Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Hôtel des Invalides

In dit barokke complex waarin diverse museums en militaire monumenten te vinden zijn, waaronder de tombe van Napoleon Bonaparte, krijg je inzicht in de Franse militaire geschiedenis.

Les Invalides is een historisch militair complex met verschillende museums, monumenten en kerken. Spijker in dit drietal museums je kennis bij over de Franse militaire geschiedenis, wandel langs de uitgestrekte gazons van de Esplanade des Invalides en bekijk het praalgraf van de beroemde Franse heerser Napoleon Bonaparte.

Het bouwwerk werd aanvankelijk tussen 1670 en 1676 in opdracht van Lodewijk XlV gebouwd als militair ziekenhuis. Tijdens de Franse Revolutie werd het complex bestormd door rebellen die er op weg naar de Bastille beslag legden op wapentuig. Tegenwoordig zijn delen van het complex, met een ziekenhuis en militair bejaardenhuis op het terrein, nog steeds gereserveerd voor Franse oorlogsveteranen.

Wandel, voordat je bij Les Invalides naar binnengaat, langs de gazons van de Esplanade des Invalides, die zich voor de hoofdingang 500 meter uitstrekt. Deze plek is een populaire plek om te picknicken en te zonnebaden.

In het complex kun je drie afzonderlijke museums bezoeken: het Musée de l’Armée, oftewel het Oorlogsmuseum, het Musée des Plans-Reliefs, dat wil zeggen het Museum voor Militaire Schaalmodellen, en het Musée d’Histoire Contemporain oftewel het Museum voor Hedendaagse Geschiedenis. Trek de meeste tijd uit voor het Musée de l’Armée, het grootste en uitgebreidste van de drie museums. Bestudeer militaire harnassen en voorwerpen uit oude tijden én de tegenwoordige tijd, zoals de rijkelijk versierde pistolen van Napoleon en het schilderij van de slag bij Kassel van Joseph Parrocel: de Bataille de Cassel.

Zorg dat je ook dat je wat tijd overhoudt om de Dôme des Invalides te bekijken, die zich aan de achterzijde van het complex bevindt. Bewonder de schitterende gouden koepel, die een bron van inspiratie was voor het Capitool in de Verenigde Staten. Bezoek de extravagante graftombe van Napoleon Bonaparte die zich in de kerk bevindt. De stoffelijke resten van de keizer bevinden zich in zes doodskisten die in elkaar passen en die op hun beurt in een rode sarcofaag van kwartsiet zijn geplaatst. Deze staat op een groene granieten voet.

Les Invalides bevindt zich in het 7e arrondissement. Vanaf de metrostations La Tour Maubourg, Invalides, Varenne of Saint-François-Xavier is het een korte wandeling naar Les Invalides. Het Hôtel des Invalides is dagelijks geopend, maar tussen oktober en juni is het Musée de l’Armée op de eerste maandag van elke maand gesloten.


Les Invalides Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Les Invalides

Alle 9.436 accommodaties in de buurt van Les Invalides bekijken
Hotel Eiffel Turenne € 67
Hotel Eiffel Turenne

Hotel Eiffel Turenne

20 Avenue De Tourville, Parijs, Paris
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue Cler en Les Invalides. Ook Champ de Mars en Eiffeltoren liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation La Tour-Maubourg is het 6 minuten lopen.

  Hotel Europe Saint Severin Paris
  Hotel Europe Saint Severin Paris

  Hotel Europe Saint Severin Paris

  38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Île de la Cité en Sainte Chapelle. Ook Notre-Dame en Université de la Sorbonne liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

   Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World
   Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World

   Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World

   45 Boulevard Raspail, Parijs
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Le Bon Marché en Église Saint-Sulpice. Ook Jardin du Luxembourg en Théâtre de l'Odéon liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Sèvres Babylone en Metrostation Rennes liggen op 5 minuten lopen.

    Art Hotel Eiffel € 139
    Art Hotel Eiffel

    Art Hotel Eiffel

    136 Boulevard De Grenelle, Parijs, Paris
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 2 km afstand van Hoofdkwartier van UNESCO, Eiffeltoren en Beaugrenelle. Ook Champs-Élysées en Arc de Triomphe liggen binnen 5 km afstand. Metrostation La Motte-Picquet - Grenelle ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cambronne is het 4 minuten lopen.

     Hôtel Tourisme Avenue
     Hôtel Tourisme Avenue

     Hôtel Tourisme Avenue

     66, Avenue de La Motte Picquet, Parijs, Paris
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 10 minuten lopen van Rue du Commerce en Hoofdkwartier van UNESCO. Ook Rue Cler en Champ de Mars liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation La Motte-Picquet - Grenelle ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Avenue Emile Zola is het 5 minuten lopen.

      Le Cinq Codet
      Le Cinq Codet

      Le Cinq Codet

      5 rue Louis Codet, Parijs, Paris
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue Cler, Les Invalides en Hoofdkwartier van UNESCO. Ook Musée Rodin en Rue du Commerce liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire en Metrostation La Tour-Maubourg liggen op 5 minuten lopen.

       Hôtel Empereur
       Hôtel Empereur

       Hôtel Empereur

       2 Rue Chevert, Parijs, Paris
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue Cler en Les Invalides. Ook Musée Rodin en Hoofdkwartier van UNESCO liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation La Tour-Maubourg en Metrostation École Militaire liggen op 5 minuten lopen.

        Hôtel De Varenne € 157
        Hôtel De Varenne

        Hôtel De Varenne

        44 Rue de Bourgogne, Parijs, Paris
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt vlak bij de luchthaven, binnen 10 minuten lopen van Musée Rodin en Les Invalides. Ook Musée d'Orsay en Rue Cler liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Varenne ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Solferino is het 8 minuten lopen.