Friedrichshafen is een veelzijdige plaats in het zuiden van Duitsland waar op het gebied van natuur, cultuur en sport van alles te beleven valt. Breng er een bezoek aan het Zeppelin Museum, kom in het Dornier Museum alles te weten over de geschiedenis van de luchtvaart en neem een kijkje bij de imposante Schlosskirche Friedrichshafen. Breng je in de winter een bezoek aan deze plaats? Dan zijn ook de skigebieden in de Alpen eenvoudig te bereiken en kun je dus volop skiën, langlaufen en snowboarden. In de zomer biedt de schitterende Bodensee volop vertier voor wandelaars en watersportliefhebbers.

Vliegen Flughafen Friedrichshafen

De Flughafen Friedrichshafen (FDH) ligt in het zuiden van Duitsland, slechts 3 kilometer ten noorden van Friedrichshafen, en wordt ook wel Bodensee-Airport Friedrichshafen genoemd. Het is een luchthaven met een lange geschiedenis. Zo begonnen hier de eerste passagiersvluchten met een Zeppelin. Vanuit Nederland of de vliegvelden in het grensgebied gaan geen rechtstreekse vluchten naar de Flughafen Friedrichshafen, maar als je een gunstige vlucht kiest, ben je inclusief snelle tussenstop in Frankfurt zo'n drie tot vier uur onderweg en dat is nog altijd een stuk sneller dan met de auto of de trein. Er is geen tijdverschil met Friedrichshafen en dankzij de gunstige ligging is de luchthaven niet alleen een toegangspoort tot verschillende Duitse steden,k maar ook tot de Alpen.

Voorzieningen op de Luchthaven Leipzig/Halle

De Flughafen Friedrichshafen is een niet al te grote, maar moderne luchthaven, met talloze voorzieningen als restaurants en belastingvrije winkels. Verder vind je er natuurlijk ook balies van reisagenten en autoverhuurbedrijven. Een fysieke beperking hoeft je er niet van te weerhouden naar deze luchthaven te reizen, want voor mindervaliden zijn er speciale voorzieningen. Als je 's ochtends vroeg op het vliegveld moet zijn of 's avonds laat aankomt, kun je ervoor kiezen een kamer te boeken in het hotel bij de luchthaven. Je weet dan zeker dat je goed uitgerust aan je stedentrip of terugreis kunt beginnen.

Vervoer van/naar de luchthaven

Het vliegveld is met je huurauto uitstekend te bereiken, maar als je in alle rust wilt reizen zonder last te hebben van stress en files, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met het openbaar vervoer te reizen. Er rijden regelmatig bussen naar het centrum van Friedrichshafen en omliggende plaatsen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een taxi te nemen. Je kunt er vooraf eentje boeken of ter plaatse naar de taxistandplaats gaan.

Informatie over vluchten naar Friedrichshafen

Luchthaven van aankomst Friedrichshafen
IATA-code aankomstluchthaven FDH