Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kon-Tiki Museum

Dit museum, dat door ontdekkingsreiziger Thor Heyerdahl is opgericht, bevat zelfgemaakte vaartuigen waarmee hij historische tochten over oceanen maakte.

Het Kon-Tiki Museum is gewijd aan de dromen en het onderzoek van de legendarische Noorse ontdekkingsreiziger Thor Heyerdahl. Hij is in primitieve vaartuigen oceanen overgestoken om te bewijzen dat in de oudheid mensen van het ene naar het andere continent konden reizen.

Het belangrijkste object in het museum is het originele Kon-Tiki-vlot van balsahout en bamboe. In 1947 staken Heyerdahl en zijn metgezellen op dit fragiele vaartuig de Stille Oceaan over van Peru naar Polynesië. In 101 dagen legden ze een afstand van 4300 zeemijlen (7964 kilometer) af.

Bekijk het ruwe vaartuig en de hut erop en bekijk beeldmateriaal van de expeditie op het televisiescherm ernaast. In de bioscoop van het museum wordt dagelijks de Kon-Tiki-documentaire vertoond. Deze werd tijdens de reis opgenomen en won in 1951 de Oscar voor beste documentaire. De gewonnen Oscar is zelf ook in het museum te bezichtigen.

Thor Heyerdahl ondernam in zijn lange loopbaan naast Kon-Tiki nog veel andere avonturen. Bekijk voorwerpen, foto's en documenten van deze wereldberoemde expedities. Een van zijn belangrijkste ondernemingen was het leidinggeven aan de eerste archeologische expeditie naar het afgelegen Paaseiland.

Zijn opgravingen onthulden standbeelden, stenen platforms en grotwoningen. In het souterrain van het museum tref je nagebouwde grotten aan die gelijk zijn aan de grotten op Paaseiland.

Bekijk ook de rieten boot Ra II eens goed. Hiermee staken Heyerdahl en zijn metgezellen in 1970 de Atlantische Oceaan over van Marokko naar Midden-Amerika. Het doel van deze expeditie was te demonstreren dat de oude Egyptenaren in staat waren het Amerikaanse continent te bereiken.

Het museum bevindt zich op het schiereiland Bygdøy en is vanuit het centrum van Oslo gemakkelijk te bereiken met buslijn 30. In de zomer kun je ook vanaf de pier bij het stadhuis de 15 minuten durende overtocht met de veerpont maken. Kom je liever met de auto, dan zijn er drie betaalde parkeerterreinen buiten het museum.

Het Kon-Tiki Museum is elke dag open, behalve op kerstavond, eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en 17 mei. Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd. Trek er minimaal een uur voor uit om dit museum te bezichtigen.


Kon Tiki-museum Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kon Tiki-museum

Alle 265 accommodaties in de buurt van Kon Tiki-museum bekijken
Citybox Oslo € 62
Citybox Oslo

Citybox Oslo

Prinsensgate 6, Oslo
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, vlak bij Cinemateket en Kathedraal van Oslo (Domkirke). Ook Mini Bottle Gallery en Norsk Tollmuseum liggen binnen 5 minuten lopen. Tramhalte Dronningens gate ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Jernbanetorget T- is het 4 minuten lopen.

  Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo € 138
  Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

  Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

  Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, vlak bij Oslofjord en Oslo Spektrum. Ook Kathedraal van Oslo (Domkirke) en Operagebouw van Oslo liggen binnen 10 minuten lopen. Station Jernbanetorget T- en Station Brugata liggen op 5 minuten lopen.

   Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo € 129
   Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

   Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

   Holbergs Gate 30, Oslo
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, binnen 10 minuten lopen van Oslofjord, Paleis op de Dam en Nationale galerie. Ook Parliament en Stadhuis van Oslo liggen binnen 15 minuten lopen. Station Holbergs plass ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Hoyskolesenteret is het 4 minuten lopen.

    Hotel Verdandi Oslo € 71
    Hotel Verdandi Oslo

    Hotel Verdandi Oslo

    Tordenskioldsgate 6b, Oslo
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, vlak bij Oslofjord en Stadhuis van Oslo. Ook Parliament en Nobelcentrum voor de Vrede liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Kontraskjaeret en Tramstation Nationaltheatret liggen op 5 minuten lopen.

     Hotell Bondeheimen € 87
     Hotell Bondeheimen

     Hotell Bondeheimen

     Rosenkrantz' Gate 8, Oslo
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, binnen 5 minuten lopen van Oslofjord, Nationale galerie en Parliament. Ook Karl Johans Gate en Stadhuis van Oslo liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Tinghuset ligt op maar 2 minuten lopen en naar Tramhalte Stortinget is het 4 minuten lopen.

      Grand Hotel Oslo € 194
      Grand Hotel Oslo

      Grand Hotel Oslo

      Karl Johansgate 31, Oslo
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, vlak bij Oslofjord, Parliament en Karl Johans Gate. Ook Nationale galerie en Stadhuis van Oslo liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Stortinget en Metrostation Stortinget liggen op 5 minuten lopen.

       Smarthotel Oslo € 69
       Smarthotel Oslo

       Smarthotel Oslo

       St. Olavsgate 26, Oslo
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, binnen 10 minuten lopen van Paleis op de Dam en Karl Johans Gate. Ook Stadhuis van Oslo en Nobelcentrum voor de Vrede liggen binnen 15 minuten lopen. Station Holbergs plass en Lightrailstation Tullinløkka liggen op 5 minuten lopen.

        Clarion Hotel The Hub € 133
        Clarion Hotel The Hub

        Clarion Hotel The Hub

        Biskop Gunnerus Gate 3, Oslo
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadscentrum van Oslo, vlak bij Oslofjord en Kathedraal van Oslo (Domkirke). Ook Karl Johans Gate en Parliament liggen binnen 10 minuten lopen. Station Jernbanetorget T- en Station S liggen op 2 minuten lopen.