Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Oslo Domkirke

Dit is een van de beroemdste gebouwen van Oslo, daterend uit de 17e eeuw, met barok houtsnijwerk en uiterst gedetailleerde plafondschilderingen.

De torenspits van de Domkirke, de kathedraal van Oslo, is al meer dan 150 jaar een kenmerkend onderdeel van de skyline van de stad en is beroemd vanwege zijn architectuur en muurschilderingen.

De kerk zelf dateert uit 1697, maar de bronzen torenspits werd in de jaren 1850 toegevoegd, toen de kerk in neogotische stijl werd herbouwd. In de loop van zijn bestaan is het gebouw meerdere keren uitgebreid verbouwd volgens de heersende artistieke trends van het moment. De architectuur veranderde van barok in neogotiek in gotiek en weer terug in barok. Deze stijlen vind je dan ook terug in de kunst en architectuur van de kathedraal.

Het altaarstuk is een overblijfsel van het oorspronkelijke barokinterieur. Bestudeer het houtsnijwerk met afbeeldingen van Jezus met zijn leerlingen en Jezus aan het kruis. De preekstoel en façade van het hoofdorgel zijn in een soortgelijke stijl uitgevoerd en zijn ook onderdeel van het oorspronkelijke interieur.

De kerk is beroemd vanwege zijn schilderingen, met name de uitgebreide plafondschilderingen in de vier gewelven. Deze beslaan een oppervlak van 1500 vierkante meter en zijn tussen 1936 en 1950 geschilderd. Neem de tijd om het meesterschap te bewonderen waarmee de scènes uit het Oude en Nieuwe Testament boven je hoofd zijn geschilderd.

In de sacristie vind je een grote verzameling portretten van alle bisschoppen van Oslo sinds de vroege 16e eeuw. Als je meer te weten wilt komen over de kunst in de kathedraal en de geschiedenis van het gebouw, kun je een rondleiding boeken. Deze duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Kijk voor informatie en prijzen op de website van de kathedraal.

Als je in de zomer in Oslo bent, probeer dan een van de orgelconcerten bij te wonen die in juli en augustus elke zaterdagmiddag plaatsvinden. Kaartjes zijn kort voor aanvang van een concert aan de deur verkrijgbaar.

De kathedraal bevindt zich op het Stortorvet, een van de grote pleinen van Oslo, en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer.

Oslo Domkirke is dagelijks van halverwege de ochtend tot halverwege de middag voor bezoekers geopend. Op vrijdag is de kathedraal de gehele avond open voor mensen die willen bidden of de stilte zoeken. Fotograferen is in de kathedraal toegestaan, maar er mag niet worden geflitst. De toegang is gratis.


Kathedraal van Oslo Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Oslo

Alle 292 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Oslo bekijken
Clarion Hotel The Hub € 149
Clarion Hotel The Hub

Clarion Hotel The Hub

Biskop Gunnerus Gate 3, Oslo
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, binnen 5 minuten lopen van Oslofjord en Oslo Spektrum. Ook Operagebouw van Oslo en Nobelcentrum voor de Vrede liggen binnen 2 km afstand. Station Jernbanetorget T- en Station S liggen op 2 minuten lopen.

  Comfort Hotel Xpress Youngstorget € 59
  Comfort Hotel Xpress Youngstorget

  Comfort Hotel Xpress Youngstorget

  Møllergata 26, Oslo
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, binnen 2 km afstand van Oslo Spektrum, Operagebouw van Oslo en Nobelcentrum voor de Vrede. Ook Munchmuseum en Aker Brygge liggen binnen 2 km afstand. Tramhalte Kirkeristen ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Brugata is het 5 minuten lopen.

   Comfort Hotel Xpress Central Station € 64
   Comfort Hotel Xpress Central Station

   Comfort Hotel Xpress Central Station

   Fred Olsens Gate 11, Oslo
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, binnen 10 minuten lopen van Oslofjord, Operagebouw van Oslo en Oslo Spektrum. Ook Nobelcentrum voor de Vrede en Paleis op de Dam liggen binnen 2 km afstand. Station S ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Jernbanetorget T- is het 2 minuten lopen.

    Scandic Victoria € 81
    Scandic Victoria

    Scandic Victoria

    Rosenkrantzgate 13, Oslo
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, binnen 10 minuten lopen van Oslofjord en Nobelcentrum voor de Vrede. Ook Paleis op de Dam en Aker Brygge liggen binnen 15 minuten lopen. Tramhalte Kontraskjaeret en Tramhalte Stortinget liggen op 5 minuten lopen.

     Grand Hotel Oslo € 177
     Grand Hotel Oslo

     Grand Hotel Oslo

     Karl Johansgate 31, Oslo
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, binnen 10 minuten lopen van Karl Johans Gate, Nobelcentrum voor de Vrede en Paleis op de Dam. Ook Oslo Spektrum en Aker Brygge liggen binnen 15 minuten lopen. Tramhalte Stortinget en Metrostation Stortinget liggen op 5 minuten lopen.

      Comfort Hotel Karl Johan € 93
      Comfort Hotel Karl Johan

      Comfort Hotel Karl Johan

      Karl Johans Gate 12, Oslo
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, binnen 10 minuten lopen van Karl Johans Gate, Operagebouw van Oslo en Oslo Spektrum. Ook Nobelcentrum voor de Vrede en Paleis op de Dam liggen binnen 15 minuten lopen. Tramhalte Stortorvet en Tramhalte Stortinget liggen op 5 minuten lopen.

       Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo € 108
       Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

       Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

       Holbergs Gate 30, Oslo
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, binnen 10 minuten lopen van Oslofjord en Paleis op de Dam. Ook Nobelcentrum voor de Vrede en Aker Brygge liggen binnen 15 minuten lopen. Station Holbergs plass ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Hoyskolesenteret is het 4 minuten lopen.

        Hotel Verdandi Oslo € 84
        Hotel Verdandi Oslo

        Hotel Verdandi Oslo

        Tordenskioldsgate 6b, Oslo
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, binnen 10 minuten lopen van Oslofjord, Nobelcentrum voor de Vrede en Aker Brygge. Ook Operagebouw van Oslo en Paleis op de Dam liggen binnen 2 km afstand. Tramhalte Kontraskjaeret en Tramstation Nationaltheatret liggen op 5 minuten lopen.