Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Catedral de Sevilla (Kathedraal van Sevilla)

Bezoek de grootste gotische kathedraal van Europa met de graftombe van Columbus, kunst van Goya en Murillo en adembenemende architectuur.

Alleen al door zijn omvang is de katholieke Catedral de Sevilla (Kathedraal van Sevilla) overweldigend. De rijke raadsleden die begin 15e eeuw opdracht gaven tot de bouw, wilden een kathedraal die zó groot was dat toekomstige bezoekers zich zouden afvragen of de bouwers wel bij hun volle verstand waren.  

Ga de kathedraal binnen via de Puerta de San Cristóbal in de zuidgevel. Na binnenkomst vind je in de dwarsbeuk aan je rechterhand de graftombe van een van de beroemdste inwoners van Spanje, Christoffel Columbus. Vier reusachtige figuren, die elk een ander veroverd koninkrijk vertegenwoordigen, houden de graftombe omhoog.

Vanaf hier loop je naar het centrale schip, waar je de indrukwekkende omvang van de kathedraal in je op kunt nemen. Deze 42 meter hoge ruimte is grotendeels leeg, wat bijdraagt aan de grandeur van het gebouw. In de zijbeuken schitteren indrukwekkende sculpturen en prachtig vergulde beelden. Vervolg je weg naar het hoofdschip, de Capilla Mayor, met het reusachtige gotische altaarstuk dat het grootste ter wereld zou zijn. Dit met goud versierde altaarstuk toont 45 taferelen uit het leven van Christus met ruim 1000 uit hout gesneden figuren.

Bezoek zeker ook de twee belangrijkste sacristieën: de Sacristía Mayor en de Sacristía de los Cálices. In deze vertrekken vind je naast zilverwerk en eeuwenoude schedels ook de sleutels die Fernando kreeg uit handen van de Joodse en Moorse gemeenschap nadat hij de stad had veroverd. Onder de kunstwerken bevindt zich Goya’s meesterwerk Santas Justa y Rufina (De heiligen Justa en Rufina).

De Catedral de Sevilla staat in het historische centrum van de stad, aan de oostelijke oever van de rivier de Guadalquivir. De kathedraal is dagelijks geopend, maar heeft op zondag kortere openingstijden. Voor de toegang moet je een klein bedrag betalen en er zijn audiogidsen beschikbaar. Het is raadzaam de kathedraal 's middags te bezoeken, wanneer de wachtrijen minder lang zijn.


Kathedraal van Sevilla Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Sevilla

Alle 2.638 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Sevilla bekijken
Hotel Colón Gran Meliá - The Leading Hotels of the World € 540
Hotel Colón Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

Hotel Colón Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

Canalejas 1, Sevilla, Seville
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Casco Antiguo, binnen 5 minuten lopen van Museum voor Schone Kunsten en Plaza Nueva. Ook Plaza de Armas en Metropol Parasol liggen binnen 10 minuten lopen. Station Puerta de Jerez ligt op 19 minuten lopen en naar Station Sevilla Santa Justa is het 27 minuten lopen.

  Las Casas de la Juderia € 102
  Las Casas de la Juderia

  Las Casas de la Juderia

  Calle Santa Maria La Blanca 5, Sevilla, Seville
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Casco Antiguo, binnen 10 minuten lopen van Casa del Flamenco-theater, La Giralda en Alcazar. Ook Kathedraal van Sevilla en Universiteit van Sevilla liggen binnen 15 minuten lopen. Station Puerta de Jerez ligt op 19 minuten lopen en naar Station Sevilla San Bernardo is het 16 minuten lopen.

   Hotel Sevilla Center
   Hotel Sevilla Center

   Hotel Sevilla Center

   Avenida De La Buhaira, 24, Sevilla, Seville
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Sur, binnen 15 minuten lopen van Winkelcentrum Nervión Plaza en Universiteit van Sevilla. Ook Plaza de España en Alcazar liggen binnen 2 km afstand. Station Sevilla San Bernardo ligt op maar 5 minuten lopen en naar Gran Plaza is het 17 minuten lopen.

    Hotel Fernando III € 234
    Hotel Fernando III

    Hotel Fernando III

    San Jose 21, Sevilla, Seville
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Casco Antiguo, binnen 10 minuten lopen van Casa de Salinas, La Giralda en Alcazar. Ook Kathedraal van Sevilla en Universiteit van Sevilla liggen binnen 15 minuten lopen. Station Puerta de Jerez ligt op 19 minuten lopen en naar Station Sevilla San Bernardo is het 16 minuten lopen.

     Hotel Alfonso XIII, a Luxury Collection Hotel, Seville € 455
     Hotel Alfonso XIII, a Luxury Collection Hotel, Seville

     Hotel Alfonso XIII, a Luxury Collection Hotel, Seville

     San Fernando 2, Sevilla, Seville
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Casco Antiguo, binnen 5 minuten lopen van Universiteit van Sevilla en Kathedraal van Sevilla. Ook La Giralda en Torre del Oro liggen binnen 10 minuten lopen. Station Puerta de Jerez ligt op 7 minuten lopen en naar Station Sevilla San Bernardo is het 16 minuten lopen.

      Melia Sevilla € 135
      Melia Sevilla

      Melia Sevilla

      Dr Pedro De Castro 1, Sevilla, Seville
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Sur, binnen 10 minuten lopen van Plaza de España en Maria Luisa Park. Ook Torre del Oro en Kathedraal van Sevilla liggen binnen 2 km afstand. Station Sevilla San Bernardo ligt op 5 minuten lopen en naar Station Puerta de Jerez is het 17 minuten lopen.

       EME Catedral Hotel € 215
       EME Catedral Hotel

       EME Catedral Hotel

       Calle Alemanes 27, Sevilla, Seville
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Casco Antiguo, vlak bij Palacio Arzobispal, La Giralda en Kathedraal van Sevilla. Ook Alcazar en Plaza Nueva liggen binnen 10 minuten lopen. Station Puerta de Jerez ligt op 12 minuten lopen en naar Station Sevilla San Bernardo is het 22 minuten lopen.

        El Rey Moro Hotel Boutique € 69
        El Rey Moro Hotel Boutique

        El Rey Moro Hotel Boutique

        Reinoso, 8, Sevilla, Seville
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Casco Antiguo, vlak bij Hospital de los Venerables en Alcazar. Ook La Giralda en Kathedraal van Sevilla liggen binnen 10 minuten lopen. Station Puerta de Jerez ligt op 10 minuten lopen en naar Station Sevilla San Bernardo is het 18 minuten lopen.