Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Praagse Burcht (Pražský Hrad)

Woon de wisseling van de wacht bij voor de hoofdingang van deze middeleeuwse burcht, waar tegenwoordig de Tsjechische regering zetelt en die tevens plaats biedt aan de enorme Sint-Vituskathedraal.

De Praagse Burcht (Pra\u017Esk\u00FD Hrad) is de meest karakteristieke bezienswaardigheid van de stad. Als een van de grootste kastelen ter wereld is de Praagse Burcht opgenomen in de Werelderfgoedlijst. De burcht kent een geschiedenis en architectuur van meer dan 1000 jaar oud en was de residentie van Boheemse vorsten, Romeinse keizers en Tsjechoslowaakse presidenten. Tegenwoordig fungeert de burcht nog altijd als zetel van de Tsjechische regering.

Bekijk eerst de expositie Geschiedenis van de Praagse Burcht om iets meer te weten te komen over de geschiedenis van de burcht voordat je de rest van het immense complex gaat verkennen. De burcht is voortdurend aangepast sinds de bouw ervan in de negende eeuw begon. Daardoor zie je tekenen van nagenoeg elke bouwstijlperiode van de laatste 1100 jaar, met veel gotische, renaissancistische en moderne kenmerken.

De Praagse Burcht is enorm groot met een lengte van 570 meter en een breedte van 130 meter. De totale oppervlakte van het complex bedraagt 7,5 hectare. Het kasteel bestaat uit tal van gebouwen en tuinen, waaronder vier kerken, vier paleizen en uitgestrekte tuinen.

Bezoek de laatste rustplaats van enkele van de meest bekende religieuze figuren van de stad in de neogotische Sint-Vituskathedraal. De Tsjechische kroonjuwelen zijn te bewonderen in de Wenceslaskapel.

Bekijk om twaalf uur de dagelijkse ceremonie van de wisseling van de wacht bij de hoofdingang. Overdag wordt de wacht bij de kasteelpoorten elk uur gewisseld. Er is een tentoonstelling van de burchtwacht te bezichtigen in de Kruittoren, binnen in de burcht.

Volg tegen betaling een rondleiding, die vertrekt vanaf het Informatiecentrum. Je krijgt wapenuitrustingen en schilden van middeleeuwse ridders te zien. Bewonder de rijkelijk versierde gewelven van de kerken terwijl je naar pakkende verhalen luistert. Er zijn ook audiogidsen te huur.

De Praagse Burcht bevindt zich boven op de Burchtheuvel in het Burchtdistrict op de westelijke oever van de Moldau (Vltava). Het complex is gemakkelijk per tram of metro vanuit het stadscentrum te bereiken. De toegang is gratis en het kasteel is geopend van vroeg in de ochtend tot middernacht, maar voor veel van de bezienswaardigheden gelden verschillende openingstijden en moet een entreeprijs worden betaald. Meer informatie is te vinden op de offici\u00EBle website van de Praagse Burcht.


Gids voor Kasteel van Praag


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.327 hotels in de buurt van Kasteel van Praag weergeven
Grandior Hotel Prague € 98
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prague
   
  4,5
  / 5, op basis van 4.408 beoordelingen
  5.0 van 5.0

  Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 10 minuten lopen Winkelcentrum Palladium, Hal van het gemeentehuis en Kruittoren. Ook Muchamuseum en Oude Stadsplein liggen binnen 2 km afstand.

  Hotel Three Storks € 113
  Hotel Three Storks

  Hotel Three Storks

  Valdstejnske namesti 8, Prague 1, Prague
    
   4,6
   / 5, op basis van 293 beoordelingen
   5.0 van 5.0

   Dit luxe hotel ligt in Burchtwijk Hradčany, binnen 10 minuten lopen van Lennonmuur en Karelsbrug. Ook Kasteel van Praag en Rudolfinum liggen binnen 15 minuten lopen.

   Cosmopolitan Hotel Prague € 139
   Cosmopolitan Hotel Prague

   Cosmopolitan Hotel Prague

   Zlatnicka 3, Prague
     
    4,7
    / 5, op basis van 554 beoordelingen
    5.0 van 5.0

    Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 5 minuten lopen van Plein van de Republiek en Winkelcentrum Palladium. Ook Hal van het gemeentehuis en Hybernia-theater liggen binnen 10 minuten lopen.

    Hotel Majestic Plaza € 98
    Hotel Majestic Plaza

    Hotel Majestic Plaza

    Stepanska 33, Prague
      
     4,2
     / 5, op basis van 1.874 beoordelingen
     4.5 van 5.0

     Dit luxe hotel ligt in Nové Mesto, binnen 5 minuten lopen van Paleis Lucerna, Nieuw Stadhuis en Wenceslasplein. Ook Muchamuseum en Museum van het Communisme liggen binnen 15 minuten lopen.

     Royal View Apartments
     Royal View Apartments

     Royal View Apartments

     Zámecké schody 188/6, Prague
       
      4,0
      / 5, op basis van 2 beoordelingen
      3.5 van 5.0

      Dit appartement ligt in Burchtwijk Hradčany, vlak bij Oude koninklijk paleis, Kasteel van Praag en Sint-Vituskathedraal.

      Residence Thunovska 19
      Residence Thunovska 19

      Residence Thunovska 19

      Thunovska 19, Prague
        
       4,7
       / 5, op basis van 70 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit romantische appartement ligt in Burchtwijk Hradčany, vlak bij Oude koninklijk paleis en Sint-Vituskathedraal. Ook Kasteel van Praag en Lennonmuur liggen binnen 10 minuten lopen.

       Hotel Golden Star € 78
       Hotel Golden Star

       Hotel Golden Star

       Nerudova 48, Historical centre, Prague
         
        4,8
        / 5, op basis van 85 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Burchtwijk Hradčany, binnen 10 minuten lopen van Kasteel van Praag, Sint-Vituskathedraal en Lennonmuur. Ook Karelsbrug en Klooster van Strahov liggen binnen 15 minuten lopen.

        Lindner Hotel Prague Castle € 49
        Lindner Hotel Prague Castle

        Lindner Hotel Prague Castle

        Strahovska 128, Prague
          
         4,4
         / 5, op basis van 480 beoordelingen
         4.5 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in een staatspark, vlak bij Icons Gallery en Klooster van Strahov. Ook Kasteel van Praag en Sint-Vituskathedraal liggen binnen 15 minuten lopen.