Begin van hoofdinhoud

Lleida

Staat bekend om Monumenten, Museums en Kasteel

Laat je betoveren door de charme van deze stad aan de vlaktes van de Segrerivier. Dankzij de strategische ligging was deze plek onder verschillende culturen bijzonder geliefd en daardoor vind je in deze stad talrijke monumenten die ook nog eens in een uniek landschap liggen.

Hoe geraak je in Lleida?

Verwen jezelf met een geweldige vakantie in Lérida en geniet vanaf de heuvels van het panoramisch uitzicht over de stad. Hier vind je ook de Catedral de la Seu Vella de Lérida, de oude kathedraal. Dit is een gotische kerk die het symbool van Lérida is geworden, de plaats die tevens de hoofdstad is van de gelijknamig provincie. Je zult je vast verbazen over de schitterende architectuur van dit bouwwerk, maar je zult de interessante geschiedenis vast ook op prijs weten te stellen. Op een paar meter afstand zie je de ruïnes liggen van de muur die de stad ooit omsloot. Bovendien zijn er nog delen zichtbaar van de muren van La Zuda de Lérida, een Arabisch fort uit de 9e eeuw. Ga naar de oude stad en bewonder de gezellige straatjes en pleinen, zoals Plaza de la Catedral. Hier staat de Catedral Nueva de Lérida, een mooie neoclassicistische kathedraal. Een ander mooi plein is het Plaza de la Paeria. Hier kun je het indrukwekkende romaanse gebouw bewonderen waarin het stadhuis van Lérida is gevestigd.

Als je een voorstander bent van ecotoerisme, kun je in Lérida optimaal profiteren van het vakantiepakket dat je bij Expedia hebt geboekt. Terwijl je langs de oevers van de Segre wandelt en de statige gebouwen in de stad van een afstandje bewondert, zie je in de verte de uitlopers van de Pyreneeën liggen. Laat de kans op een uitstapje naar de bergen dus niet schieten en ga naar het Nationaal Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Hier kun je natuurlijk volop genieten van het schitterende landschap, maar je kunt er ook terecht om een bezoek te brengen aan de kerken in Vall de Boí, een plaats die is uitgeroepen tot werelderfgoed. Bovendien bevind je je nu in de buurt van de beste wintersportplaatsen van Spanje. Wat wil je nog meer?

En dit waren slechts een paar voorbeelden van de vele activiteiten die je in Lérida kunt ondernemen. De stad beschikt over uitstekende transportverbindingen met de rest van Spanje en andere Europese hoofdsteden. Er zijn dus volop mogelijkheden om een voordelige reis naar deze leuke plaats te vinden. De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn de Luchthaven Lleida-Alguaire en de Luchthaven Barcelona-El Prat. Vanaf beide luchthavens is het centrum van Lérida goed te bereiken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de bus, trein of auto te reizen. De keus is aan jou!

Activiteiten in Lleida

Neem ook eens een kijkje bij Catedral de Santa María de la Seu Vella, een monument in Lleida dat echt een bezoekje waard is. Maak zeker tijd voor een bezoek aan de kerken en de spa's wanneer je de omgeving bezoekt.

Welke andere bestemmingen zijn vergelijkbaar met Lleida?

Ontdek vergelijkbare bestemmingen die je misschien leuk vindt