Voordeligste vluchten naar Brindisi

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 87 voor enkele vluchten en € 109 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

De havenstad Brindisi ligt in de hak van Italië, aan de Adriatische Zee. De stad is het eindpunt van de bekende Via Appia en is sinds de oudheid een belangrijke oversteekplaats naar Griekenland. Loop langs de mooie promenade aan zee, bekijk overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals een zuil aan het einde van de Via Appia, en bewonder kastelen als het Castello Svevo en het Forte a Mare. Ook de Kathedraal uit de twaalfde eeuw is zeker een bezoek waard. Rondom Brindisi vind je een mooie kustlijn met zandstranden en schitterende natuurgebieden, zoals het Natuurreservaat Torre Guaceto.

Vliegen naar Brindisi

Het Aeroporto di Brindisi (BDS) ligt op ongeveer 5 kilometer ten noorden van het centrum van Brindisi. Van het voorjaar tot de herfst kun je rechtstreeks vanaf Eindhoven Airport (EIN) naar de Luchthaven van Brindisi vliegen. Deze vlucht gaat enkele keren per week, wordt verzorgd door een voordelige luchtvaartmaatschappij en duurt ongeveer 2,5 uur. Je kunt in de zomermaanden tevens vanaf Flughafen Düsseldorf (DUS) rechtstreeks naar Brindisi vliegen. De vlucht duurt circa 2 uur en 20 minuten en wordt uitgevoerd door een budgetmaatschappij. Ook vanaf Flughafen Köln/Bonn (CGN) wordt er in de zomer een directe vlucht uitgevoerd van ongeveer 2 uur en 15 minuten door een goedkope luchtvaartmaatschappij. Uitwijken naar België kan ook, want zowel vanaf Luchthaven Brussel-Nationaal (BRU) als vanaf Luchthaven Brussel-Zuid Charleroi (CRL) vertrekken meerdere directe vluchten per week in de zomer, aangeboden door verschillende voordelige maatschappijen. Ook deze vluchten duren circa 2,5 uur. Ben je van plan om in de winter naar Brindisi te gaan? Dan kun je uitwijken naar het Aeroporto Internazionale di Napoli (NAP) bij Napels, dat op een paar uur rijden van Brindisi ligt. Je kunt rechtstreeks vanaf Eindhoven Airport en Luchthaven Amsterdam-Schiphol (AMS) naar Napels vliegen.

Voorzieningen op de luchthaven van Brindisi

De Luchthaven van Brindisi is een compacte en daardoor overzichtelijke luchthaven. Je kunt er gratis gebruikmaken van wifi. Ook zijn er een aantal winkels waar je reisbenodigdheden kunt kopen en een paar cafés en restaurants. Daarnaast beschikt de luchthaven over een toeristisch informatiepunt, pinautomaten, een lounge en vergaderruimtes. Er zijn veel verschillende autoverhuurders op de luchthaven gevestigd, waaronder bekende internationale maatschappijen en budgetverhuurders. Wil je overnachten nabij de luchthaven? Bekijk dan het handige overzicht met hotels in de buurt van Aeroporto di Brindisi-Casale op Expedia.nl.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Brindisi

Als je een auto huurt, rijd je in maar 15 minuten naar het centrum van de stad, afhankelijk van de verkeersdrukte. Op Expedia.nl boek je eenvoudig en snel een huurauto in Brindisi. Denk er dan wel aan dat een deel van het centrum van Brindisi niet toegankelijk is voor auto's. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds kun je ook gebruikmaken van bussen tussen de luchthaven en het centrum van Brindisi. Deze rijden om het half uur en komen langs het treinstation, het centrum en de haven. Naar het centrum ben je ongeveer 15 minuten onderweg. Het is goedkoper om de tickets te kopen op de luchthaven, dan in de bus zelf. Je kunt ook gebruikmaken van de taxi's die aan de voorzijde van de luchthaven vertrekken.

Populaire vluchten naar Brindisi

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 87 voor enkele vluchten en € 109 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.