Voordeligste vluchten naar Paros

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 99 voor enkele vluchten en € 147 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Paros is het op twee na het grootste eiland van de Cycladen. Deze schitterende Griekse parel in de Egeïsche zee biedt knusse dorpen en een gezellige haven. Verdwaal in de smalle straatjes van de eilandhoofdstad Parikia en geniet van een drankje op de uitgestrekte boulevard. Maak een uitstapje naar Naoussa en ontdek de leuke winkeltjes en oude architectuur. Slenter door de knusse kleinere dorpjes in het binnenland, zoals Kostos en Lefkes, om de typische witte huisjes met blauwe accenten te bewonderen en geniet van de heerlijke Griekse keuken. Laat je verbazen door de bijzondere rotsformaties en bezoek de marmergroeve in Marathi waar vroeger het veelgeprezen Pariaanse witte marmer werd gedolven. Paros heeft een gunstige ligging in de Cycladen, waardoor het aantrekkelijk is een uitstapje te maken naar een van de omliggende eilanden. Naxos, het grootste eiland van de Cycladen, ligt direct ten oosten van Paros en biedt een geheel andere ervaring met een meer groen landschap.

Vliegen naar Paros

De Luchthaven Paros (PAS) ligt op het zuidwesten van het eiland van Paros op ongeveer 10 kilometer van Parikias. In 2016 is de luchthaven uitgebreid en is de landingsbaan is verlengd. Hierdoor kunnen vanaf heden ook grotere vliegtuigen en internationale vluchten landen op Paros. Momenteel is het echter nog niet mogelijk om vanuit Nederland of België rechtstreeks naar deze bestemming te vliegen. De meest gebruikelijke vluchtroute gaat via Athene. In Nederland kun je vanaf Schiphol en Eindhoven naar Athene vliegen. In totaal zal de vlucht, afhankelijk van de duur van de tussenstop, in een gunstig geval ongeveer 5 uur duren. In het hoogseizoen gaan er ook vluchten vanuit Thessaloniki en Heraklion naar Paros. Je kun op de luchthaven gebruikmaken van gangbare voorzieningen. Naast Athene kun je er ook voor kiezen om rechtstreeks naar een van de andere eilanden van de Cycladen te vliegen, bijvoorbeeld Mykonos. Vanaf de eilanden kun je vervolgens met de veerboot naar Paros reizen. De reistijd zal wat oplopen, maar voor eilandhoppers is deze optie het overwegen waard. Eenmaal geland, kun je je horloge 1 uur vooruit zetten, want het is 1 uur later in Griekenland.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Paros

Aangekomen op Paros kun je met de bus naar Parikia en in de zomer ook naar Naoussa reizen. De rit naar Parikia duurt ongeveer een half uur en de route loopt van Pounda aan de oostkust tot Voutakos aan de westkust ten zuiden van de luchthaven. Daarnaast is het mogelijk een taxi te nemen of een auto te huren. Als je het eiland op eigen houtje wilt verkennen, is een huurauto aan te bevelen. Het eiland is met een oppervlakte van ongeveer 196 vierkante kilometer gemakkelijk te bereizen. Je rijdt in minder dan een half uur van de ene naar de andere kant van het eiland.

Populaire vluchten naar Paros

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 99 voor enkele vluchten en € 147 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.