Begin van hoofdinhoud

Zoek door meer dan 590.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis

Geen toeslagen bij Expedia op bijna elke boeking die je wijzigt of annuleert.


Hoe vind je het ideale hotel in de buurt van Hortamuseum?

Op de plek waar nu het Hortamuseum huist, bevond zich ooit de woning en het atelier van de Belgische art nouveau architect Victor Horta. Het museum is iets ten zuiden van het stadscentrum van de Belgische hoofdstad Brussel gelegen, in de wijk Kastelijn. De historische wijk rondom het Hortamuseum herbergt een grote diversiteit aan hotels.

Vind het beste hotel in de buurt van het Hortamuseum

De hotels in de directe omgeving van het Hortamuseum hebben voornamelijk drie en vier sterren. Wat betreft het aanbod van type hotels, valt er genoeg te kiezen in dit gedeelte van de stad. Je kunt bijvoorbeeld in een congreshotel overnachten, als je met collega's voor een zakenreis naar Brussel komt. Als je liever overnacht in de buurt van de belangrijkste winkelstraten, vind je hier gemakkelijk een hotel of bed & breakfast. Een aantal hotels in deze omgeving is gericht op gezinnen en staat bekend als kindervriendelijk.

Het Hortamuseum, gelegen aan de Amerikastraat, bevindt zich in een art nouveau-gebouw dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De vaste collectie van het museum verhaalt over het leven van Victor Horta zelf en over de art nouveau-stroming in zijn algemeenheid. Er zijn eveneens vaak tijdelijke exposities die altijd iets met het thema art nouveau te maken hebben. De glazen lichtkoepel bovenaan het trappenhuis is in het bijzonder van een adembenemende schoonheid. Met het openbaar vervoer kun je onder andere met tramlijnen 81, 92 en 97 vrijwel direct naast het Hortamuseum uitstappen.

De hotels in de buurt van het Hortamuseum bieden een breed scala aan services en voorzieningen tijdens een verblijf. Er zijn bijvoorbeeld hotels met parkeerplaatsen direct naast het hotel en enkele accommodaties beschikken over congresruimtes die je kunt afhuren voor een vergadering of bijeenkomst. Bovendien kan het veelal meertalige personeel je in de meeste gevallen ook helpen bij het organiseren van uitstapjes of het reserveren van tickets voor bezienswaardigheden.

Kies je hotel in de buurt van het Hortamuseum

Om een hotel in Brussel te vinden dat precies bij je wensen aansluit, kun je gebruik maken van de verschillende filteropties. Deze staan je toe om te selecteren op verschillende kenmerken zoals het aantal sterren, aanwezige voorzieningen, een hoteltype dat je aanspreekt en de locatie van het hotel. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk om een leuk hotel in Schaarbeek te vinden, indien je helemaal verliefd bent geworden op deze Brusselse wijk.