Over Andorra

Het vorstendom Andorra is een dwergstaat in de Pyreneeën, ingeklemd tussen Spanje en Frankrijk. Het bergachtige landschap leent zich perfect voor wintersport: van skiën tot langlaufen en snowboarden. Als je liever een rustigere activiteit doet, kun je gaan wandelen op sneeuwschoenen. In de zomer zijn de spectaculaire bergen de perfecte setting om te hiken, bijvoorbeeld door het Natuurpark Valls del Comapedrosa, dat zijn naam te danken heeft aand de bijna 3000 meter hoge berg die de hoogste van Andorra is. Verder is Andorra een echt winkelparadijs. De hoofdstad Andorra la Vella, dat ook een compact historisch centrum heeft, is dan een goede uitvalsbasis.

Vliegen naar Andorra

Andorra beschikt niet over een eigen luchthaven. De grootste internationale luchthavens in de buurt van Andorra zijn het Aéroport Toulouse-Blagnac (TLS), ongeveer 170 kilometer van Andorra, en het Aeropuerto de Barcelona-El Prat (BCN), op ongeveer 215 kilometer. Er vertrekken dagelijks directe vluchten vanaf Luchthaven Amsterdam-Schiphol (AMS) naar Luchthaven Toulouse-Blagnac. In de zomer worden er ook directe vluchten verzorgd door budgetmaatschappijen. De vluchtduur is ongeveer 1 uur en 50 minuten. De Luchthaven Barcelona-El Prat is met een rechtstreekse vlucht te bereiken vanaf Luchthaven Amsterdam-Schiphol, Luchthaven Rotterdam-Den Haag (RTM) en Vliegbasis Eindhoven (EIN). Er vertrekken meerdere vluchten per dag van zowel gevestigde als budgetmaatschappijen. De vlucht duurt circa 2 uur en 15 minuten.

Voorzieningen op de luchthavens in de buurt van Andorra

De Luchthaven Toulouse-Blagnac is een redelijk grote luchthaven met een breed aanbod aan restaurants, cafés en winkels, waar je alles vindt van reisbenodigdheden tot kleding en elektronica. Je vindt deze zowel in het openbaar toegankelijke gedeelte als na het inchecken. In het incheckgedeelte bevindt zich ook een lounge waar je even tot rust kunt komen. Verder zijn er meerdere speelruimtes voor kinderen op de luchthaven. Er zijn verschillende autoverhuurders op de luchthaven aanwezig, waaronder ook budgetbedrijven. Je kunt in de hele terminal gratis en onbeperkt gebruikmaken van wifi.

De Luchthaven Barcelona-El Prat bestaat uit twee terminals die vier kilometer uit elkaar liggen. De meeste vluchten komen aan bij de nieuwe Terminal 1, die ook een stuk groter is. Er is een shuttlebus beschikbaar tussen de twee terminals. Verreweg de meeste winkels en restaurants zijn in Terminal 1 te vinden. In beide terminals kun je gemakkelijk een auto huren bij verschillende maatschappijen, waaronder budgetbedrijven. In de buurt van de luchthaven zijn verschillende hotels die voornamelijk zijn gericht op zakelijke reizigers.

Verder reizen vanaf de luchthaven naar Andorra

Als je een huurauto reserveert op de luchthaven, is de hoofdstad Andorra la Vella nog circa 2 uur en 45 minuten rijden vanaf zowel Luchthaven Barcelona-El Prat als Luchthaven Toulouse-Blagnac. Er gaan ook bussen rechtstreeks van Barcelona-El Prat en Toulouse-Blagnac naar Andorra La Vella, zonder tussenhaltes. Je bent dan iets meer dan 3 uur onderweg. De bussen vertrekken van 's ochtends tot 's avonds om de 2 of 3 uur. Je kunt de tickets het beste online boeken.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.nl regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Andorra, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.nl staat voor al je vragen en opmerkingen via 0202 061364, of +31 202 061364 van 8 tot 18u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Andorra op Expedia.nl boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!