Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Hôtel des Invalides

In dit barokke complex waarin diverse museums en militaire monumenten te vinden zijn, waaronder de tombe van Napoleon Bonaparte, krijg je inzicht in de Franse militaire geschiedenis.

Les Invalides is een historisch militair complex met verschillende museums, monumenten en kerken. Spijker in dit drietal museums je kennis bij over de Franse militaire geschiedenis, wandel langs de uitgestrekte gazons van de Esplanade des Invalides en bekijk het praalgraf van de beroemde Franse heerser Napoleon Bonaparte.

Het bouwwerk werd aanvankelijk tussen 1670 en 1676 in opdracht van Lodewijk XlV gebouwd als militair ziekenhuis. Tijdens de Franse Revolutie werd het complex bestormd door rebellen die er op weg naar de Bastille beslag legden op wapentuig. Tegenwoordig zijn delen van het complex, met een ziekenhuis en militair bejaardenhuis op het terrein, nog steeds gereserveerd voor Franse oorlogsveteranen.

Wandel, voordat je bij Les Invalides naar binnengaat, langs de gazons van de Esplanade des Invalides, die zich voor de hoofdingang 500 meter uitstrekt. Deze plek is een populaire plek om te picknicken en te zonnebaden.

In het complex kun je drie afzonderlijke museums bezoeken: het Musée de l’Armée, oftewel het Oorlogsmuseum, het Musée des Plans-Reliefs, dat wil zeggen het Museum voor Militaire Schaalmodellen, en het Musée d’Histoire Contemporain oftewel het Museum voor Hedendaagse Geschiedenis. Trek de meeste tijd uit voor het Musée de l’Armée, het grootste en uitgebreidste van de drie museums. Bestudeer militaire harnassen en voorwerpen uit oude tijden én de tegenwoordige tijd, zoals de rijkelijk versierde pistolen van Napoleon en het schilderij van de slag bij Kassel van Joseph Parrocel: de Bataille de Cassel.

Zorg dat je ook dat je wat tijd overhoudt om de Dôme des Invalides te bekijken, die zich aan de achterzijde van het complex bevindt. Bewonder de schitterende gouden koepel, die een bron van inspiratie was voor het Capitool in de Verenigde Staten. Bezoek de extravagante graftombe van Napoleon Bonaparte die zich in de kerk bevindt. De stoffelijke resten van de keizer bevinden zich in zes doodskisten die in elkaar passen en die op hun beurt in een rode sarcofaag van kwartsiet zijn geplaatst. Deze staat op een groene granieten voet.

Les Invalides bevindt zich in het 7e arrondissement. Vanaf de metrostations La Tour Maubourg, Invalides, Varenne of Saint-François-Xavier is het een korte wandeling naar Les Invalides. Het Hôtel des Invalides is dagelijks geopend, maar tussen oktober en juni is het Musée de l’Armée op de eerste maandag van elke maand gesloten.


Gids voor Les Invalides


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.239 accommodaties in de buurt van Les Invalides bekijken
Hotel Duquesne Eiffel € 129
Hotel Duquesne Eiffel

Hotel Duquesne Eiffel

23 Avenue Duquesne, Parijs, Paris
   
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Hoofdkwartier van UNESCO, Rue Cler en Les Invalides. Ook Musée Rodin en Rue du Commerce liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Francois-Xavier is het 7 minuten lopen.

  Hotel Eiffel Turenne € 100
  Hotel Eiffel Turenne

  Hotel Eiffel Turenne

  20 Avenue De Tourville, Parijs, Paris
    
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue Cler en Les Invalides. Ook Champ de Mars en Eiffeltoren liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation La Tour-Maubourg is het 6 minuten lopen.

   Hôtel Eiffel Blomet € 168
   Hôtel Eiffel Blomet

   Hôtel Eiffel Blomet

   78 Rue Blomet, Parijs
     
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Rue du Commerce, Hôpital Necker-Enfants Malades en Hoofdkwartier van UNESCO. Ook Paris Expo Porte de Versailles en Rue Cler liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Vaugirard ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Volontaires is het 7 minuten lopen.

    Novotel Paris Les Halles € 418
    Novotel Paris Les Halles

    Novotel Paris Les Halles

    8 Place Marguerite De Navarre, Parijs, Paris
      
     4.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Conciergerie liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

     Mercure Paris Centre Tour Eiffel € 235
     Mercure Paris Centre Tour Eiffel

     Mercure Paris Centre Tour Eiffel

     20 Rue Jean Rey, Parijs, Paris
       
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 3 km afstand van Eiffeltoren, Champs-Élysées en Arc de Triomphe. Ook Paris Expo Porte de Versailles en Musée du Louvre liggen binnen 5 km afstand. Station Paris Champ de Mars-Tour Eiffel en Metrostation Bir-Hakeim liggen op 5 minuten lopen.

      K+K Hotel Cayre Paris € 199
      K+K Hotel Cayre Paris

      K+K Hotel Cayre Paris

      4 Boulevard Raspail, Parijs, Paris
        
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Musée d'Orsay en Le Bon Marché. Ook Jardin des Tuileries en Pont Royal liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Rue du Bac ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Solferino is het 4 minuten lopen.

       Eiffel Rive Gauche € 169
       Eiffel Rive Gauche

       Eiffel Rive Gauche

       6 Rue Du Gros Caillou, Parijs, Paris
         
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Rue Cler, Champ de Mars en Eiffeltoren. Ook Les Invalides en Champs-Élysées liggen binnen 2 km afstand. Metrostation École Militaire ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation La Tour-Maubourg is het 9 minuten lopen.

        Grand Hotel Leveque € 199
        Grand Hotel Leveque

        Grand Hotel Leveque

        29 rue Cler, Parijs, Paris
          
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Rue Cler, Les Invalides en Champ de Mars. Ook Eiffeltoren en Musée Rodin liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation La Tour-Maubourg en Metrostation École Militaire liggen op 5 minuten lopen.