Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Catedral de Sevilla (Kathedraal van Sevilla)

Bezoek de grootste gotische kathedraal van Europa met de graftombe van Columbus, kunst van Goya en Murillo en adembenemende architectuur.

Alleen al door zijn omvang is de katholieke Catedral de Sevilla (Kathedraal van Sevilla) overweldigend. De rijke raadsleden die begin 15e eeuw opdracht gaven tot de bouw, wilden een kathedraal die zó groot was dat toekomstige bezoekers zich zouden afvragen of de bouwers wel bij hun volle verstand waren.  

Ga de kathedraal binnen via de Puerta de San Cristóbal in de zuidgevel. Na binnenkomst vind je in de dwarsbeuk aan je rechterhand de graftombe van een van de beroemdste inwoners van Spanje, Christoffel Columbus. Vier reusachtige figuren, die elk een ander veroverd koninkrijk vertegenwoordigen, houden de graftombe omhoog.

Vanaf hier loop je naar het centrale schip, waar je de indrukwekkende omvang van de kathedraal in je op kunt nemen. Deze 42 meter hoge ruimte is grotendeels leeg, wat bijdraagt aan de grandeur van het gebouw. In de zijbeuken schitteren indrukwekkende sculpturen en prachtig vergulde beelden. Vervolg je weg naar het hoofdschip, de Capilla Mayor, met het reusachtige gotische altaarstuk dat het grootste ter wereld zou zijn. Dit met goud versierde altaarstuk toont 45 taferelen uit het leven van Christus met ruim 1000 uit hout gesneden figuren.

Bezoek zeker ook de twee belangrijkste sacristieën: de Sacristía Mayor en de Sacristía de los Cálices. In deze vertrekken vind je naast zilverwerk en eeuwenoude schedels ook de sleutels die Fernando kreeg uit handen van de Joodse en Moorse gemeenschap nadat hij de stad had veroverd. Onder de kunstwerken bevindt zich Goya’s meesterwerk Santas Justa y Rufina (De heiligen Justa en Rufina).

De Catedral de Sevilla staat in het historische centrum van de stad, aan de oostelijke oever van de rivier de Guadalquivir. De kathedraal is dagelijks geopend, maar heeft op zondag kortere openingstijden. Voor de toegang moet je een klein bedrag betalen en er zijn audiogidsen beschikbaar. Het is raadzaam de kathedraal 's middags te bezoeken, wanneer de wachtrijen minder lang zijn.


Kathedraal van Sevilla Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Sevilla

Alle 1.902 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Sevilla bekijken
Hotel Fernando III € 158
Hotel Fernando III

Hotel Fernando III

San Jose 21, Sevilla, Seville
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Casco Antiguo, binnen 10 minuten lopen van Casa de Salinas, La Giralda en Alcazar. Ook Kathedraal van Sevilla en Plaza de Toros de la Real Maestranza liggen binnen 15 minuten lopen. Station Puerta de Jerez ligt op 19 minuten lopen en naar Station Sevilla San Bernardo is het 16 minuten lopen.

  Hotel Macia Sevilla KUBB € 90
  Hotel Macia Sevilla KUBB

  Hotel Macia Sevilla KUBB

  Plaza Carmen Benitez 3, Sevilla, Seville
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in San Roque, binnen 15 minuten lopen van Kerk van San Esteban, La Giralda en Metropol Parasol. Ook Alcazar en Kathedraal van Sevilla liggen binnen 2 km afstand. Station Sevilla Santa Justa ligt op 11 minuten lopen en naar Station Sevilla San Bernardo is het 20 minuten lopen.

   Las Casas de la Juderia € 162
   Las Casas de la Juderia

   Las Casas de la Juderia

   Calle Santa Maria La Blanca 5, Sevilla, Seville
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Casco Antiguo, binnen 10 minuten lopen van Casa del Flamenco-theater, La Giralda en Alcazar. Ook Kathedraal van Sevilla en Universiteit van Sevilla liggen binnen 15 minuten lopen. Station Puerta de Jerez ligt op 19 minuten lopen en naar Station Sevilla San Bernardo is het 16 minuten lopen.

    Hotel Murillo € 81
    Hotel Murillo

    Hotel Murillo

    Calle Lope de Rueda, 7-9, Sevilla, Seville
      
     2.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Sevilla ligt vlak bij de luchthaven, binnen 5 minuten lopen van Casa de Murillo en La Giralda. Ook Alcazar en Kathedraal van Sevilla liggen binnen 10 minuten lopen. Station Puerta de Jerez ligt op 17 minuten lopen en naar Station Sevilla San Bernardo is het 18 minuten lopen.

     Becquer Hotel € 134
     Becquer Hotel

     Becquer Hotel

     Reyes Catolicos 4, Sevilla, Seville
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Casco Antiguo, binnen 5 minuten lopen van Sevilla de Ópera en Plaza Nueva. Ook Plaza de Toros de la Real Maestranza en Museum voor Schone Kunsten liggen binnen 10 minuten lopen. Station Puerta de Jerez ligt op 15 minuten lopen en naar Station Sevilla Santa Justa is het 30 minuten lopen.

      Gran Meliá Colón - The Leading Hotels of the World € 208
      Gran Meliá Colón - The Leading Hotels of the World

      Gran Meliá Colón - The Leading Hotels of the World

      Canalejas 1, Sevilla, Seville
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Casco Antiguo, binnen 10 minuten lopen van Museum voor Schone Kunsten, Plaza de Toros de la Real Maestranza en Plaza Nueva. Ook Metropol Parasol en Plaza de Armas liggen binnen 10 minuten lopen. Station Puerta de Jerez ligt op 19 minuten lopen en naar Station Sevilla Santa Justa is het 27 minuten lopen.

       Legado Alcázar € 154
       Legado Alcázar

       Legado Alcázar

       Calle Mariana de Pineda, 18, Sevilla, Sevilla
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Casco Antiguo, binnen 5 minuten lopen van Alcazar en Kathedraal van Sevilla. Ook La Giralda en Torre del Oro liggen binnen 10 minuten lopen. Station Puerta de Jerez ligt op 9 minuten lopen en naar Station Sevilla San Bernardo is het 19 minuten lopen.

        Hotel Alfonso XIII, a Luxury Collection Hotel, Seville € 434
        Hotel Alfonso XIII, a Luxury Collection Hotel, Seville

        Hotel Alfonso XIII, a Luxury Collection Hotel, Seville

        San Fernando 2, Sevilla, Seville
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Casco Antiguo, binnen 5 minuten lopen van Universiteit van Sevilla en Kathedraal van Sevilla. Ook Torre del Oro en La Giralda liggen binnen 10 minuten lopen. Station Puerta de Jerez ligt op 7 minuten lopen en naar Station Sevilla San Bernardo is het 16 minuten lopen.