Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Île de la Cité

Het Île de la Cité is een van de twee eilanden in Parijs en herbergt enkele van de mooiste en historisch meest relevante plekken van Frankrijk.

Bekijk wereldberoemde gotische architectuur en gebrandschilderde ramen op het Île de la Cité. Zie kleine bootjes onder de oudste brug van de stad doorvaren en bekijk het duistere paleis waar Marie Antoinette werd vastgehouden voor ze werd onthoofd.

Neem de metro naar het enige station op het eiland en ga op de terugweg naar het vasteland over de Pont Neuf aan de westzijde van het eiland. Deze witte brug is schitterend in zijn eenvoud en werd in 1607 geopend door Hendrik IV. Vanaf de brug kun je heerlijk uitkijken over het rustig stomende water van de Seine. Het bronzen standbeeld van de koning te paard is een replica van het beeld dat in de Franse Revolutie werd gestolen en verwoest.

Wandel over dit kleine, bootvormige eiland. Een korte wandeling in oostelijke richting brengt je bij het Palais de Justice, waar het Franse Hof van Cassatie gezeteld is. De verbonden torens aan de rivier werden lange tijd gebruikt als politieke gevangenis, La Conciergerie genoemd. Tussen 1793 en 1795 werden maar liefst 2600 gevangen uit La Conciergerie naar de guillotine gebracht.

Op het terrein van het Palais de Justice staat de schitterende Sainte-Chapelle. Dit gebouw werd halverwege de dertiende eeuw voltooid en heeft enorme vensters met schitterend gebrandschilderd glas. Plan je bezoek op een zonnige dag om de rood en blauwe verlichte vensters te bekijken waarop het Bijbelse verhaal vanaf Genesis tot de kruisiging wordt uitgebeeld.

Ondanks het indrukwekkende ontwerp van deze kapel spant de Notre-Dame op het oosten van het eiland toch de kroon. Deze schitterende gotische kathedraal werd gebouwd tussen 1163 en 1345. Bekijk de vele waterspuwers en de Galerij der Koningen op de westelijke gevel, alsook de centrale toren van 93 meter hoog. Met een beetje geluk kun je een dienst bijwonen tijdens je bezoek.

Er zijn slechts beperkte mogelijkheden voor een verblijf op het Île de la Cité, maar er zijn wel voldoende voortreffelijke restaurants te vinden waar je je dag kunt afsluiten voor je de brug weer oversteekt.


Île de la Cité Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Île de la Cité

Alle 5.798 accommodaties in de buurt van Île de la Cité bekijken
Hotel Europe Saint Severin Paris € 94
Hotel Europe Saint Severin Paris

Hotel Europe Saint Severin Paris

38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Île de la Cité en Sainte Chapelle. Ook Notre-Dame en Pont Neuf liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris € 167
  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

  53 Ter Quai des Grands Augustins, Parijs, Paris
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Deze gezinsvriendelijke residentie in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Pont Neuf, Sainte Chapelle en Les Halles. Ook Notre-Dame en Rue de Rivoli liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Saint-Michel - Notre Dame en Metrostation Pont Neuf liggen op 5 minuten lopen.

   Novotel Paris Les Halles € 189
   Novotel Paris Les Halles

   Novotel Paris Les Halles

   8 Place Marguerite De Navarre, Parijs, Paris
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Musée Georges Pompidou liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

    OKKO Hotels Paris Gare de l'Est € 109
    OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

    OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

    30 A rue d'Alsace, Parijs
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Canal Saint-Martin en Grands Boulevards. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Musée Grévin liggen binnen 2 km afstand. Paris Magenta en Metrostation Gare de l'Est liggen op 5 minuten lopen.

     CitizenM Paris Gare de Lyon € 93
     CitizenM Paris Gare de Lyon

     CitizenM Paris Gare de Lyon

     8 Rue van Gogh, Parijs, Ile-de-France
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in 12e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Jardin des Plantes en AccorHotels Arena. Ook Notre-Dame en Centre Pompidou liggen binnen 3 km afstand. Paris-Gare de Lyon en Paris-Gare de Lyon liggen op 5 minuten lopen.

      Citadines Les Halles Paris € 165
      Citadines Les Halles Paris

      Citadines Les Halles Paris

      4 Rue Des Innocents, Parijs, Paris
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Musée Georges Pompidou liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

       Hôtel Excelsior Latin € 114
       Hôtel Excelsior Latin

       Hôtel Excelsior Latin

       20 rue Cujas, Parijs, Ile de France
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Université de la Sorbonne en Panthéon. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Luxembourg en Metrostation Cluny - La Sorbonne liggen op 5 minuten lopen.

        Hotel Britannique € 120
        Hotel Britannique

        Hotel Britannique

        20 Avenue Victoria, Parijs, Paris
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Les Halles en Île de la Cité. Ook Sainte Chapelle en Forum des Halles liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Châtelet ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Pont Neuf is het 4 minuten lopen.