Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Île de la Cité

Het Île de la Cité is een van de twee eilanden in Parijs en herbergt enkele van de mooiste en historisch meest relevante plekken van Frankrijk.

Bekijk wereldberoemde gotische architectuur en gebrandschilderde ramen op het Île de la Cité. Zie kleine bootjes onder de oudste brug van de stad doorvaren en bekijk het duistere paleis waar Marie Antoinette werd vastgehouden voor ze werd onthoofd.

Neem de metro naar het enige station op het eiland en ga op de terugweg naar het vasteland over de Pont Neuf aan de westzijde van het eiland. Deze witte brug is schitterend in zijn eenvoud en werd in 1607 geopend door Hendrik IV. Vanaf de brug kun je heerlijk uitkijken over het rustig stomende water van de Seine. Het bronzen standbeeld van de koning te paard is een replica van het beeld dat in de Franse Revolutie werd gestolen en verwoest.

Wandel over dit kleine, bootvormige eiland. Een korte wandeling in oostelijke richting brengt je bij het Palais de Justice, waar het Franse Hof van Cassatie gezeteld is. De verbonden torens aan de rivier werden lange tijd gebruikt als politieke gevangenis, La Conciergerie genoemd. Tussen 1793 en 1795 werden maar liefst 2600 gevangen uit La Conciergerie naar de guillotine gebracht.

Op het terrein van het Palais de Justice staat de schitterende Sainte-Chapelle. Dit gebouw werd halverwege de dertiende eeuw voltooid en heeft enorme vensters met schitterend gebrandschilderd glas. Plan je bezoek op een zonnige dag om de rood en blauwe verlichte vensters te bekijken waarop het Bijbelse verhaal vanaf Genesis tot de kruisiging wordt uitgebeeld.

Ondanks het indrukwekkende ontwerp van deze kapel spant de Notre-Dame op het oosten van het eiland toch de kroon. Deze schitterende gotische kathedraal werd gebouwd tussen 1163 en 1345. Bekijk de vele waterspuwers en de Galerij der Koningen op de westelijke gevel, alsook de centrale toren van 93 meter hoog. Met een beetje geluk kun je een dienst bijwonen tijdens je bezoek.

Er zijn slechts beperkte mogelijkheden voor een verblijf op het Île de la Cité, maar er zijn wel voldoende voortreffelijke restaurants te vinden waar je je dag kunt afsluiten voor je de brug weer oversteekt.


Île de la Cité Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Île de la Cité

Alle 5.178 accommodaties in de buurt van Île de la Cité bekijken
OKKO Hotels Paris Gare de l'Est € 129
OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

30 A rue d'Alsace, Parijs
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Canal Saint-Martin en Grands Boulevards. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Musée Grévin liggen binnen 2 km afstand. Paris Magenta en Metrostation Gare de l'Est liggen op 5 minuten lopen.

  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris € 199
  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

  53 Ter Quai des Grands Augustins, Parijs, Paris
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Deze gezinsvriendelijke residentie in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Pont Neuf, Sainte Chapelle en Les Halles. Ook Notre-Dame en Rue de Rivoli liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Saint-Michel - Notre Dame en Metrostation Pont Neuf liggen op 5 minuten lopen.

   Novotel Paris Les Halles € 203
   Novotel Paris Les Halles

   Novotel Paris Les Halles

   8 Place Marguerite De Navarre, Parijs, Paris
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Musée Georges Pompidou liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

    Hotel Europe Saint Severin Paris € 79
    Hotel Europe Saint Severin Paris

    Hotel Europe Saint Severin Paris

    38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Île de la Cité en Sainte Chapelle. Ook Notre-Dame en Pont Neuf liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

     Saint James Albany Paris Hôtel Spa € 188
     Saint James Albany Paris Hôtel Spa

     Saint James Albany Paris Hôtel Spa

     202 Rue De Rivoli, Parijs, Paris
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue de Rivoli, Palais Royal en Jardin des Tuileries. Ook Musée du Louvre en Champs-Élysées liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Pyramides is het 5 minuten lopen.

      Hôtel Le Notre Dame Saint Michel € 132
      Hôtel Le Notre Dame Saint Michel

      Hôtel Le Notre Dame Saint Michel

      1 Quai Saint Michel, Parijs, Paris
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Notre-Dame en Île de la Cité. Ook Sainte Chapelle en Université de la Sorbonne liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Saint-Michel - Notre Dame ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Michel is het 3 minuten lopen.

       Citadines Les Halles Paris € 156
       Citadines Les Halles Paris

       Citadines Les Halles Paris

       4 Rue Des Innocents, Parijs, Paris
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Musée Georges Pompidou liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

        Hotel Britannique € 95
        Hotel Britannique

        Hotel Britannique

        20 Avenue Victoria, Parijs, Paris
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Les Halles en Île de la Cité. Ook Sainte Chapelle en Forum des Halles liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Châtelet ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Pont Neuf is het 4 minuten lopen.