Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Bij Kaprun zul je misschien al snel denken aan een wintersportvakantie en het is zonder meer waar dat je hier samen met je partner, gezin of vrienden een heerlijke sneeuwvakantie kunt doorbrengen, maar ook buiten de pistes valt hier in de zomermaanden genoeg te beleven. Actieve bezigheden, of je nu houdt van skiën, wandelen of fietsen, staan hier met stip op nummer één, maar je kunt ook heerlijk relaxen in de welnesscentra of een bezoekje brengen aan het Oldtimer Museum. Voel jij graag de adrenaline door je lijf gieren? Ga dan onder leiding van een deskundige instructeur parasailen of paragliden en bewonder het schitterende landschap vanuit een uniek perspectief.

Vliegen naar Kaprun

Kaprun is een plaats die vanuit Nederland met de auto goed te bereiken is, maar met het vliegtuig ben je natuurlijk veel sneller op de plaats van bestemming. Kaprun en het naastgelegen Zell am See beschikken niet over een eigen luchthaven maar onderhouden goede verbindingen met Flughafen Salzburg (SZG), zo'n 80 kilometer verderop. In het wintersportseizoen (december t/m april) vertrekken er elke dag rechtstreekse vluchten vanaf Luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS) en Luchthaven Rotterdam-The Hague (RTM) naar Salzburg. In de zomermaanden ben je voor je vlucht aangewezen op een overstap, of je kunt ervoor kiezen om een vlucht te boeken naar Flughafen München Franz Josef Strauß (MUC), op zo'n 200 kilometer van Kaprun. De vluchtduur naar Salzburg bedraagt ongeveer 1,5 uur en er is geen tijdverschil met Nederland. Voor vakantiegangers in het oosten van het land kan het handig zijn om via Expedia een rechtstreekse vlucht vanuit Düsseldorf Airport (DUS) te boeken. Het hele jaar door vertrekken vanaf dit vliegveld rechtstreekse vluchten naar Salzburg.

Voorzieningen op de luchthaven van Salzburg

De luchthaven Salzburg is de tweede luchthaven van Oostenrijk en biedt reizigers genoeg voorzieningen om de wachttijd tot hun vlucht op een aangename manier door te kunnen brengen. Zo vind je er enkele bars en restaurants waar je kunt genieten van een hapje en een drankje en vind je er een winkel waar je belastingvrije goederen kunt kopen. Verder vind je er een business lounge, is er gratis wifi en kun je eventueel de tijd doden door een rondleiding over de luchthaven te volgen. Heb je een vlucht die laat aankomt en vroeg vertrekt en wil je je niet haasten, overweeg dan eens om een hotel te boeken in de buurt van de luchthaven, zodat je uitgerust aan je vakantie of terugreis kunt beginnen.

Verder reizen vanaf de luchthaven

Vanaf de luchthaven kun je eenvoudig met je vooraf geboekte huurauto naar Kaprun rijden. Het is een schilderachtige route die deze rit al tot een belevenis op zich maakt. Een tolvignet is verplicht op de Oostenrijkse snelwegen, maar een ter plekke gehuurde auto beschikt daar al over. Vanaf de luchthaven van Salzburg is Kaprun ook goed te bereiken met de trein, al is dat waarschijnlijk minder praktisch als je met je complete wintersportuitrusting rondsjouwt. Bij de luchthaven is ook een taxistandplaats maar voor een rit naar Kaprun zul je wel flink in de buiten moeten tasten.