Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Museu Marítim

Dit museum in de haven van Barcelona geeft inzicht in de grote maritieme rol van de stad in de 18e en 19e eeuw.

Het Museu Marítim bevindt zich in scheepswerven die in de 14e eeuw zijn gebouwd. Het museum bevat replica's van schepen, schilderijen en interactieve tentoonstellingen over de maritieme geschiedenis van Spanje in de 18e en 19e eeuw. Liefhebbers van schepen zullen zich als een vis in het water voelen in het Museu Marítim, maar dankzij de indrukwekkende architectuur zal het museum ook andere mensen aanspreken.

De koninklijke scheepswerven zijn gebouwd in 1378. Ze behoren tot de grootste en best bewaard gebleven middeleeuwse scheepswerven ter wereld. De gotische bouwstijl uit zich in de gewelfde plafonds en houten balken. De scheepswerven werden oorspronkelijk gebruikt om schepen en andere benodigdheden voor de marine te bouwen en repareren. Sommige gewelven zijn wel 60 meter lang en 30 meter hoog.

Het museum ligt aan het einde van La Rambla, tegenover het standbeeld van Christoffel Columbus. Dankzij de centrale locatie is het museum goed te voet of met de bus of metro te bereiken.

Het museum wordt momenteel intensief gerenoveerd en een groot deel is voor publiek gesloten. Er zijn altijd wel bepaalde permanente en tijdelijke tentoonstellingen te bezichtigen. Naar verwachting is de renovatie in 2014 klaar. Tot die tijd geldt een lagere entreeprijs. Op zondag zijn de tijdelijke tentoonstellingen tot 15.00 uur gratis.

Het pronkstuk van het museum is een replica op ware grootte van een van de schepen die in de 14e eeuw in deze scheepswerven werden gebouwd. Loop om het schip heen om te beseffen hoe groot het is en om de rood met gouden details te bekijken. Bestudeer een wereldatlas uit de 14e eeuw en kom meer te weten over de geschiedenis van Barcelona als havenstad.

Het museum is elke dag open. Met Kerstmis en twee dagen in januari is het gesloten. Ga voor meer informatie naar de website.


Museo Marítimo Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Museo Marítimo

Alle 3.897 accommodaties in de buurt van Museo Marítimo bekijken
Hotel Barcelona Universal € 55
Hotel Barcelona Universal

Hotel Barcelona Universal

Del Paral.lel, Del 76-78, Barcelona, Barcelona
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 10 minuten lopen van Sant Pau del Camp, Refugi 307 en El Gato del Raval. Ook Monumento a Colón en Fundació Joan Miró liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Parc de Montjuic en Metrostation Paral-lel liggen op 2 minuten lopen.

  Arc la Rambla € 58
  Arc la Rambla

  Arc la Rambla

  La Rambla 19, Barcelona, Barcelona
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Teatre Principal, Centre d'Art Santa Mònica en Palau Güell. Ook Museu de Cera en Gran Teatre del Liceu liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 4 minuten lopen.

   Barceló Raval € 81
   Barceló Raval

   Barceló Raval

   Rambla del Raval, 17-21, Barcelona, Barcelona
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 5 minuten lopen van El Gato del Raval en La Rambla. Ook La Boquería en Museum voor Hedendaagse kunst van Barcelona (Museu d'Art Contemporani) liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 7 minuten lopen.

    TRYP Barcelona Apolo Hotel € 85
    TRYP Barcelona Apolo Hotel

    TRYP Barcelona Apolo Hotel

    Avinguda del Paral.lel, 57-59, Barcelona, Barcelona
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Ciutat Vella, vlak bij Barcelona Arts on Stage en Sala Apolo. Ook Museo Marítimo en Monumento a Colón liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Paral-lel en Metrostation Parc de Montjuic liggen op 5 minuten lopen.

     Hotel Colón Barcelona € 125
     Hotel Colón Barcelona

     Hotel Colón Barcelona

     Avenida Catedral, 7, Barcelona, Barcelona
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Portal de l'Àngel en Kathedraal van Barcelona. Ook Palau de la Música Catalana en La Rambla liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

      Eurostars Grand Marina € 114
      Eurostars Grand Marina

      Eurostars Grand Marina

      Moll De Barcelona S/n, Barcelona, Barcelona
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 10 minuten lopen van La Rambla en Museo Marítimo. Ook Palau Güell en Port Vell liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op 9 minuten lopen en naar Metrostation Paral-lel is het 14 minuten lopen.

       H10 Madison € 101
       H10 Madison

       H10 Madison

       C/ Dr. Joaquim Pou, 2-4-6, Barcelona, Barrio Gótico
         
        4.5 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Kathedraal van Barcelona en Palau de la Música Catalana. Ook La Rambla en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I en Metrostation Urquinaona liggen op 5 minuten lopen.

        Hotel Duquesa de Cardona € 84
        Hotel Duquesa de Cardona

        Hotel Duquesa de Cardona

        Passeig de Colom, 12, Barcelona, Barcelona
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Gotische wijk, binnen 10 minuten lopen van La Rambla, Port Vell en Basiliek van Santa Maria del Mar. Ook Gran Teatre del Liceu en Palau Güell liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Barceloneta ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Jaume I is het 7 minuten lopen.