Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Voordeligste vluchten naar Dahab

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Populaire vluchten naar Dahab

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Het Egyptische Dahab is een uitzonderlijke en aansprekende badplaats aan de Golf van Akaba. Ooit was het een klein vissersdorpje dat 's zomers vooral in trek was onder jongeren uit de regio en een geschikte uitvalsbasis vormde voor een tocht door de Sinaïwoestijn. In de jaren 70 groeide Dahab echter uit tot een populaire bestemming onder hippies en backpackers. Inmiddels beschikt het over een aantal aantrekkelijke hotels en staat het bovenal bekend als een uitstekende duikplaats. Liefhebbers van over de hele wereld komen af op het wonderschone koraalrif bij gerenommeerde duiklocaties in de buurt als Abu Helal, Blue Hole en Ras Abu Galum. Daarnaast is Dahab in vergelijking met andere Egyptische badplaatsen een stuk rustiger en authentieker, waardoor je hier helemaal goed zit voor een originele en ontspannen strandvakantie.

Vliegen naar Dahab

Dahab beschikt niet over een eigen luchthaven, maar ligt wel relatief dicht bij de Luchthaven Sharm-el-Sheikh (SSH). Dit vliegveld aan de rand van de beroemde gelijknamige Egyptische badplaats wordt dagelijks door vluchten van over de hele wereld aangedaan. Wekelijks wordt er een rechtstreekse vlucht naar Sharm-el-Sheikh aangeboden vanaf de Luchthaven Schiphol (AMS). Deze vlucht neemt zo'n 6 uur in beslag. Op dagen waarop er geen directe vlucht beschikbaar is, kun je ook nog een vlucht boeken naar Sharm-el-Sheikh met een overstap op de Luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen (SAW) of de Luchthaven Istanbul Atatürk (IST) in Turkije of op de Luchthaven Caïro Internationaal (CAI) in Egypte. Bij een gunstige aansluiting duurt je stop slechts 1,5 uur en reis je in 7,5 uur van Amsterdam naar Sharm-el-Sheikh. Woon je in de buurt van de grens, dan heb je de keuze uit een aantal praktische alternatieven. Zo vertrekken er geregeld directe vluchten vanaf Düsseldorf Airport (DUS) die er slechts een kleine 5 uur over doen om in Sharm-el-Sheikh aan te komen. Ook vanaf Brussels Airport (BRU) vertrekken meerdere keren per week voordelige rechtstreekse vluchten die je in zo'n 5 uur naar Sharm-el-Sheikh brengen.

Voorzieningen op de luchthaven van Sharm-el-Sheikh

Er zijn verschillende voorzieningen aanwezig die je verblijf op de luchthaven van Sharm-el-Sheikh een stuk aangenamer maken. Zo kun je gebruikmaken van het wifinetwerk van het vliegveld, zijn er reguliere winkels en taxfreeshops waar je nog snel een leuk souvenir kunt scoren en is er een lounge waar je ontspannen op je vlucht kunt wachten met uitzicht op de landingsbaan. Dankzij de aanwezige broodjeszaken en bars kun je op de luchthaven eveneens prima terecht voor een hapje en een drankje.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Sharm-el-Sheikh

Vanaf de luchthaven Sharm-el-Sheikh reis je het voordeligst naar Dahab met de bus. Begeef je hiervoor eerst naar het busstation van Sharm-el-Sheikh, op zo'n 10 kilometer van het vliegveld, waarvandaan dagelijks meerdere bussen vertrekken naar Dahab. Je kunt ook rechtstreeks met de taxi vanaf de luchthaven naar Dahab reizen. Dit kost uiteraard iets meer dan de bus, maar heeft als voordeel dat je je rechtstreeks naar je hotel in Dahab kunt laten brengen, terwijl je met de bus alleen op het busstation in Dahab wordt afgezet. Op de luchthaven van Sharm-el-Sheikh kun je eventueel ook terecht voor het boeken van een huurauto voor je vakantie in Dahab.