Extremadura

Spanje
Puente Romano
Ontdek de overblijfselen van een Romeinse kolonie, bekijk eeuwenoude gebouwen en spot wilde dieren op vakantie in deze fascinerende regio in het westen van Spanje.

Romeinse ruïnes, middeleeuwse steden, eeuwenoude torens en ommuurde villa's je vindt het allemaal in Extremadura! Ontdek deze plek vol belangrijk historisch erfgoed. Ook is het een ongerepte regio vol dramatische landschappen, afgelegen bergen, dichtbegroeide bossen en uitgestrekte grasvelden. Wandel naar de top van een ruige piek, bezoek een Arabische citadel en neem plaats in een Romeins amfitheater.

Extremadura bestaat uit de twee grootste provincies van Spanje, Cáceres en Badajoz, en heeft talloze monumenten aan het verleden. Reis af naar Mérida, de regionale hoofdstad, om zijn vele historische bezienswaardigheden. Neem een rondleiding van de Conjunto Arqueológico de Mérida, een Romeinse archeologische vindplaats met een amfitheater, tempels, een forum en andere gebouwen. Leer meer over de eerste stadsbewoners in het Museo Nacional de Arte Romano.

Slenter over de geplaveide straten van het oude centrum van Cáceres, langs middeleeuwse huizen en paleizen uit de renaissance, en beklim de eeuwenoude Torre de Bujaco. Bezoek de 12e-eeuwse citadel Alcazaba ook als je in Badajoz bent, net als de Catedral de San Juan Bautista die dateert uit het begin van de 13e eeuw.

De regio Extremadura heeft een spectaculaire natuuromgeving met meer dan 60 beschermde natuurgebieden. Kies voor wandelroutes die de rivier de Tagus volgen in het Parque Natural Tejo Internacional. Beklim de bergpieken in het Parque Geológico de Extremadura, beoefen watersporten in het Orellana Reservoir en ga vogels kijken in de bossen en bergen, of nabij de beekjes van het Parque Nacional de Monfragüe.

Een bezoek aan de regio is niet compleet zonder de lokale producten te hebben geproefd! Extremadura staat bekend om zijn Iberische ham, geitenkaas en pittige chorizoworst. Combineer je maaltijd met een fles rode, witte of rosé wijn uit de wijngaarden van Badajoz.

Het enige vliegveld van Extremadura is Luchthaven Badajoz, op enkele kilometers ten oosten van de stad. Vanaf dit lokale vliegveld kun je andere Spaanse steden bereiken, zoals Barcelona en Madrid. Reis door de regio met een huurauto, bus of trein om de architectuur, geschiedenis en prachtige omgeving optimaal te kunnen bewonderen.

Populaire steden in Extremadura

Plaza Mayor
Caceres
Staat bekend om Historisch, Cafés en Monumenten
Ben je gek van historische locaties, monumenten en theaters? Ga dan naar Caceres!

Redenen voor een bezoekje

  • Plaza Mayor
  • Golfines de Abajo-paleis
  • Kathedraal Santa Maria
Puente Romano
Merida
Staat bekend om Historisch, Ruïnes en Museums
Beleef een betoverende stedentrip in Mérida in het zuidwesten van Spanje en ontdek enkele van de best bewaard gebleven Romeinse vindplaatsen van het land.

Redenen voor een bezoekje

  • Teatro Romano
  • Museo Nacional de Arte Romano
  • Plaza de España
Badajoz
Badajoz
Staat bekend om Historisch, Monumenten en Museums
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de monumenten, de musea en de cultuur in het luxe Badajoz.

Redenen voor een bezoekje

  • Plaza Alta
Trujillo
Trujillo
Staat bekend om Historisch, Kasteel en Excursies
Kies voor het gezellige Trujillo en geniet van het historische erfgoed, de monumenten en de musea.

Redenen voor een bezoekje

  • Plaza Mayor
Zafra
Zafra
Staat bekend om Historisch, Kasteel en Kleine stad
Bezoek het gezellige Zafra! Geniet hier optimaal van het historische erfgoed, het kasteel en de monumenten.
Plasencia
Plasencia
Staat bekend om Poolbars, Historisch en Natuurparken
Ervaar het relaxte Plasencia. Geniet hier van de bars, de parken, de monumenten en meer!