Begin van hoofdinhoud

Voordeligste vluchten naar Marsa Alam

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

De relatief kleine badplaats Marsa Alam in het zuidoosten van Egypte wint de laatste jaren sterk aan populariteit onder toeristen. Sinds de komst van een luchthaven even ten noorden van de stad in 2001, heeft Marsa Alam zich dan ook snel weten te onderscheiden als een unieke bestemming waar je nog veel meer kunt doen dan alleen op het strand liggen. Vooral voor duikers en snorkelaars is Marsa Alam een waar paradijs. Je komt dan ook gegarandeerd bijzondere dieren tegen in de koraalriffen en het kristalheldere water van de Rode Zee. Ook aan land valt genoeg te beleven. Zo kun je deelnemen aan een woestijnexcursie en een bezoek brengen aan een eeuwenoude smaragdmijn.

Vliegen naar Marsa Alam

Zo'n 60 kilometer ten noorden van de stad vind je de Luchthaven Marsa Alam (RMF). Vanaf de Luchthaven Schiphol (AMS) vertrekken er af en toe directe vluchten naar het vliegveld van Marsa Alam. Nog iets regelmatiger vertrekken er echter rechtstreekse vluchten vanaf Brussels Airport (BRU). In beide gevallen worden de vluchten uitgevoerd door prijsvechters en ben je zo'n 5 uur onderweg. Vanaf Amsterdam is het ook mogelijk om met grotere internationale maatschappijen naar Marsa Alam te vliegen met een tussenstop op bijvoorbeeld de Luchthaven Caïro Internationaal (CAI), de Luchthaven van Praag (PRG) of de Luchthaven Zürich (ZRH). Houd in dat geval, in verband met uiteenlopende overstaptijden, wel rekening met een fors langere reistijd om op je bestemming aan te komen. Woon je dicht bij de grens, dan is een directe vlucht vanaf Düsseldorf Airport (DUS) een goed alternatief. Ook deze vluchten doen er zo'n 5 uur over om in Marsa Alam aan te komen.

Voorzieningen op de luchthaven van Marsa Alam

De luchthaven van Marsa Alam is vrij recent geopend en dus voorzien van een aantal moderne faciliteiten. Je kunt winkelen in taxfreeshops of nog even een hapje eten of een drankje halen voordat je verder op pad gaat. Van ijs tot pizza of gewoon een kopje koffie; er is hier van alles voorhanden. Daarnaast beschikt de luchthaven over een viplounge en zijn er pinautomaten op het vliegveld aanwezig. Het is tevens mogelijk om te parkeren bij de luchthaven van Marsa Alam en in de terminal kun je gratis gebruikmaken van het wifinetwerk.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Marsa Alam

De meeste hotels bieden een shuttleservice aan vanaf de luchthaven. Reis je liever per taxi, dan kan het raadzaam zijn om deze vast voor aankomst te reserveren. Zo ben je er zeker van dat er passend vervoer op je staat te wachten zodra je op de luchthaven arriveert. Ben je van plan een auto te huren in Marsa Alam, dan kun je gebruikmaken van de op het vliegveld gevestigde verhuurmaatschappij. Vanaf de luchthaven rijd je zo comfortabel in een lange weg langs de kust naar je hotel in Marsa Alam.

Informatie over vluchten naar Marsa Alam

Luchthaven van aankomst Internationale luchthaven Hurghada
IATA-code aankomstluchthaven HRG
Naam aankomststad Hurghada

Populaire vluchten naar Marsa Alam

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.