Voordeligste vluchten naar Gerlos

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 32 voor enkele vluchten en € 77 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Gerlos is een middelgrote Oostenrijkse wintersportplaats, gelegen op 1300 meter hoogte in het Zillertal in Tirol. Gerlos is een zeer populaire vakantiebestemming onder Nederlanders, met name jongeren. Dat komt ongetwijfeld door de 150 km aan piste, geschikt voor alle niveaus, en de uitstekende snowboardparken, maar zeker ook vanwege de ongekend gezellige après-ski. Het dorp kent een groot aantal Nederlandse bars en clubs om de hele nacht door te feesten. Wie het rustiger aan wil doen, kan hier ook heerlijk langlaufen en wandelen. Kortom, Gerlos biedt de complete wintersportervaring!

Vliegen naar Gerlos

Om zo snel mogelijk in Gerlos aan je welverdiende vakantie te beginnen, boek je een vlucht naar Flughafen Innsbruck-Kranebitten (INN) op ruim 80 km afstand van Gerlos. In het wintersportseizoen (december t/m april) vertrekken er elke dag rechtstreekse vluchten vanaf Luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS), Luchthaven Eindhoven (EIN) en Luchthaven Rotterdam-The Hague (RTM). Na anderhalf uur vliegen ben je al in Innsbruck aangekomen. Wil je juist buiten het wintersportseizoen gaan wandelen en genieten van het prachtige groene berglandschap, dan kun je twee per week vanaf Luchthaven Schiphol vliegen. Voor vakantiegangers in het oosten van het land kan het handiger zijn om via Expedia een rechtstreekse vlucht vanuit Düsseldorf Airport (DUS) te boeken.

Voorzieningen op de luchthaven van Innsbruck

Luchthaven Innsbruck ligt 4 km buiten Innsbruck zelf en krijgt in de wintermaanden flink wat passagiers te verwerken. Houd dus rekening met drukte in het hoogseizoen bij het plannen van je terugreis. Toch heeft het vliegveld maar één landingsbaan en terminal. Door de omringende bergen wordt er heel steil opgestegen, wat je wellicht wel aan de druk in je oren zult merken. De luchthaven beschikt over voorzieningen om het wachten wat te verzachten, zoals cafés, een echt Oostenrijkse bakkerij en een restaurant. Ook kun je inkopen doen in de duty-free winkel of de supermarkt. Mocht je minder mobiel zijn vanwege een uitglijer op de pistes, dan kun je gelukkig gebruikmaken van de assistentie voor mindervaliden. Wie geen zin heeft in al te veel gedoe, kan de VIP-service kopen voor een voorkeursbehandeling.

Verder reizen vanaf de luchthaven naar Gerlos

Gerlos ligt op 83 km van Innsbruck, wat met de auto ongeveer een uur en een kwartier in beslag neemt. Wie graag zelf de touwtjes in handen houdt en wil beschikken over een vervoermiddel om leuke uitstapjes te maken tijdens de vakantie, reserveert eenvoudig een huurauto via Expedia, die vervolgens op je staat te wachten bij de luchthaven. Een tolvignet is verplicht op de Oostenrijkse snelwegen, maar een ter plekke gehuurde auto beschikt daar al over. Gerlos is goed te bereiken met het openbaar vervoer (de trein en vervolgens een bus), al is dat waarschijnlijk minder praktisch als je met je complete wintersportuitrusting rondsjouwt. Verschillende maatschappijen bieden online te boeken shuttlebus-diensten aan van het vliegveld naar Gerlos en weer terug. Dat duurt iets langer dan zelf rijden vanwege de stops om mensen op te halen, maar sluit meestal goed aan op je vluchttijden. Auf wiedersehen im Gerlos!

Informatie over vluchten naar Gerlos

Luchthaven van aankomst Kranebitten
IATA-code aankomstluchthaven INN
Naam aankomststad Innsbruck

Populaire vluchten naar Gerlos

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 32 voor enkele vluchten en € 77 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.