Voordeligste vluchten naar Mumbai

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Mumbai is de grootste stad van India en een van de drukste metropolen ter wereld. Voor toeristen is met name het zuiden van de stad een aantrekkelijke bestemming. In dit welgestelde deel van Mumbai staan de fraaiste koloniale gebouwen als het Taj Palace Hotel zij aan zij met beroemde monumenten als de 26 meter hoge Gateway of India. De verschillende delen van deze bruisende stad hebben echter elk een volstrekt eigen karakter. De diversiteit aan culturele invloeden en de bewogen geschiedenis van Mumbai valt bijvoorbeeld goed terug te zien in uiteenlopende bezienswaardigheden als de rooms-katholieke Mount Mary-kerk en de traditionele Siddhivinayak-tempel die beiden aan een kant van dezelfde baai liggen in het westen van de stad.

Vliegen naar Mumbai

Chhatrapati Shivaji International Airport (BOM), of Mumbai Airport, is vanaf Nederland te bereiken met een dagelijkse rechtstreekse vlucht vanaf de Luchthaven Schiphol (AMS). De vlucht van Schiphol naar Mumbai neemt zo'n 8 uur en 45 minuten in beslag. Woon je dicht bij de grens, dan kun je ook overwegen om een directe vlucht nemen vanaf Brussels Airport (BRU). Deze vluchten doen er eveneens iets minder dan 9 uur over. Voor een groot aantal dagelijkse, en soms zelfs voordeligere, rechtstreekse vluchten kun je ook uitwijken naar London Heathrow Airport (LHR) of London Gatwick Airport (LGW). Houd er bij het boeken van je vlucht rekening mee dat het in Mumbai tijdens de zomertijd 3,5 uur later is en tijdens de wintertijd zelfs 4,5 uur later.

Voorzieningen op de luchthaven van Mumbai

Mumbai Airport is een van de drukste luchthavens van India. Het dient als overstapplek voor een groot aantal Indiase bestemmingen en is dan ook voorzien van een flink aantal prettige faciliteiten en diensten. Zo is er wifi beschikbaar op het vliegveld en zijn er gebedsruimtes, banken, wisselkantoren, winkels (waaronder taxfreeshops), apotheken en souvenirshops te vinden. Daarnaast kun je op de luchthaven bij allerlei eettentjes, barretjes en lounges terecht om nog wat te eten of drinken voordat je vlucht vertrekt.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Mumbai

Er zijn verschillende mogelijkheden om vanaf de luchthaven van Mumbai naar de stad en verder landinwaarts te reizen. Koop vooraf op het vliegveld een kaartje voor de taxi zodat je niet voor onverwachte prijzen komt te staan. De rit vanaf de luchthaven naar het centrum duurt, afhankelijk van het verkeer, zo'n 45 minuten à 2 uur. Er is geen rechtstreekse busverbinding met het centrum, maar er gaan wel bussen naar de treinstations Vile Parle en Andheri. Vanaf deze stations kun je vervolgens een trein nemen naar het centrum of naar andere locaties in India. Ten slotte zijn op het vliegveld ook meerdere autoverhuurders gevestigd. Om je te verzekeren van de juiste auto tegen de beste prijs, is het raadzaam om vooraf vast online je huurauto in Mumbai te boeken. Het aanbod aan hotels in Mumbai is al niet veel kleiner. Neem een kijkje tussen onze selectie accommodaties en kies het verblijf dat het beste bij jouw stedentrip past.

Informatie over vluchten naar Mumbai

Luchthaven van aankomst Mumbai
IATA-code aankomstluchthaven BOM

Populaire vluchten naar Mumbai

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.