Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Île de la Cité

Het Île de la Cité is een van de twee eilanden in Parijs en herbergt enkele van de mooiste en historisch meest relevante plekken van Frankrijk.

Bekijk wereldberoemde gotische architectuur en gebrandschilderde ramen op het Île de la Cité. Zie kleine bootjes onder de oudste brug van de stad doorvaren en bekijk het duistere paleis waar Marie Antoinette werd vastgehouden voor ze werd onthoofd.

Neem de metro naar het enige station op het eiland en ga op de terugweg naar het vasteland over de Pont Neuf aan de westzijde van het eiland. Deze witte brug is schitterend in zijn eenvoud en werd in 1607 geopend door Hendrik IV. Vanaf de brug kun je heerlijk uitkijken over het rustig stomende water van de Seine. Het bronzen standbeeld van de koning te paard is een replica van het beeld dat in de Franse Revolutie werd gestolen en verwoest.

Wandel over dit kleine, bootvormige eiland. Een korte wandeling in oostelijke richting brengt je bij het Palais de Justice, waar het Franse Hof van Cassatie gezeteld is. De verbonden torens aan de rivier werden lange tijd gebruikt als politieke gevangenis, La Conciergerie genoemd. Tussen 1793 en 1795 werden maar liefst 2600 gevangen uit La Conciergerie naar de guillotine gebracht.

Op het terrein van het Palais de Justice staat de schitterende Sainte-Chapelle. Dit gebouw werd halverwege de dertiende eeuw voltooid en heeft enorme vensters met schitterend gebrandschilderd glas. Plan je bezoek op een zonnige dag om de rood en blauwe verlichte vensters te bekijken waarop het Bijbelse verhaal vanaf Genesis tot de kruisiging wordt uitgebeeld.

Ondanks het indrukwekkende ontwerp van deze kapel spant de Notre-Dame op het oosten van het eiland toch de kroon. Deze schitterende gotische kathedraal werd gebouwd tussen 1163 en 1345. Bekijk de vele waterspuwers en de Galerij der Koningen op de westelijke gevel, alsook de centrale toren van 93 meter hoog. Met een beetje geluk kun je een dienst bijwonen tijdens je bezoek.

Er zijn slechts beperkte mogelijkheden voor een verblijf op het Île de la Cité, maar er zijn wel voldoende voortreffelijke restaurants te vinden waar je je dag kunt afsluiten voor je de brug weer oversteekt.


Île de la Cité Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Île de la Cité

Alle 9.869 accommodaties in de buurt van Île de la Cité bekijken
Hotel Europe Saint Severin Paris € 71
Hotel Europe Saint Severin Paris

Hotel Europe Saint Severin Paris

38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Île de la Cité en Sainte Chapelle. Ook Notre-Dame en Université de la Sorbonne liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

  Hotel Britannique € 69
  Hotel Britannique

  Hotel Britannique

  20 Avenue Victoria, Parijs, Paris
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Théâtre du Châtelet, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Conciergerie en Île de la Cité liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Châtelet ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Pont Neuf is het 4 minuten lopen.

   Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World
   Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World

   Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World

   45 Boulevard Raspail, Parijs
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in een winkelbuurt, binnen 10 minuten lopen van Le Bon Marché en Église Saint-Sulpice. Ook Jardin du Luxembourg en Théâtre de l'Odéon liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Sèvres Babylone en Metrostation Rennes liggen op 5 minuten lopen.

    K+K Hotel Cayre Paris € 159
    K+K Hotel Cayre Paris

    K+K Hotel Cayre Paris

    4 Boulevard Raspail, Parijs, Paris
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Musée d'Orsay en Le Bon Marché. Ook Jardin des Tuileries en Église Saint-Sulpice liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Rue du Bac ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Solferino is het 4 minuten lopen.

     Melia Paris Notre-Dame € 151
     Melia Paris Notre-Dame

     Melia Paris Notre-Dame

     7 Rue De L'Hotel Colbert, Parijs, Paris
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Notre-Dame en Île de la Cité. Ook Université de la Sorbonne en Île Saint-Louis liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Maubert-Mutualité en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 5 minuten lopen.

      Hotel Duo € 200
      Hotel Duo

      Hotel Duo

      11 rue du temple, Parijs, Paris
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Bazar de l'Hôtel de Ville, Centre Pompidou en Notre-Dame. Ook Forum des Halles en Place de la Bastille liggen binnen 2 km afstand. Station de Métro Hôtel de Ville ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Châtelet is het 6 minuten lopen.

       Novotel Paris Les Halles € 169
       Novotel Paris Les Halles

       Novotel Paris Les Halles

       8 Place Marguerite De Navarre, Parijs, Paris
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Hotel de Ville liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

        Hotel Les Rives De Notre Dame
        Hotel Les Rives De Notre Dame

        Hotel Les Rives De Notre Dame

        15 Quai Saint Michel, Parijs, Paris
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Île de la Cité en Notre-Dame. Ook Université de la Sorbonne en Les Halles liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Saint-Michel - Notre Dame ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Michel is het 2 minuten lopen.