Goedkope vluchten naar Naxos

Voordeligste vluchten naar Naxos

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 44 voor enkele vluchten en € 104 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Aegean
Olympic
Aegean
Volotea
Transavia
Aegean
Olympic
Aegean
Volotea
Transavia

Het eiland Naxos herbergt alles wat je maar kunt wensen voor een onvergetelijk Grieks uitstapje. De Griekse huisjes zijn hier al even wit als de stranden waar je voor de kust traditionele vissersboten kunt zien dobberen. In Naxos-stad, ook wel bekend als Chora, kun je heerlijk winkelen of een wandeling maken door de haven die, in tegenstelling tot veel andere Griekse toeristenbestemmingen, niet door reusachtige cruiseschepen wordt aangedaan, maar juist een authentiek karakter heeft weten te behouden. Verspreid over dit grootste eiland van de Cycladen vind je allerlei beeldschone badplaatsjes waar je volop kunt genieten van zon, zee en strand. De grootste trekpleister van Naxos is echter de Portára, een grote poort die ooit gebouwd is als onderdeel van de zogenaamde Tempel van Apollon. Al vanaf zee kun je deze imposante marmeren poort uit de oudheid aanschouwen.

Vliegen naar Naxos

Naxos is voorzien van een eigen vliegveld, Naxos Island National Airport (JNX) genaamd. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze luchthaven voornamelijk bedoeld voor binnenlandse vluchten. De beste manier om naar Naxos te vliegen vanaf de Luchthaven Schiphol (AMS), is dan ook door het vliegtuig te nemen naar Athens International Airport (ATH) en vanaf daar over te stappen op een binnenlandse vlucht naar het eiland. Deze vluchten worden uitgevoerd door internationaal bekende maatschappijen en doen er inclusief overstap zo'n 5 uur over om vanaf Nederland naar Naxos te komen. Afhankelijk van de overstaptijd kan de vluchtduur echter wel oplopen. Neem dus aandachtig de beschikbare opties door. Houd er bovendien rekening mee dat het in Naxos 1 uur later is dan in Nederland.

Voorzieningen op de luchthaven van Naxos

Het vliegveld van Naxos is bijzonder klein. Zo klein zelfs, dat het aantal aanwezige faciliteiten zeer schaars is. Naxos Airport is vooral bedoeld om efficiënt en zonder lang te wachten van en naar het eiland te komen. Wil je dus souvenirs meebrengen uit de taxfreeshop, dan kun je dit het beste plannen tijdens je overstap op de luchthaven in Athene of bij een winkeltje op het eiland. Om diezelfde reden is het ook raadzaam om vooraf in Chora of een van de nabijgelegen plaatsen vast een hapje te eten.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Naxos

De luchthaven van Naxos ligt op zo'n 4 kilometer ten zuidwesten van Chora. Vanaf het vliegveld kun je een taxi nemen om je naar je verblijf op het eiland te laten brengen. Aangezien het eiland vrij klein is, kun je tijdens je vakantie de omgeving ook goed in je opnemen door een fiets te huren. Heb je een voorkeur voor vier wielen, dan kun je gebruikmaken van een van de bij de luchthaven aanwezige autoverhuurbedrijven. Met een huurauto in Naxos heb je de vrijheid om het eiland in alle comfort te verkennen. Het vliegveld van Naxos ligt tussen een aantal badplaatsen die rijkelijk voorzien zijn van geschikte accommodaties om je vakantie aan het strand door te brengen. Bekijk het aanbod aan hotels in Naxos en kies het verblijf dat het beste bij jouw wensen aansluit.

Populaire vluchten naar Naxos

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 44 voor enkele vluchten en € 104 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Transavia
Transavia