Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Praagse Burcht (Pražský Hrad)

Woon de wisseling van de wacht bij voor de hoofdingang van deze middeleeuwse burcht, waar tegenwoordig de Tsjechische regering zetelt en die tevens plaats biedt aan de enorme Sint-Vituskathedraal.

De Praagse Burcht (Pražský Hrad) is de meest karakteristieke bezienswaardigheid van de stad. Als een van de grootste kastelen ter wereld is de Praagse Burcht opgenomen in de Werelderfgoedlijst. De burcht kent een geschiedenis en architectuur van meer dan 1000 jaar oud en was de residentie van Boheemse vorsten, Romeinse keizers en Tsjechoslowaakse presidenten. Tegenwoordig fungeert de burcht nog altijd als zetel van de Tsjechische regering.

Bekijk eerst de expositie Geschiedenis van de Praagse Burcht om iets meer te weten te komen over de geschiedenis van de burcht voordat je de rest van het immense complex gaat verkennen. De burcht is voortdurend aangepast sinds de bouw ervan in de negende eeuw begon. Daardoor zie je tekenen van nagenoeg elke bouwstijlperiode van de laatste 1100 jaar, met veel gotische, renaissancistische en moderne kenmerken.

De Praagse Burcht is enorm groot met een lengte van 570 meter en een breedte van 130 meter. De totale oppervlakte van het complex bedraagt 7,5 hectare. Het kasteel bestaat uit tal van gebouwen en tuinen, waaronder vier kerken, vier paleizen en uitgestrekte tuinen.

Bezoek de laatste rustplaats van enkele van de meest bekende religieuze figuren van de stad in de neogotische Sint-Vituskathedraal. De Tsjechische kroonjuwelen zijn te bewonderen in de Wenceslaskapel.

Bekijk om twaalf uur de dagelijkse ceremonie van de wisseling van de wacht bij de hoofdingang. Overdag wordt de wacht bij de kasteelpoorten elk uur gewisseld. Er is een tentoonstelling van de burchtwacht te bezichtigen in de Kruittoren, binnen in de burcht.

Volg tegen betaling een rondleiding, die vertrekt vanaf het Informatiecentrum. Je krijgt wapenuitrustingen en schilden van middeleeuwse ridders te zien. Bewonder de rijkelijk versierde gewelven van de kerken terwijl je naar pakkende verhalen luistert. Er zijn ook audiogidsen te huur.

De Praagse Burcht bevindt zich boven op de Burchtheuvel in het Burchtdistrict op de westelijke oever van de Moldau (Vltava). Het complex is gemakkelijk per tram of metro vanuit het stadscentrum te bereiken. De toegang is gratis en het kasteel is geopend van vroeg in de ochtend tot middernacht, maar voor veel van de bezienswaardigheden gelden verschillende openingstijden en moet een entreeprijs worden betaald. Meer informatie is te vinden op de officiële website van de Praagse Burcht.


Kasteel van Praag Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kasteel van Praag

Alle 2.141 accommodaties in de buurt van Kasteel van Praag bekijken
Grandior Hotel Prague € 61
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praag
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 10 minuten lopen van Hal van het gemeentehuis en Kruittoren. Ook Winkelcentrum Palladium en Muchamuseum liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Florenc ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Náměstí Republiky is het 9 minuten lopen.

  Grand Majestic Hotel Prague € 45
  Grand Majestic Hotel Prague

  Grand Majestic Hotel Prague

  Truhlarska 16, Praag
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 5 minuten lopen van Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Kruittoren en Muchamuseum liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Florenc ligt op 9 minuten lopen en naar Metrostation Náměstí Republiky is het 10 minuten lopen.

   Grandium Hotel Prague € 65
   Grandium Hotel Prague

   Grandium Hotel Prague

   Politickych veznu 913/12, Praag
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 5 minuten lopen van Muchamuseum, Wenceslasplein en Jindrisska-toren. Ook Museum van het Communisme en Oude Stadsplein liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Muzeum ligt op maar 5 minuten lopen en naar Centraal Station Praag is het 6 minuten lopen.

    Archibald At the Charles Bridge € 62
    Archibald At the Charles Bridge

    Archibald At the Charles Bridge

    Na Kampe 15, Praag
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit romantische hotel ligt in Praag 1, vlak bij Kampa en Lennonmuur. Ook Karelsbrug en Nationale Bibliotheek Clementinum - Praag liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Malostranská ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Staroměstská is het 11 minuten lopen.

     Bishop's House € 60
     Bishop's House

     Bishop's House

     Drazickeho namesti 6/62, Praag, Prague 1
       
      4.5 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Praag 1, vlak bij Koninklijke Route en Lennonmuur. Ook Karelsbrug en Nationale Bibliotheek Clementinum - Praag liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Malostranská ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Staroměstská is het 11 minuten lopen.

      Boutique Hotel Constans € 42
      Boutique Hotel Constans

      Boutique Hotel Constans

      Bretislavova 309, Praag
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Praag 1, binnen 15 minuten lopen van Kasteel van Praag, Karelsbrug en Uitkijktoren van Petřín. Metrostation Malostranská ligt op 12 minuten lopen en naar Metrostation Staroměstská is het 17 minuten lopen.

       Alchymist Grand Hotel & Spa € 189
       Alchymist Grand Hotel & Spa

       Alchymist Grand Hotel & Spa

       Trziste 19, Praag
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 10 minuten lopen van Koninklijke Route, Lennonmuur en Kasteel van Praag. Ook Karelsbrug en Sint-Vituskathedraal liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Malostranská ligt op 11 minuten lopen en naar Metrostation Staroměstská is het 16 minuten lopen.

        Majestic Plaza Hotel Prague € 45
        Majestic Plaza Hotel Prague

        Majestic Plaza Hotel Prague

        Stepanska 33, Praag
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 10 minuten lopen Nieuw Stadhuis, Paleis Lucerna en Wenceslasplein. Ook Muchamuseum en Museum van het Communisme liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Můstek ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation I. P. Pavlova is het 8 minuten lopen.