Voordeligste vluchten naar Puerto Plata

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 458 voor enkele vluchten en € 582 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Puerto Plata is een schitterende tropische bestemming aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek. In de buurt van de provinciehoofdstad Puerto Plata zijn een hele reeks badplaatsen te vinden met parelwitte stranden en azuurblauw water, perfect om dagenlang te ontspannen, te zonnebaden en te snorkelen. Enkele populaire badplaatsen zijn Playa Dorada, Sosúa en Cabarete. Voor een mooi uitzicht over het gebied stap je in de enige kabelbaan in de Dominicaanse Republiek. Deze Teleférico brengt je naar de top van de Isabel de Torres waar onder andere een botanische tuin te bezoeken is. Bovendien is hier een replica te zien van de beroemde Cristo Redentor, het grote beeld van Christus de Verlosser in Rio de Janeiro. Degenen die zich willen verdiepen in de plaatselijke geschiedenis, kunnen een kijkje nemen bij Fortaleza San Felipe, een oud Spaans fort waarin een museum met militaire voorwerpen uit de achttiende en negentiende eeuw gevestigd is.

Vliegen naar Puerto Plata

Aeropuerto Internacional Gregorio Luperón (POP) is de op drie na grootste luchthaven van de Dominicaanse Republiek op ongeveer 20 kilometer van de stad Puerto Plata. Het is de enige internationale luchthaven in het noorden van het eiland. Vanuit Nederland is het niet mogelijk om rechtstreeks naar deze bestemming te vliegen. Er zijn verschillende Duitse luchthavens redelijk dicht bij de grens waarvandaan wel rechtstreekse vluchten vertrekken, waaronder Düsseldorf, Frankfurt en Keulen/Bonn. Een rechtstreekse vlucht duurt ongeveer 10 uur. Vlieg je vanaf Amsterdam of Brussel, dan loopt de vluchttijd met tussenstops al snel op. In een gunstig geval ben je zo'n 18 uur onderweg, met bijvoorbeeld een tussenstop in Zürich en Toronto. Er gaan in bepaalde seizoenen wel rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam en Brussel naar Aeropuerto Internacional Punta Cana (PUJ). Vanaf hier is het nog 5,5 uur rijden naar Puerto Plata. Vanaf Brussel gaat ook een rechtstreekse vlucht naar Aeropuerto Internacional Las Américas (SDQ), vanaf hier is het nog ongeveer 4 uur rijden naar Puerto Plata. Eenmaal op bestemming kun je je horloge 6 uur terugzetten in de zomertijd en 5 uur in de wintertijd.

Voorzieningen op de luchthaven van Puerto Plata

De luchthaven van Puerto Plata is een klein en heeft bescheiden voorzieningen. Er is een handjevol winkels te vinden en er zijn een aantal eetgelegenheden. Er zijn zowel volledige maaltijden als snelle snacks te verkrijgen. Verder zijn enkele standaardvoorzieningen aanwezig, zoals een geldwisselkantoor, geldautomaten en een postkantoor. In de zuidelijke terminal is een rookruimte te vinden en voor kinderen is in de buurt van de foodcorner een speelruimte ingericht. Economyclassreiziger kunnen tegen betaling gebruikmaken van een van de lounges. Er is geen wifi beschikbaar op de luchthaven. Er zijn verschillende hotels op korte afstand van de luchthaven Puerto Plata te boeken.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Puerto Plata

Om verder te reizen vanaf de luchthaven van Puerto Plata ben je aangewezen op een huurauto of taxi. Taxiritten zijn gebonden aan vaste tarieven. Je kunt op Expedia.nl gemakkelijk vooraf een huurauto boeken voor Puerto Plata. Naast taxi's en huurauto's bieden veel plaatselijke hotels een shuttleservice. Deze dienen vaak vooraf te worden gereserveerd.

Informatie over vluchten naar Puerto Plata

Luchthaven van aankomst Puerto Plata
IATA-code aankomstluchthaven POP

Populaire vluchten naar Puerto Plata

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 458 voor enkele vluchten en € 582 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.