Voordeligste vluchten naar Sarajevo

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 25 voor enkele vluchten en € 85 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina, heeft een complexe, multiculturele geschiedenis die overal in de stad voelbaar is. Het compacte centrum is gemakkelijk te voet te verkennen en staat vol monumenten, waaronder moskeeën, kerken en synagogen. Verken de smalle oude straatjes, geniet van een authentieke Bosnische koffie en wandel langs de rivier de Miljacka met zijn vele bruggen. De stad, waar in 1984 de Olympische Winterspelen plaatsvonden, ligt aan de voet van de Dinarische Alpen, die in de winter een perfecte en voordelige plek vormen om te skiën en ook in de zomer meer dan de moeite waard zijn.

Vliegen naar Sarajevo

De Internationale Luchthaven van Sarajevo (SJJ) ligt ongeveer 12 kilometer ten zuidwesten van het centrum van de stad. Je kunt vanaf Flughafen Köln/Bonn (CGN) rechtstreeks naar de Luchthaven van Sarajevo vliegen in ongeveer 1 uur en 45 minuten. Deze vlucht gaat enkele keren per week en wordt verzorgd door een lowbudgetmaatschappij. In de zomer gaan er ook directe vluchten vanaf Luchthaven Brussel-Zuid Charleroi (CRL), uitgevoerd door een voordelige luchtvaartmaatschappij. Deze vlucht duurt ongeveer 2,5 uur. Wil je liever vanaf een Nederlandse luchthaven vliegen? Dan kun je ervoor kiezen om van Eindhoven Airport (EIN) naar de Internationale Luchthaven van Tuzla (TZL) te vliegen, een stad in het noorden van het land. De directe vlucht wordt aangeboden door een budgetmaatschappij en duurt iets meer dan 2 uur. Vanaf Tuzla is het nog wel een paar uur rijden met de auto of de bus naar Sarajevo. Je kunt er ook voor kiezen om met een tussenstop vanaf Luchthaven Amsterdam-Schiphol (AMS) naar Sarajevo te vliegen. Je bent dan tussen de 3,5 en 4 uur onderweg en stapt over op de Flughafen München (MUN) of op de Flughafen Wien-Schwechat (VIE).

Voorzieningen op de luchthaven van Sarajevo

De Luchthaven van Sarajevo is compact maar modern en beschikt over alle nodige voorzieningen, zoals pinautomaten, geldwisselkantoren, een toeristisch informatiepunt en een postkantoor. De luchthaven heeft ook een zakenlounge, verschillende viplounges en vergaderruimtes. Daarnaast zijn er verschillende bars en een restaurant. Er is ook een grote duty free-winkel op de luchthaven waar je belastingvrij producten kunt kopen. Op de luchthaven zijn verschillende lokale en internatonale autoverhuurders, waaronder budgetbedrijven. In de buurt van de luchthaven zijn verscheidene praktische hotels gevestigd. Op Expedia.nl vind je een handig overzicht met alle hotels in de buurt van de Luchthaven van Sarajevo.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Sarajevo

Vanaf de luchthaven is het ongeveer 20 minuten rijden met de auto naar het centrum van de stad, afhankelijk van de verkeersdrukte. Op Expedia.nl kun je gemakkelijk vooraf een huurauto in Sarejevo reserveren. Als je van plan bent om met het openbaar vervoer te reizen, kun je gebruikmaken van een shuttlebus. Deze brengt je in ongeveer 30 minuten naar het oude centrum en rijdt van 's ochtends tot 's avonds ongeveer om het uur. Je kunt ook in de naastgelegen wijk Dobrinja de trolleybus nemen, die iets voordeliger is en vaker rijdt. Het is goedkoper om de tickets voor de trolleybus bij een kiosk te kopen dan in de bus zelf. Je kunt ook een taxi nemen vanaf de standplaats voor de luchthaven. Deze zijn voordelig en 24 uur per dag beschikbaar.

Populaire vluchten naar Sarajevo

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 25 voor enkele vluchten en € 85 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.