Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Île de la Cité

Het Île de la Cité is een van de twee eilanden in Parijs en herbergt enkele van de mooiste en historisch meest relevante plekken van Frankrijk.

Bekijk wereldberoemde gotische architectuur en gebrandschilderde ramen op het Île de la Cité. Zie kleine bootjes onder de oudste brug van de stad doorvaren en bekijk het duistere paleis waar Marie Antoinette werd vastgehouden voor ze werd onthoofd.

Neem de metro naar het enige station op het eiland en ga op de terugweg naar het vasteland over de Pont Neuf aan de westzijde van het eiland. Deze witte brug is schitterend in zijn eenvoud en werd in 1607 geopend door Hendrik IV. Vanaf de brug kun je heerlijk uitkijken over het rustig stomende water van de Seine. Het bronzen standbeeld van de koning te paard is een replica van het beeld dat in de Franse Revolutie werd gestolen en verwoest.

Wandel over dit kleine, bootvormige eiland. Een korte wandeling in oostelijke richting brengt je bij het Palais de Justice, waar het Franse Hof van Cassatie gezeteld is. De verbonden torens aan de rivier werden lange tijd gebruikt als politieke gevangenis, La Conciergerie genoemd. Tussen 1793 en 1795 werden maar liefst 2600 gevangen uit La Conciergerie naar de guillotine gebracht.

Op het terrein van het Palais de Justice staat de schitterende Sainte-Chapelle. Dit gebouw werd halverwege de dertiende eeuw voltooid en heeft enorme vensters met schitterend gebrandschilderd glas. Plan je bezoek op een zonnige dag om de rood en blauwe verlichte vensters te bekijken waarop het Bijbelse verhaal vanaf Genesis tot de kruisiging wordt uitgebeeld.

Ondanks het indrukwekkende ontwerp van deze kapel spant de Notre-Dame op het oosten van het eiland toch de kroon. Deze schitterende gotische kathedraal werd gebouwd tussen 1163 en 1345. Bekijk de vele waterspuwers en de Galerij der Koningen op de westelijke gevel, alsook de centrale toren van 93 meter hoog. Met een beetje geluk kun je een dienst bijwonen tijdens je bezoek.

Er zijn slechts beperkte mogelijkheden voor een verblijf op het Île de la Cité, maar er zijn wel voldoende voortreffelijke restaurants te vinden waar je je dag kunt afsluiten voor je de brug weer oversteekt.


Gids voor Île de la Cité


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.798 accommodaties in de buurt van Île de la Cité bekijken
Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris € 135
Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

53 Ter Quai des Grands Augustins, Paris
   
  4,4
  / 5, op basis van 2.340 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Pont Neuf en Notre-Dame-kathedraal. Ook Musée du Louvre en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 5 minuten lopen.

  Novotel Paris Les Halles € 154
  Novotel Paris Les Halles

  Novotel Paris Les Halles

  8 Place Marguerite De Navarre, Paris
    
   4,3
   / 5, op basis van 2.163 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Les Halles en Musée Georges Pompidou. Ook Notre-Dame-kathedraal en Musée du Louvre liggen binnen 15 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Europe Saint Severin Paris € 72
   Hotel Europe Saint Severin Paris

   Hotel Europe Saint Severin Paris

   38-40 Rue Saint Séverin, Paris
     
    4,3
    / 5, op basis van 873 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Notre-Dame-kathedraal en Jardin du Luxembourg. Ook Musée Georges Pompidou en Musée du Louvre liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

    Hotel Les Bulles de Paris € 110
    Hotel Les Bulles de Paris

    Hotel Les Bulles de Paris

    32 Rue Des Ecoles, Paris
      
     4,2
     / 5, op basis van 269 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Université de la Sorbonne en Notre-Dame-kathedraal. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Maubert-Mutualité ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cluny - La Sorbonne is het 6 minuten lopen.

     Albe Hôtel Saint-Michel € 130
     Albe Hôtel Saint-Michel

     Albe Hôtel Saint-Michel

     1 Rue De La Harpe, Paris
       
      4,4
      / 5, op basis van 892 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Notre-Dame-kathedraal en Jardin du Luxembourg. Ook Musée Georges Pompidou en Musée du Louvre liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

      Hotel Royal Saint Michel € 118
      Hotel Royal Saint Michel

      Hotel Royal Saint Michel

      3 Boulevard Saint Michel, Paris
        
       4,1
       / 5, op basis van 366 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Notre-Dame-kathedraal, Pont Neuf en Université de la Sorbonne. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

       Hotel Duo € 182
       Hotel Duo

       Hotel Duo

       11 rue du temple, Paris
         
        4,3
        / 5, op basis van 480 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Bazar de l'Hôtel de Ville, Centre Pompidou en Notre-Dame-kathedraal. Ook Forum des Halles en Place de la Bastille liggen binnen 2 km afstand. Station de Métro Hôtel de Ville ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Châtelet is het 6 minuten lopen.

        Holiday Inn Paris Notre Dame € 131
        Holiday Inn Paris Notre Dame

        Holiday Inn Paris Notre Dame

        4 Rue Danton, Paris
          
         4,2
         / 5, op basis van 1.073 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Théâtre de l'Odéon, Notre-Dame-kathedraal en Université de la Sorbonne. Ook Pont Neuf en Palais du Luxembourg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cluny - La Sorbonne is het 3 minuten lopen.