Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Praagse Burcht (Pražský Hrad)

Woon de wisseling van de wacht bij voor de hoofdingang van deze middeleeuwse burcht, waar tegenwoordig de Tsjechische regering zetelt en die tevens plaats biedt aan de enorme Sint-Vituskathedraal.

De Praagse Burcht (Pražský Hrad) is de meest karakteristieke bezienswaardigheid van de stad. Als een van de grootste kastelen ter wereld is de Praagse Burcht opgenomen in de Werelderfgoedlijst. De burcht kent een geschiedenis en architectuur van meer dan 1000 jaar oud en was de residentie van Boheemse vorsten, Romeinse keizers en Tsjechoslowaakse presidenten. Tegenwoordig fungeert de burcht nog altijd als zetel van de Tsjechische regering.

Bekijk eerst de expositie Geschiedenis van de Praagse Burcht om iets meer te weten te komen over de geschiedenis van de burcht voordat je de rest van het immense complex gaat verkennen. De burcht is voortdurend aangepast sinds de bouw ervan in de negende eeuw begon. Daardoor zie je tekenen van nagenoeg elke bouwstijlperiode van de laatste 1100 jaar, met veel gotische, renaissancistische en moderne kenmerken.

De Praagse Burcht is enorm groot met een lengte van 570 meter en een breedte van 130 meter. De totale oppervlakte van het complex bedraagt 7,5 hectare. Het kasteel bestaat uit tal van gebouwen en tuinen, waaronder vier kerken, vier paleizen en uitgestrekte tuinen.

Bezoek de laatste rustplaats van enkele van de meest bekende religieuze figuren van de stad in de neogotische Sint-Vituskathedraal. De Tsjechische kroonjuwelen zijn te bewonderen in de Wenceslaskapel.

Bekijk om twaalf uur de dagelijkse ceremonie van de wisseling van de wacht bij de hoofdingang. Overdag wordt de wacht bij de kasteelpoorten elk uur gewisseld. Er is een tentoonstelling van de burchtwacht te bezichtigen in de Kruittoren, binnen in de burcht.

Volg tegen betaling een rondleiding, die vertrekt vanaf het Informatiecentrum. Je krijgt wapenuitrustingen en schilden van middeleeuwse ridders te zien. Bewonder de rijkelijk versierde gewelven van de kerken terwijl je naar pakkende verhalen luistert. Er zijn ook audiogidsen te huur.

De Praagse Burcht bevindt zich boven op de Burchtheuvel in het Burchtdistrict op de westelijke oever van de Moldau (Vltava). Het complex is gemakkelijk per tram of metro vanuit het stadscentrum te bereiken. De toegang is gratis en het kasteel is geopend van vroeg in de ochtend tot middernacht, maar voor veel van de bezienswaardigheden gelden verschillende openingstijden en moet een entreeprijs worden betaald. Meer informatie is te vinden op de officiële website van de Praagse Burcht.


Gids voor Kasteel van Praag


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.531 accommodaties in de buurt van Kasteel van Praag bekijken
Grandium Prague € 74
Grandium Prague

Grandium Prague

Politickych veznu 913/12, Prague
   
  4,4
  / 5, op basis van 2.028 beoordelingen
  5.0 van 5.0

  Dit moderne designhotel opende zijn deuren in 2006 in het centrum van Praag, op korte afstand van het Wenceslasplein en op 100 meter van de Staatsopera.

  Grand Majestic Plaza € 78
  Grand Majestic Plaza

  Grand Majestic Plaza

  Truhlarska 16, Prague
    
   4,4
   / 5, op basis van 4.309 beoordelingen
   4.5 van 5.0

   Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 5 minuten lopen van Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Kruittoren en Muchamuseum liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Náměstí Republiky ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Florenc is het 9 minuten lopen.

   Grandior Hotel Prague € 90
   Grandior Hotel Prague

   Grandior Hotel Prague

   Na Porici 42, Prague
     
    4,5
    / 5, op basis van 5.002 beoordelingen
    5.0 van 5.0

    Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 10 minuten lopen Winkelcentrum Palladium, Hal van het gemeentehuis en Kruittoren. Ook Muchamuseum en Oude Stadsplein liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Florenc ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Náměstí Republiky is het 7 minuten lopen.

    Hotel Kings Court € 123
    Hotel Kings Court

    Hotel Kings Court

    U Obecniho Domu 3, Prague
      
     4,7
     / 5, op basis van 2.260 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit luxe hotel ligt in Praag 1, vlak bij Hal van het gemeentehuis, Plein van de Republiek en Hybernia-theater. Ook Kruittoren en Winkelcentrum Palladium liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Náměstí Republiky ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Můstek is het 10 minuten lopen.

     Lindner Hotel Prague Castle € 49
     Lindner Hotel Prague Castle

     Lindner Hotel Prague Castle

     Strahovska 128, Prague
       
      4,4
      / 5, op basis van 579 beoordelingen
      4.5 van 5.0

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in een staatspark, vlak bij Icons Gallery en Klooster van Strahov. Ook Kasteel van Praag en Sint-Vituskathedraal liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Malostranská ligt op 21 minuten lopen en naar Station Dejvice is het 24 minuten lopen.

      Hotel Roma Prague € 80
      Hotel Roma Prague

      Hotel Roma Prague

      Újezd 425/24, Prague
        
       4,3
       / 5, op basis van 1.995 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Petřín-heuvel, Lennonmuur en Nationaal theater van Praag. Ook Kasteel van Praag en Oude Stadsplein liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Malostranská ligt op 15 minuten lopen en naar Metrostation Národní třída is het 16 minuten lopen.

       Cosmopolitan Hotel Prague € 112
       Cosmopolitan Hotel Prague

       Cosmopolitan Hotel Prague

       Zlatnicka 3, Prague
         
        4,7
        / 5, op basis van 722 beoordelingen
        5.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in een winkelbuurt, binnen 5 minuten lopen van Plein van de Republiek en Winkelcentrum Palladium. Ook Hal van het gemeentehuis en Hybernia-theater liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Náměstí Republiky ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Florenc is het 6 minuten lopen.

        Hotel Majestic Plaza € 77
        Hotel Majestic Plaza

        Hotel Majestic Plaza

        Stepanska 33, Prague
          
         4,2
         / 5, op basis van 2.025 beoordelingen
         4.5 van 5.0

         Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 5 minuten lopen van Paleis Lucerna en Nieuw Stadhuis. Ook Wenceslasplein en Muchamuseum liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Muzeum ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Můstek is het 8 minuten lopen.