Voordeligste vluchten naar Billund

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Billund is een knusse plaats in Jutland in Denemarken. Het stadje staat bekend als de bakermat van Lego, de bouwsteentjes waar kinderen wereldwijd al tientallen jaren mee spelen. Naast het hoofdkantoor en de grootste fabriek van het speelgoedmerk herbergt Billund ook Legoland, het grootste attractieparkdat gewijd is aan de kleurige blokjes. Het park biedt vermaak voor jong en oud en is dan ook de ideale locatie voor een uitstapje met het hele gezin. Wie graag nog iets anders wil zien kan terecht in de nabijgelegen Givskud Zoo, een ruim opgezette dierentuin waar je met je eigen auto op safari mag.

Vliegen naar Billund

In Billund bevindt zich de tweede grootste luchthaven van Denemarken, Billund Lufthavn (BLL). Vanaf Luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS) vertrekken er dagelijks meerdere rechtstreekse vluchten naar Billund. Deze vluchten duren slechts 1 uur en 5 minuten. Een andere mogelijkheid is om vanaf Schiphol naar Københavns Lufthavne Kastrup (CPH) in Kopenhagen te vliegen, vanwaar je kunt overstappen op een vlucht die je van Kopenhagen rechtstreeks naar Billund brengt in zo’n 50 minuten. Als je ervoor kiest om via Kopenhagen te reizen, kun je ook vertrekken vanaf Eindhoven Airport (EIN). Je vliegt dan met een lowbudgetmaatschappij in ongeveer 1 uur en 20 minuten naar de luchthaven van Kopenhagen.

Voorzieningen op de luchthaven van Billund

Bij aankomst op de luchthaven in Billund hoef je niet lang te wachten voor je een hapje kunt eten of iets kunt drinken, want je kunt direct aanschuiven in een van de verschillende restaurants of bars. Verder zijn er banken met geldwisselbalies, is er een gratis internetverbinding en vind je er verschillende voorzieningen voor mindervaliden zoals rolstoelvriendelijke toiletten en goed toegankelijke in- en uitgangen. Als je op doorreis bent en een paar uur op de luchthaven moet vertoeven, kun je dit bij uitstek doen in de elegante en comfortabele King Amlet Lounge. Hier vind je naast de gebruikelijke voorzieningen ook conferentieruimtes, zodat je geen zakelijk moment hoeft te verliezen. In de buurt van het vliegveld liggen tevens verschillende hotels. De hotels vallen in diverse prijsklassen, zodat er altijd wel een kamer te vinden is die bij je budget past.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Billund

Vanaf de luchthaven van Billund vertrekt er elk uur een shuttlebus die je binnen een half uur naar het centrum van Billund brengt. De bus rijdt doordeweeks gedurende de hele dag, maar let er wel op dat er in de weekenden minder diensten gedraaid worden. Daarnaast kun je als je het vliegveld verlaat, direct in een taxi stappen die je naar je eindbestemming brengt zonder dat je je nog ergens zorgen over hoeft te maken. Voor wie echt in stijl wil reizen wordt er zelfs een limousineservice aangeboden. Als je de touwtjes liever zelf in handen houdt, kun je er tevens voor kiezen om voor je vertrek online een huurauto te regelen. Deze kun je dan bij aankomst in Billund gelijk bij de luchthaven ophalen.

Informatie over vluchten naar Billund

Luchthaven van aankomst Billund
IATA-code aankomstluchthaven BLL

Populaire vluchten naar Billund

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.