Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Oslo Domkirke

Dit is een van de beroemdste gebouwen van Oslo, daterend uit de 17e eeuw, met barok houtsnijwerk en uiterst gedetailleerde plafondschilderingen.

De torenspits van de Domkirke, de kathedraal van Oslo, is al meer dan 150 jaar een kenmerkend onderdeel van de skyline van de stad en is beroemd vanwege zijn architectuur en muurschilderingen.

De kerk zelf dateert uit 1697, maar de bronzen torenspits werd in de jaren 1850 toegevoegd, toen de kerk in neogotische stijl werd herbouwd. In de loop van zijn bestaan is het gebouw meerdere keren uitgebreid verbouwd volgens de heersende artistieke trends van het moment. De architectuur veranderde van barok in neogotiek in gotiek en weer terug in barok. Deze stijlen vind je dan ook terug in de kunst en architectuur van de kathedraal.

Het altaarstuk is een overblijfsel van het oorspronkelijke barokinterieur. Bestudeer het houtsnijwerk met afbeeldingen van Jezus met zijn leerlingen en Jezus aan het kruis. De preekstoel en façade van het hoofdorgel zijn in een soortgelijke stijl uitgevoerd en zijn ook onderdeel van het oorspronkelijke interieur.

De kerk is beroemd vanwege zijn schilderingen, met name de uitgebreide plafondschilderingen in de vier gewelven. Deze beslaan een oppervlak van 1500 vierkante meter en zijn tussen 1936 en 1950 geschilderd. Neem de tijd om het meesterschap te bewonderen waarmee de scènes uit het Oude en Nieuwe Testament boven je hoofd zijn geschilderd.

In de sacristie vind je een grote verzameling portretten van alle bisschoppen van Oslo sinds de vroege 16e eeuw. Als je meer te weten wilt komen over de kunst in de kathedraal en de geschiedenis van het gebouw, kun je een rondleiding boeken. Deze duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Kijk voor informatie en prijzen op de website van de kathedraal.

Als je in de zomer in Oslo bent, probeer dan een van de orgelconcerten bij te wonen die in juli en augustus elke zaterdagmiddag plaatsvinden. Kaartjes zijn kort voor aanvang van een concert aan de deur verkrijgbaar.

De kathedraal bevindt zich op het Stortorvet, een van de grote pleinen van Oslo, en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer.

Oslo Domkirke is dagelijks van halverwege de ochtend tot halverwege de middag voor bezoekers geopend. Op vrijdag is de kathedraal de gehele avond open voor mensen die willen bidden of de stilte zoeken. Fotograferen is in de kathedraal toegestaan, maar er mag niet worden geflitst. De toegang is gratis.


Kathedraal van Oslo Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Oslo

Alle 242 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Oslo bekijken
Citybox Oslo € 60
Citybox Oslo

Citybox Oslo

Prinsensgate 6, Oslo
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, vlak bij Cinemateket en Kathedraal van Oslo (Domkirke). Ook Mini Bottle Gallery en Norsk Tollmuseum liggen binnen 5 minuten lopen. Tramhalte Dronningens gate ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Jernbanetorget T- is het 4 minuten lopen.

  Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo € 133
  Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

  Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

  Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, vlak bij Oslofjord en Oslo Spektrum. Ook Kathedraal van Oslo (Domkirke) en Operagebouw van Oslo liggen binnen 10 minuten lopen. Station Jernbanetorget T- en Station Brugata liggen op 5 minuten lopen.

   Clarion Hotel The Hub € 133
   Clarion Hotel The Hub

   Clarion Hotel The Hub

   Biskop Gunnerus Gate 3, Oslo
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, vlak bij Oslofjord en Kathedraal van Oslo (Domkirke). Ook Karl Johans Gate en Parliament liggen binnen 10 minuten lopen. Station Jernbanetorget T- en Station S liggen op 2 minuten lopen.

    Hotel Verdandi Oslo € 71
    Hotel Verdandi Oslo

    Hotel Verdandi Oslo

    Tordenskioldsgate 6b, Oslo
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, vlak bij Oslofjord en Stadhuis van Oslo. Ook Parliament en Nobelcentrum voor de Vrede liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Kontraskjaeret en Tramstation Nationaltheatret liggen op 5 minuten lopen.

     Comfort Hotel Xpress Central Station € 83
     Comfort Hotel Xpress Central Station

     Comfort Hotel Xpress Central Station

     Fred Olsens Gate 11, Oslo
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, binnen 5 minuten lopen van Oslofjord en Kathedraal van Oslo (Domkirke). Ook Karl Johans Gate en Operagebouw van Oslo liggen binnen 10 minuten lopen. Station S ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Jernbanetorget T- is het 2 minuten lopen.

      Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo € 115
      Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

      Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

      Holbergs Gate 30, Oslo
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, binnen 10 minuten lopen van Oslofjord, Paleis op de Dam en Nationale galerie. Ook Parliament en Stadhuis van Oslo liggen binnen 15 minuten lopen. Station Holbergs plass ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Hoyskolesenteret is het 4 minuten lopen.

       Hotell Bondeheimen € 93
       Hotell Bondeheimen

       Hotell Bondeheimen

       Rosenkrantz' Gate 8, Oslo
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, binnen 5 minuten lopen van Oslofjord, Nationale galerie en Parliament. Ook Karl Johans Gate en Stadhuis van Oslo liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Tinghuset ligt op maar 2 minuten lopen en naar Tramhalte Stortinget is het 4 minuten lopen.

        Grand Hotel Oslo € 189
        Grand Hotel Oslo

        Grand Hotel Oslo

        Karl Johansgate 31, Oslo
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, vlak bij Oslofjord, Parliament en Karl Johans Gate. Ook Nationale galerie en Stadhuis van Oslo liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Stortinget en Metrostation Stortinget liggen op 5 minuten lopen.