Vakantie in Göteborg

Deze relaxte stad met haar brede straten en waterwegen, fascinerende maritieme geschiedenis, smörgåsbord met zeevis en schaaldieren, en vele parken en musea is de moeite waard om te bezoeken.

De kasseienstraatjes en grachten doen je denken aan Amsterdam. Dit is geen toeval. Nederlandse immigranten waren verantwoordelijk voor de versterking en het stadsplan van Göteborg. De stad werd in 1621 door deze immigranten gesticht. De brede hoofdwegen worden wel vergeleken met de Parijse boulevards. De plaatselijke bevolking noemt de stad 'Klein Londen' vanwege de parken, culturele aantrekkingskracht en het nachtleven.

Je kunt naar Göteborg in West-Zweden vliegen, de veerboot nemen in het Deense Frederikshavn of een kanalencruise maken vanuit de Zweedse hoofdstad Stockholm. Wanneer je eenmaal ter plekke bent, kunt je je het beste verplaatsen via tram, fiets of taxi. In het compacte stadscentrum zijn parkeerplaatsen zeldzaam en duur, maar als je de Göteborg City Card koopt, is openbaar vervoer, parkeren en toegang tot bezienswaardigheden gratis.

Vlakbij Gustaf Adolfs Torg bevindt zich het Kronhuset, het historische stadhuis dat nu een ambachtscentrum is. Bezoek het nabijgelegen 18-eeuwse Stadsmuseum met het Vikingschip of het Maritieme Museum (Sjöfartsmuseet Akvariet) en Aquarium in de haven en kom van alles te weten over de lange zeevaartgeschiedenis van Zweden. Bewonder het kerkachtige ontwerp van de Feskekôrka (Vismarkt) en bestel verse zeevis en schaaldieren.

Een beeld van Poseidon torent uit boven de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: Götaplatsen en Avenyn. Dit zijn hotspots voor cultuur, winkelen en uitgaan.

Göteborg ligt vlakbij de noordpoolcirkel en is een magische plek als de stad bedekt is met sneeuw. In de decembermaand worden de straten en kerstmarken verlicht door duizenden glinsterende lichtjes.

De koude winters zijn donker, maar in de korte zomers is het lang licht. Vanaf juni vind je langs het Götakanaal restaurants en bars in de buitenlucht en worden er cruises aangeboden. Bezoek de gratis toegankelijke dierentuin in het stadsparkSlottsskogen. Als je rond lunchtijd gaat, kun je het voeren van de zeeleeuwen en pinguïns zien. Kinderen zullen vast ook genieten in het attractiepark Liseburg.

Als je iets meer van het zuidwesten van Zweden wilt zien, rijd je naar de ruines van de Vesting Bohus in de buurt van Kungälv.

Göteborg wordt beschouwd als een goedkoper en relaxter alternatief voor Stockholm en een goede basis voor het verkennen van de Zweedse archipel aan de westkust.


Stadsgids van Göteborg


Hotelaanbiedingen Göteborg

Bekijk alle hotels in Göteborg
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

Vlucht + hotel: de beste deals naar Göteborg

Bekijk alle pakketten naar Göteborg

Topdeals op vliegtickets naar Göteborg

Toon alle vluchten naar Göteborg

Boek je vakantie naar Göteborg