Voordeligste vluchten naar Leipzig

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf voor enkele vluchten en € 2.916 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Leipzig is misschien niet de eerste bestemming die je te binnen schiet als je een stedentrip wilt plannen en toch is deze stad vol geschiedenis en cultuur zeer de moeite waard. Neem een kijkje bij de indrukwekkende Thomaskirche, breng een bezoek aan het Stadsgeschiedkundig Museum Leipzig of neem je kinderen een dagje mee naar de Zoo Leipzig, een dierentuin met de grootste primatenafdeling ter wereld. In de Leipziger Messe vinden jaarlijks terugkerende evenementen plaats, zoals de Leipziger Buchmesse en de Games Convention. Kortom, in deze fascinerende en veelzijdige stad zul je je geen moment te vervelen.

Vliegen naar de Luchthaven Leipzig/Halle

De Luchthaven Leipzig/Halle (LEJ) ligt in het oosten van Duitsland en is een goede luchthaven om op te vliegen als je dit deel van Duitsland beter wilt leren kennen. Er gaan vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten naar deze luchthaven, maar met een korte tussenstop in Keulen of Frankfurt ben je zo op je bestemming en ben je altijd nog een stuk korter onderweg dan wanneer je de route per auto zou afleggen. Inclusief tussenstop ben je slechts een uur of drie onderweg. Er is geen tijdverschil met Leipzig en zonder een jetlag die je hoeft te overwinnen, is er geen beletsel om na aankomst direct aan je zakenreis of stedentrip te beginnen.

Voorzieningen op de Luchthaven Leipzig/Halle

De Luchthaven Leipzig/Halle is een moderne luchthaven die allerlei voorzieningen biedt om te zorgen dat je er op een aangename manier kunt wachten tot je vlucht vertrekt. Zo zijn er meerdere bars en restaurants waar je een hapje kunt eten of een drankje kunt kopen en er is ook een casino waar je de tijd tot je vlucht kunt overbruggen. Vliegfanaten kunnen op het uitkijkplatform kijken naar de binnenkomende en vertrekkende vluchten. Als je voldoende tijd hebt, kun je zelfs een rondleiding over de luchthaven volgen waarbij je meer te weten komt over het heden, verleden en de toekomst van het vliegveld. Moet je 's ochtends vroeg inchecken voor je vlucht? Boek dan een overnachting in een van de hotels in de buurt van de luchthaven en zorg dat je uitgerust aan je reis begint.

Vervoer van/naar de luchthaven

Als het gaat om je vervoer van/naar de luchthaven heb je volop keuze. Op de luchthaven zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd en als je de omgeving graag in je eigen tempo wilt verkennen, is het een prima keuze om ter plaatse een auto te huren, die je eventueel al vooraf kunt boeken via Expedia. Ben jij het type die zich liever laat rijden? Begeef je na aankomst dan naar de taxistandplaats voor terminal B. Naar het centrum van Leipzig is het ongeveer 40 minuten rijden en naar het centrum van Halle zo'n 30 minuten. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om vanaf de luchthaven met de bus of de trein verder te reizen.

Informatie over vluchten naar Leipzig

Luchthaven van aankomst Leipzig
IATA-code aankomstluchthaven LEJ