische wijk, binnen 10 minuten lopen van La Rambla, Port Vell en Basiliek van Santa Maria del Mar. Ook Gran Teatre del Liceu en Palau Güell liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Barceloneta ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Jaume I is het 7 minuten lopen.