Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Museu Marítim

Dit museum in de haven van Barcelona geeft inzicht in de grote maritieme rol van de stad in de 18e en 19e eeuw.

Het Museu Marítim bevindt zich in scheepswerven die in de 14e eeuw zijn gebouwd. Het museum bevat replica's van schepen, schilderijen en interactieve tentoonstellingen over de maritieme geschiedenis van Spanje in de 18e en 19e eeuw. Liefhebbers van schepen zullen zich als een vis in het water voelen in het Museu Marítim, maar dankzij de indrukwekkende architectuur zal het museum ook andere mensen aanspreken.

De koninklijke scheepswerven zijn gebouwd in 1378. Ze behoren tot de grootste en best bewaard gebleven middeleeuwse scheepswerven ter wereld. De gotische bouwstijl uit zich in de gewelfde plafonds en houten balken. De scheepswerven werden oorspronkelijk gebruikt om schepen en andere benodigdheden voor de marine te bouwen en repareren. Sommige gewelven zijn wel 60 meter lang en 30 meter hoog.

Het museum ligt aan het einde van La Rambla, tegenover het standbeeld van Christoffel Columbus. Dankzij de centrale locatie is het museum goed te voet of met de bus of metro te bereiken.

Het museum wordt momenteel intensief gerenoveerd en een groot deel is voor publiek gesloten. Er zijn altijd wel bepaalde permanente en tijdelijke tentoonstellingen te bezichtigen. Naar verwachting is de renovatie in 2014 klaar. Tot die tijd geldt een lagere entreeprijs. Op zondag zijn de tijdelijke tentoonstellingen tot 15.00 uur gratis.

Het pronkstuk van het museum is een replica op ware grootte van een van de schepen die in de 14e eeuw in deze scheepswerven werden gebouwd. Loop om het schip heen om te beseffen hoe groot het is en om de rood met gouden details te bekijken. Bestudeer een wereldatlas uit de 14e eeuw en kom meer te weten over de geschiedenis van Barcelona als havenstad.

Het museum is elke dag open. Met Kerstmis en twee dagen in januari is het gesloten. Ga voor meer informatie naar de website.


Museo Marítimo Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Museo Marítimo

Beste hotelaanbiedingen in Museo Marítimo

Alle 5.089 accommodaties in de buurt van Museo Marítimo bekijken
Arc la Rambla € 64
Arc la Rambla

Arc la Rambla

La Rambla 19, Barcelona, Barcelona
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Teatre Principal, Centre d'Art Santa Mònica en Palau Güell. Ook Museu de Cera en Gran Teatre del Liceu liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 4 minuten lopen.

  GRUMS HOTEL & SPA € 58
  GRUMS HOTEL & SPA

  GRUMS HOTEL & SPA

  C/ Palaudaries, 26, Barcelona, Barcelona
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Sants-Montjuic, binnen 10 minuten lopen van Sala Apolo, La Rambla en Museo Marítimo. Ook Palau Güell en Rambla del Raval liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Paral-lel ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 6 minuten lopen.

   Andante Hotel € 90
   Andante Hotel

   Andante Hotel

   Avinguda de les Drassanes, 23-25, Barcelona, Barcelona
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 5 minuten lopen van Museo Marítimo, Palau Güell en La Rambla. Ook La Boquería en Rambla del Raval liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 7 minuten lopen.

    Hotel SB Plaza Europa
    Hotel SB Plaza Europa

    Hotel SB Plaza Europa

    Calle Ciències 11-13, L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Sants-Montjuic, binnen 10 minuten lopen van Gran Via 2 en Fira de Barcelona. Ook Poble Espanyol en Plaza de España liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Ildefons Cerda ligt op maar 4 minuten lopen en naar Foneria Station is het 9 minuten lopen.

     Catalonia Port € 95
     Catalonia Port

     Catalonia Port

     C/ Ample, 1, Barcelona, Barcelona
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Universitat Pompeu Fabra en La Rambla. Ook Palau Güell en Port Vell liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Jaume I is het 8 minuten lopen.

      W Barcelona € 272
      W Barcelona

      W Barcelona

      Plaça Rosa dels Vents, 1, Barcelona, Barcelona
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Barceloneta ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 2 km afstand van Kabelbaan van de Haven, Playa de la Barceloneta en Port Vell. Ook Aquarium van Barcelona en La Rambla liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Barceloneta ligt op 22 minuten lopen en naar Metrostation Jaume I is het 29 minuten lopen.

       Hotel Barcelona Universal € 110
       Hotel Barcelona Universal

       Hotel Barcelona Universal

       Del Paral.lel, Del 76-78, Barcelona, Barcelona
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 10 minuten lopen van Sant Pau del Camp, Refugi 307 en El Gato del Raval. Ook Monumento a Colón en Fundació Joan Miró liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Parc de Montjuic en Metrostation Paral-lel liggen op 2 minuten lopen.

        Catalonia Avinyó € 60
        Catalonia Avinyó

        Catalonia Avinyó

        Calle Avinyó, 16, Barcelona, Barcelona
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Plaça Reial en La Rambla. Ook Palau Güell en Kathedraal van Barcelona liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu en Metrostation Jaume I liggen op 5 minuten lopen.