Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Hôtel des Invalides

In dit barokke complex waarin diverse museums en militaire monumenten te vinden zijn, waaronder de tombe van Napoleon Bonaparte, krijg je inzicht in de Franse militaire geschiedenis.

Les Invalides is een historisch militair complex met verschillende museums, monumenten en kerken. Spijker in dit drietal museums je kennis bij over de Franse militaire geschiedenis, wandel langs de uitgestrekte gazons van de Esplanade des Invalides en bekijk het praalgraf van de beroemde Franse heerser Napoleon Bonaparte.

Het bouwwerk werd aanvankelijk tussen 1670 en 1676 in opdracht van Lodewijk XlV gebouwd als militair ziekenhuis. Tijdens de Franse Revolutie werd het complex bestormd door rebellen die er op weg naar de Bastille beslag legden op wapentuig. Tegenwoordig zijn delen van het complex, met een ziekenhuis en militair bejaardenhuis op het terrein, nog steeds gereserveerd voor Franse oorlogsveteranen.

Wandel, voordat je bij Les Invalides naar binnengaat, langs de gazons van de Esplanade des Invalides, die zich voor de hoofdingang 500 meter uitstrekt. Deze plek is een populaire plek om te picknicken en te zonnebaden.

In het complex kun je drie afzonderlijke museums bezoeken: het Musée de l’Armée, oftewel het Oorlogsmuseum, het Musée des Plans-Reliefs, dat wil zeggen het Museum voor Militaire Schaalmodellen, en het Musée d’Histoire Contemporain oftewel het Museum voor Hedendaagse Geschiedenis. Trek de meeste tijd uit voor het Musée de l’Armée, het grootste en uitgebreidste van de drie museums. Bestudeer militaire harnassen en voorwerpen uit oude tijden én de tegenwoordige tijd, zoals de rijkelijk versierde pistolen van Napoleon en het schilderij van de slag bij Kassel van Joseph Parrocel: de Bataille de Cassel.

Zorg dat je ook dat je wat tijd overhoudt om de Dôme des Invalides te bekijken, die zich aan de achterzijde van het complex bevindt. Bewonder de schitterende gouden koepel, die een bron van inspiratie was voor het Capitool in de Verenigde Staten. Bezoek de extravagante graftombe van Napoleon Bonaparte die zich in de kerk bevindt. De stoffelijke resten van de keizer bevinden zich in zes doodskisten die in elkaar passen en die op hun beurt in een rode sarcofaag van kwartsiet zijn geplaatst. Deze staat op een groene granieten voet.

Les Invalides bevindt zich in het 7e arrondissement. Vanaf de metrostations La Tour Maubourg, Invalides, Varenne of Saint-François-Xavier is het een korte wandeling naar Les Invalides. Het Hôtel des Invalides is dagelijks geopend, maar tussen oktober en juni is het Musée de l’Armée op de eerste maandag van elke maand gesloten.


Les Invalides Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Les Invalides

Alle 5.174 accommodaties in de buurt van Les Invalides bekijken
Pullman Paris Tour Eiffel € 295
Pullman Paris Tour Eiffel

Pullman Paris Tour Eiffel

18 avenue de Suffren, Entrée au 22 rue Jean Rey, Parijs, Paris
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 5 minuten lopen van Eiffeltoren en Champ de Mars. Ook Palais de Chaillot en Rue Cler liggen binnen 15 minuten lopen. Station Paris Champ de Mars-Tour Eiffel ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Bir-Hakeim is het 6 minuten lopen.

  Hotel Derby Eiffel € 111
  Hotel Derby Eiffel

  Hotel Derby Eiffel

  5 Avenue Duquesne Paris Franc, Parijs, Paris
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue Cler, Les Invalides en Hoofdkwartier van UNESCO. Ook Musée Rodin en Champ de Mars liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation La Tour-Maubourg is het 7 minuten lopen.

   Hotel du Cadran € 150
   Hotel du Cadran

   Hotel du Cadran

   10 Rue Du Champ De Mars, Parijs, Paris
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue Cler en Les Invalides. Ook Champ de Mars en Eiffeltoren liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation La Tour-Maubourg is het 6 minuten lopen.

    K+K Hotel Cayre Paris € 143
    K+K Hotel Cayre Paris

    K+K Hotel Cayre Paris

    4 Boulevard Raspail, Parijs, Paris
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Musée d'Orsay en Le Bon Marché. Ook Musée Rodin en Jardin des Tuileries liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Rue du Bac ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Solferino is het 4 minuten lopen.

     OKKO Hotels Paris Gare de l'Est € 139
     OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

     OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

     30 A rue d'Alsace, Parijs
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Canal Saint-Martin en Grands Boulevards. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Musée Grévin liggen binnen 2 km afstand. Paris Magenta en Metrostation Gare de l'Est liggen op 5 minuten lopen.

      Eiffel Rive Gauche € 94
      Eiffel Rive Gauche

      Eiffel Rive Gauche

      6 Rue Du Gros Caillou, Parijs, Paris
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue Cler, Champ de Mars en Eiffeltoren. Ook Les Invalides en Avenue Montaigne liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation La Tour-Maubourg is het 8 minuten lopen.

       Hotel Duquesne Eiffel € 129
       Hotel Duquesne Eiffel

       Hotel Duquesne Eiffel

       23 Avenue Duquesne, Parijs, Paris
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Les Invalides, Rue Cler en Hoofdkwartier van UNESCO. Ook Musée Rodin en Rue du Commerce liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Francois-Xavier is het 6 minuten lopen.

        Hôtel La Comtesse € 197
        Hôtel La Comtesse

        Hôtel La Comtesse

        29, Avenue de Tourville, Parijs
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs bevindt zich in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Les Invalides, Musée Rodin en Musée de l'Armée. Eiffeltoren ligt op 1,2 km. Metrostation École Militaire ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation La Tour-Maubourg is het 7 minuten lopen.