Begin van hoofdinhoud

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Geen wijzigingskosten voor geselecteerde vluchten. 

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.


Voordeligste vluchten naar Yogyakarta

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Populaire vluchten naar Yogyakarta

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Yogyakarta, gelegen in het midden van het Indonesische eiland Java, is aan de ene kant een moderne miljoenenstad en aan de andere kant een plek vol Javaanse geschiedenis en cultuur. Je vindt er alle voorzieningen van een moderne stad, maar ook prachtige bezienswaardigheden zoals het Kraton, het indrukwekkende paleis van de sultans midden in de stad. Maak een ritje in een becak (fietstaxi), kijk je ogen uit de op Jalan Malioboro, de belangrijkste winkelstraat, en bezoek het koloniale Fort Vredenburg. Een eindje buiten de stad liggen twee belangrijke en indrukwekkende tempelcomplexen: het hindoeïstische Prambanan en het Boeddhistische Borobudur.

Vliegen naar Yogyakarta

De Internationale Luchthaven Adisucipto (JOG) ligt ongeveer 10 kilometer ten oosten van het centrum van Yogyakarta. Vanaf Luchthaven Amsterdam-Schiphol (AMS) kun je met één overstap op de Internationale Luchthaven Soekarno-Hatta (CGK) bij Jakarta naar Luchthaven Adisucipto vliegen. Deze vlucht duurt ongeveer 17 uur en 50 minuten, inclusief overstap van 2 uur en 40 minuten. Sommige vluchten maken ook eerst een tussenstop in Kuala Lumpur, in dat geval is de totale vluchtduur circa 19 uur. Tijdens de zomermaanden kun je vrijwel elke dag vanaf Luchthaven Schiphol naar Luchthaven Adisucipto vliegen. Deze vluchten gaan niet tijdens de wintermaanden. Je kunt ook met een overstap op de Internationale Luchthaven Changi (SIN) van Singapore naar Yogyakarta vliegen. In dat geval is de totale vluchtduur circa 17 uur en 15 minuten, inclusief een overstaptijd van 2,5 uur. De verschillende vluchten worden aangeboden door gevestigde luchtvaartmaatschappijen. Houd er rekening mee dat het in Yogyakarta in de zomer 5 uur later is dan in Nederland en in de winter 6 uur later, omdat er geen aparte zomer- en wintertijd worden gehanteerd.

Voorzieningen op de luchthaven van Yogyakarta

Adisucipto is een compacte luchthaven met enkele winkeltjes, waaronder souvenirwinkels, en cafés en restaurants, waar je even bij kunt tanken na je lange vlucht. Ook vind je er de gebruikelijke voorzieningen zoals een wachtlounge, toiletruimtes, pinautomaten en een rookruimte. Daarnaast kun je gebruikmaken van een geldwisselkantoor en een service voor het inpakken van je bagage. In de buurt van de luchthaven vind je een aantal hotels, van goedkope hostels tot praktische driesterrenhotels en luxe hotels met vijf sterren. Je kunt de hotels in de buurt van de luchthaven Adisucipto in een handig overzicht bekijken en boeken op Expedia.nl

Verder reizen vanaf de luchthaven van Yogyakarta

Het centrum van Yogyakarta is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Er rijden snelle bussen, onder andere tussen Jalan Malioboro en de luchthaven en tussen de luchthaven en het Prambanan-complex. Er rijden ook bussen naar verschillende plaatsen in de buurt, waaronder Borobudur. Naast de luchthaven ligt het Maguwo-treinstation, dat via tunnels vanaf de luchthaven te bereiken is. Vanaf hier rijden er treinen naar het station van Yogyakarta. Daarnaast kun je 24 uur per dag gebruikmaken van taxi's op de luchthaven. Als je het aandurft je in het chaotische verkeer te wagen, of als je naar een bestemming buiten Yogyakarta wilt bezoeken, kun je voordat je vertrekt op Expedia.nl een huurauto reserveren in Yogyakarta.

Informatie over vluchten naar Yogyakarta

Luchthaven van aankomst Internationale luchthaven Yogyakarta
IATA-code aankomstluchthaven YIA
Naam aankomststad Yogyakarta