Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.


Vakantiepakketten voor Groenland

Fjorden, gletsjers, het noorderlicht, de middernachtzon, tochten per hondenslee en walvissen spotten: een bezoek aan het enorme eiland Groenland is een unieke ervaring.

Groenland is in feite meer wit dan groen, maar ook buiten de met sneeuw bedekte gebieden valt genoeg te beleven. Verken de groene kustlijn voor mooie stukjes natuur. Reis landinwaarts voor activiteiten in de sneeuw op de ijskap die 85 procent van het land bedekt. In de aanwezige musea kom je meer te weten over de geschiedenis van de pioniers die dit fascinerende land bevolkt hebben.

In de buurt van Ilulissat vind je een unieke UNESCO-werelderfgoedlocatie. Vanuit een vliegtuig, een boot of tijdens een wandeltocht kun je uitkijken op het IJsfjord van Ilulissat, waar je kunt zien en horen hoe het ijs van de snel bewegende Sermeq Kujalleq-gletsjer in de Diskobaai wordt afgezet.

Bewandel een deel van de uitdagende 160 kilometer lange Arctic Ice Trail die van Kangerlussuaq naar Sisimiut loopt en aanschouw Groenlandse wilde dieren als rendieren, muskusossen, vossen, poolhazen en vogels als de alpensneeuwhoen. In de zomer is walvissen spotten een populaire bezigheid. Ga in het water bij de hoofdstad Nuuk op zoek de gewone vinvis, de bultrug, de dwergvinvis en tientallen andere soorten.

Honden spelen echter de grootste rol op Groenland, waar ze al 5000 jaar aanwezig zijn. Niet als huisdier, maar om mensen in een slee voort te trekken over de ijskap. Pak je warm in en trek met een groep honden en een sleehondendrijver langs de oostkust naar de noordelijker gelegen plaatsjes. Voor een modernere en spannende rit kun je ook op een sneeuwscooter door het landschap trekken.

Je kunt ook op eigen kracht over sneeuw en ijs trekken tijdens een skitocht in Maniitsoq. Sommige van de mooiste uitstapjes maak je per boot, met dagelijkse tochten vanaf een drijvend hotel in het Eeuwigheidsfjord. Kulusuk is een prima uitvalsbasis voor een dagje langlaufen of heliskiën.

Veel van de steden in Groenland zijn voorzien van een museum waarin de lokale geschiedenis van de Inuit, de eerste Noordse ontdekkers en de permanente Deense kolonisten aan bod komen. Overal in Groenland kun je een praatje maken met de afstammelingen van deze eerste bewoners. Breng ook een bezoekje aan het Nationaal Museum en Archief van Groenland in Nuuk.

Tijdens de middernachtzon in de zomer heb je volop de kans om Groenland bij daglicht te verkennen. In Uummannaq beleef je deze lange dagen van april tot en met augustus. Hoe zuidelijker je gaat, hoe korter deze periode wordt. Je kunt er ook voor kiezen om Groenland tussen september en april te bezoeken en je te laten betoveren door de adembenemende schoonheid van het noorderlicht.


Topdeals op vluchten naar Groenland

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.