Goedkope vluchten naar Porec

Voordeligste vluchten naar Porec

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 56 voor enkele vluchten en € 173 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

easyJet
easyJet
Lufthansa
Air Serbia
Swiss International Air Lines
easyJet
easyJet
Croatia Airlines
Air Serbia
easyJet

Het historische stadje Porec ligt aan de kust op het fraaie schiereiland Istrië in Kroatië, vlak bij de Italiaanse grens. Het werd zo’n 2000 jaar geleden door de Romeinen gesticht, waar in de sfeervolle binnenstad nog allerlei monumenten als ruïnes en tempels getuige van zijn. De indrukwekkende Byzantijnse Eufrasiusbasiliek staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tegenwoordig komen toeristen massaal naar Porec voor een ontspannende strandvakantie aan de diepblauwe Adriatische Zee. Je hoeft je geen moment te vervelen met watersporten, een gezellig nachtleven, uitstapjes in de schilderachtige omgeving en eventueel een dagje met de veerboot naar Venetië. Porec heeft voor iedereen wat te bieden.

Vliegen naar Porec

Het dichtst bij Porec in de buurt, op zo’n 60 km afstand, ligt Pula Airport (PUY) bij de stad Pula. Omdat Porec 's zomers heerlijk warme temperaturen kent, maar het 's winters een stuk kouder is, gaan er alleen rechtstreekse vluchten vanaf verschillende Nederlandse vliegvelden naar Luchthaven Pula in het hoogseizoen in het voorjaar en de zomer. Tussen april en begin oktober kun je meerdere dagen per week zonder overstap vliegen vanaf Luchthaven Schiphol (AMS) en Luchthaven Rotterdam-The Hague (RTM). De vlucht duurt ongeveer twee uur. Buiten het toeristenseizoen is het niet mogelijk vanuit Nederland naar Luchthaven Pula te vliegen zonder minimaal twee keer over te stappen. Wel gaan er dagelijks rechtstreekse vluchten vanaf Luchthaven Schiphol of Brussels Airport (BRU) naar Zagreb Franjo Tuđman Airport (ZAG). Vandaar is het nog zo’n 260 km naar Porec. Een alternatief, vooral voor mensen in het oosten des lands, is om vanuit Düsseldorf Airport (DUS) wel rechtsreeks naar Pula te vliegen.

Vanuit Pula naar Porec

Luchthaven Pula is voornamelijk druk in de zomermaanden met vakantiegangers uit allerlei Europese landen. Het is geen groot vliegveld, maar heeft wel wat praktische faciliteiten. Zo kom je meteen aan je Kroatische kuna's uit de geldautomaat of via het wisselkantoor. Voor de innerlijke mens zijn er koffie en snacks te krijgen en is er een bar. Ook kun je nog even shoppen in de souvenirwinkel en is er wifi. Vanaf het vliegveld kun je een bus of een taxi nemen om de 60 km naar Porec af te leggen en ook rijden er diverse shuttlebussen. De rit duurt ongeveer een uurtje. Voor de ultieme vrijheid kun je er natuurlijk ook meteen met een huurauto vandoor gaan, die je van tevoren online op Expedia hebt geboekt.

Vanuit Zagreb naar Porec

Als je buiten het seizoen naar Porec reist, kun je via Luchthaven Zagreb reizen. Dit is een veel groter vliegveld met veel meer praktische en culinaire faciliteiten. Zagreb ligt op 260 km afstand van Porec. Met de rechtstreekse busdienst doe je daar zo’n 4-5 uur over. Met een huurauto, die voor je klaarstaat als je die vooraf online hebt gereserveerd, ben je er in drie uur en heb je de rest van je reis alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Als je vlucht heel vroeg of laat gaat, kun je ook een hotel bij luchthaven Zagreb boeken.

Veelgestelde vragen

Populaire vluchten naar Porec

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 56 voor enkele vluchten en € 173 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

easyJet
easyJet