Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Praagse Burcht (Pražský Hrad)

Woon de wisseling van de wacht bij voor de hoofdingang van deze middeleeuwse burcht, waar tegenwoordig de Tsjechische regering zetelt en die tevens plaats biedt aan de enorme Sint-Vituskathedraal.

De Praagse Burcht (Pražský Hrad) is de meest karakteristieke bezienswaardigheid van de stad. Als een van de grootste kastelen ter wereld is de Praagse Burcht opgenomen in de Werelderfgoedlijst. De burcht kent een geschiedenis en architectuur van meer dan 1000 jaar oud en was de residentie van Boheemse vorsten, Romeinse keizers en Tsjechoslowaakse presidenten. Tegenwoordig fungeert de burcht nog altijd als zetel van de Tsjechische regering.

Bekijk eerst de expositie Geschiedenis van de Praagse Burcht om iets meer te weten te komen over de geschiedenis van de burcht voordat je de rest van het immense complex gaat verkennen. De burcht is voortdurend aangepast sinds de bouw ervan in de negende eeuw begon. Daardoor zie je tekenen van nagenoeg elke bouwstijlperiode van de laatste 1100 jaar, met veel gotische, renaissancistische en moderne kenmerken.

De Praagse Burcht is enorm groot met een lengte van 570 meter en een breedte van 130 meter. De totale oppervlakte van het complex bedraagt 7,5 hectare. Het kasteel bestaat uit tal van gebouwen en tuinen, waaronder vier kerken, vier paleizen en uitgestrekte tuinen.

Bezoek de laatste rustplaats van enkele van de meest bekende religieuze figuren van de stad in de neogotische Sint-Vituskathedraal. De Tsjechische kroonjuwelen zijn te bewonderen in de Wenceslaskapel.

Bekijk om twaalf uur de dagelijkse ceremonie van de wisseling van de wacht bij de hoofdingang. Overdag wordt de wacht bij de kasteelpoorten elk uur gewisseld. Er is een tentoonstelling van de burchtwacht te bezichtigen in de Kruittoren, binnen in de burcht.

Volg tegen betaling een rondleiding, die vertrekt vanaf het Informatiecentrum. Je krijgt wapenuitrustingen en schilden van middeleeuwse ridders te zien. Bewonder de rijkelijk versierde gewelven van de kerken terwijl je naar pakkende verhalen luistert. Er zijn ook audiogidsen te huur.

De Praagse Burcht bevindt zich boven op de Burchtheuvel in het Burchtdistrict op de westelijke oever van de Moldau (Vltava). Het complex is gemakkelijk per tram of metro vanuit het stadscentrum te bereiken. De toegang is gratis en het kasteel is geopend van vroeg in de ochtend tot middernacht, maar voor veel van de bezienswaardigheden gelden verschillende openingstijden en moet een entreeprijs worden betaald. Meer informatie is te vinden op de officiële website van de Praagse Burcht.


Kasteel van Praag Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Kasteel van Praag

Beste hotelaanbiedingen in Kasteel van Praag

Alle 2.294 accommodaties in de buurt van Kasteel van Praag bekijken
Grandior Hotel Prague € 54
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praag
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 10 minuten lopen Winkelcentrum Palladium, Hal van het gemeentehuis en Kruittoren. Ook Muchamuseum en Oude Stadsplein liggen binnen 2 km afstand. Bílá labuť Stop ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Florenc is het 5 minuten lopen.

  Hotel Kings Court € 81
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Praag
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Praag 1, vlak bij Koninklijke Route, Hal van het gemeentehuis en Winkelcentrum Palladium. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen binnen 10 minuten lopen. Dlouhá třída Stop ligt op maar 5 minuten lopen en naar Náměstí Republiky Stop is het 6 minuten lopen.

   Grand Majestic Hotel Prague € 50
   Grand Majestic Hotel Prague

   Grand Majestic Hotel Prague

   Truhlarska 16, Praag
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 5 minuten lopen van Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Kruittoren en Muchamuseum liggen binnen 15 minuten lopen. Dlouhá třída Stop en Náměstí Republiky Stop liggen op 5 minuten lopen.

    Grandium Hotel Prague € 63
    Grandium Hotel Prague

    Grandium Hotel Prague

    Politickych veznu 913/12, Praag
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 5 minuten lopen van Muchamuseum, Wenceslasplein en Jindrisska-toren. Ook Museum van het Communisme en Oude Stadsplein liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Muzeum ligt op maar 5 minuten lopen en naar Tramhalte Jindřišská is het 5 minuten lopen.

     Iron Gate Hotel and Suites € 67
     Iron Gate Hotel and Suites

     Iron Gate Hotel and Suites

     Michalska 19, Praag
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Praag 1, vlak bij Koninklijke Route en Astronomisch Uurwerk van Praag. Ook Oude Stadsplein en Týnkerk liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Můstek ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Staroměstská is het 6 minuten lopen.

      Majestic Plaza Hotel Prague € 45
      Majestic Plaza Hotel Prague

      Majestic Plaza Hotel Prague

      Stepanska 33, Praag
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 10 minuten lopen Nieuw Stadhuis, Paleis Lucerna en Wenceslasplein. Ook Muchamuseum en Museum van het Communisme liggen binnen 15 minuten lopen. Vodičkova Stop ligt op 5 minuten lopen en naar Štěpánská Stop is het 5 minuten lopen.

       Orea Hotel Pyramida € 40
       Orea Hotel Pyramida

       Orea Hotel Pyramida

       Belohorska 24, Praag
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit romantische hotel ligt in Praag 6, binnen 2 km afstand van Klooster van Strahov, Kasteel van Praag en Sint-Vituskathedraal. Ook Karelsbrug en Lennonmuur liggen binnen 3 km afstand. Overstaphalte Malovanka en Dlabačov Stop liggen op 5 minuten lopen.

        Design Hotel Neruda € 77
        Design Hotel Neruda

        Design Hotel Neruda

        Nerudova 225/44, Praag
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit wellness hotel ligt in Praag 1, vlak bij Nerudova-straat, Apothekersmuseum en Paleis Schwarzenberg. Ook Toscanepaleis en Stadsplein van Malá Strana liggen binnen 10 minuten lopen. Overstaphalte Malostranské Náměstí ligt op 7 minuten lopen en naar Tramhalte Hellichova is het 8 minuten lopen.