Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Île de la Cité

Het Île de la Cité is een van de twee eilanden in Parijs en herbergt enkele van de mooiste en historisch meest relevante plekken van Frankrijk.

Bekijk wereldberoemde gotische architectuur en gebrandschilderde ramen op het Île de la Cité. Zie kleine bootjes onder de oudste brug van de stad doorvaren en bekijk het duistere paleis waar Marie Antoinette werd vastgehouden voor ze werd onthoofd.

Neem de metro naar het enige station op het eiland en ga op de terugweg naar het vasteland over de Pont Neuf aan de westzijde van het eiland. Deze witte brug is schitterend in zijn eenvoud en werd in 1607 geopend door Hendrik IV. Vanaf de brug kun je heerlijk uitkijken over het rustig stomende water van de Seine. Het bronzen standbeeld van de koning te paard is een replica van het beeld dat in de Franse Revolutie werd gestolen en verwoest.

Wandel over dit kleine, bootvormige eiland. Een korte wandeling in oostelijke richting brengt je bij het Palais de Justice, waar het Franse Hof van Cassatie gezeteld is. De verbonden torens aan de rivier werden lange tijd gebruikt als politieke gevangenis, La Conciergerie genoemd. Tussen 1793 en 1795 werden maar liefst 2600 gevangen uit La Conciergerie naar de guillotine gebracht.

Op het terrein van het Palais de Justice staat de schitterende Sainte-Chapelle. Dit gebouw werd halverwege de dertiende eeuw voltooid en heeft enorme vensters met schitterend gebrandschilderd glas. Plan je bezoek op een zonnige dag om de rood en blauwe verlichte vensters te bekijken waarop het Bijbelse verhaal vanaf Genesis tot de kruisiging wordt uitgebeeld.

Ondanks het indrukwekkende ontwerp van deze kapel spant de Notre-Dame op het oosten van het eiland toch de kroon. Deze schitterende gotische kathedraal werd gebouwd tussen 1163 en 1345. Bekijk de vele waterspuwers en de Galerij der Koningen op de westelijke gevel, alsook de centrale toren van 93 meter hoog. Met een beetje geluk kun je een dienst bijwonen tijdens je bezoek.

Er zijn slechts beperkte mogelijkheden voor een verblijf op het Île de la Cité, maar er zijn wel voldoende voortreffelijke restaurants te vinden waar je je dag kunt afsluiten voor je de brug weer oversteekt.


Gids voor Île de la Cité


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.064 accommodaties in de buurt van Île de la Cité bekijken
Hotel Les Bulles de Paris € 111
Hotel Les Bulles de Paris

Hotel Les Bulles de Paris

32 Rue Des Ecoles, Parijs, Paris
   
  4,3
  / 5, op basis van 284 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Université de la Sorbonne, Notre-Dame-kathedraal en Île de la Cité. Ook Jardin du Luxembourg en Théâtre de l'Odéon liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Maubert-Mutualité ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cluny - La Sorbonne is het 6 minuten lopen.

  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris € 158
  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

  53 Ter Quai des Grands Augustins, Parijs, Paris
    
   4,4
   / 5, op basis van 2.426 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Deze gezinsvriendelijke residentie in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Pont Neuf en Île de la Cité. Ook Notre-Dame-kathedraal en Les Halles liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Europe Saint Severin Paris € 79
   Hotel Europe Saint Severin Paris

   Hotel Europe Saint Severin Paris

   38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
     
    4,3
    / 5, op basis van 904 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Île de la Cité, Notre-Dame-kathedraal en Université de la Sorbonne. Ook Conciergerie en Pont Neuf liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

    Citadines Les Halles Paris € 156
    Citadines Les Halles Paris

    Citadines Les Halles Paris

    4 Rue Des Innocents, Parijs, Paris
      
     4,1
     / 5, op basis van 2.135 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Conciergerie liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

     Hotel Royal Saint Michel € 170
     Hotel Royal Saint Michel

     Hotel Royal Saint Michel

     3 Boulevard Saint Michel, Parijs
       
      4,1
      / 5, op basis van 410 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Île de la Cité, Notre-Dame-kathedraal en Université de la Sorbonne. Ook Conciergerie en Pont Neuf liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

      Hotel Britannique € 92
      Hotel Britannique

      Hotel Britannique

      20 Avenue Victoria, Parijs, Paris
        
       4,5
       / 5, op basis van 484 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Les Halles en Conciergerie. Ook Centre Pompidou en Île de la Cité liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Châtelet ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Pont Neuf is het 5 minuten lopen.

       Hotel Saint Honore Paris € 121
       Hotel Saint Honore Paris

       Hotel Saint Honore Paris

       85 Rue Saint Honore, Parijs, Paris
         
        3,9
        / 5, op basis van 438 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Rue de Rivoli en Les Halles. Ook Palais Royal en Centre Pompidou liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Louvre - Rivoli en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

        Hôtel Saint Jacques € 123
        Hôtel Saint Jacques

        Hôtel Saint Jacques

        35 Rue Des Ecoles, Parijs
          
         4,2
         / 5, op basis van 433 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Université de la Sorbonne, Notre-Dame-kathedraal en Île de la Cité. Ook Jardin du Luxembourg en Théâtre de l'Odéon liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Maubert-Mutualité ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Cardinal Lemoine is het 5 minuten lopen.