Sunny Beach is een van de belangrijkste zomerse trekpleisters van Bulgarije. De badplaats die in het Bulgaars Slantsjev Brjag wordt genoemd, ligt aan de Zwarte Zee en is volledig ingericht op toeristen. De voordelige prijzen weten vooral veel jongeren te lokken en het barst dan ook van de bars en discotheken. Je kunt heerlijk op strand vertoeven of deelnemen aan een van de vele activiteiten. Maak bijvoorbeeld een jeepsafari, ga het water op in een cruiseschip of kies voor een dagje actief vermaak in een waterpark. Een uitstapje naar het nabijgelegen Nesebar mag ook zeker niet op het programma ontbreken. Het historische deel van dit dorp herbergt verschillende bouwwerken uit de hellenistische periode en vele andere prachtige plekken. De plaats staat met recht op de Werelderfgoedlijst en vormt een wereld van verschil ten opzichte van Sunny Beach. Erg leuk voor de afwisseling!

Vliegen naar Sunny Beach

Een vliegvakantie naar Sunny Beach betekent in de meeste gevallen een vlucht naar de Luchthaven Boergas (BOJ). Deze luchthaven ligt op ongeveer een 35 kilometer van Sunny Beach. Sunny Beach is vooral een zomerbestemming en de meeste vluchten vertrekken dan ook in de zomer. In Nederland vertrekken alleen vanuit Amsterdam verschillende vluchten naar deze bestemming. Net over de grens van Nederland gaan er (in het hoogseizoen) vluchten vanuit Brussel in België en vanuit Weeze, Düsseldorf en Keulen/Bonn in Duitsland. De vluchtduur bedraagt ongeveer 2,5 uur. Je kunt vanuit Nederland vrij naar Bulgarije reizen. Het is in Bulgarije overigens 1 uur later dan in Nederland en je betaalt ter plaatse met de Bulgaarse lev.

Voorzieningen op de luchthaven van Sunny Beach

Bourgas is een luchthaven waar vooral in de zomer veel activiteit is. Er is een handjevol winkels gevestigd op de luchthaven, waaronder souvenirwinkels en een modeoutlet. In het hoogseizoen zijn de winkels 24 uur per dag geopend. Qua eten heb je een brede keus: van fastfood tot gewone snacks. Daarnaast zijn er een koffiezaak en ook een bar gevestigd in de terminal. Verder zijn er uiteraard geldautomaten te vinden en er is een geldwisselkantoor aanwezig. In Terminal 2 is gratis wifi beschikbaar. Gezinnen kunnen met hun kinderen gebruikmaken van de speelruimte buiten. Er is ook een verzorgingsruimte voor baby's.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Sunny Beach

Vanaf de luchthaven van Boergas is het nog ongeveer 35 km rijden naar Sunny Beach. Afhankelijk van je vervoer ben je zo'n 30 tot 40 minuten onderweg. In de zomer rijden er bussen vanaf het busstation van Boergas naar Sunny Beach. Buslijn 15 kan je vanaf de luchthaven naar het station van Boergas brengen. Wil je voor extra comfort wat meer uitgeven, dan kun je een taxi nemen. Tot slot zijn er ook verschillende autoverhuurders gevestigd op de luchthaven. Als je snel op pad wilt en op eigen houtje de omgeving wilt gaan verkennen, is een huurauto zeer aan te bevelen. Op de website van Expedia kun je gemakkelijk vooraf een huurauto reserveren in Boergas.

Informatie over vluchten naar Sunny Beach

Luchthaven van aankomst Sunny Beach
IATA-code aankomstluchthaven BOJ