Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Museu Marítim

Dit museum in de haven van Barcelona geeft inzicht in de grote maritieme rol van de stad in de 18e en 19e eeuw.

Het Museu Marítim bevindt zich in scheepswerven die in de 14e eeuw zijn gebouwd. Het museum bevat replica's van schepen, schilderijen en interactieve tentoonstellingen over de maritieme geschiedenis van Spanje in de 18e en 19e eeuw. Liefhebbers van schepen zullen zich als een vis in het water voelen in het Museu Marítim, maar dankzij de indrukwekkende architectuur zal het museum ook andere mensen aanspreken.

De koninklijke scheepswerven zijn gebouwd in 1378. Ze behoren tot de grootste en best bewaard gebleven middeleeuwse scheepswerven ter wereld. De gotische bouwstijl uit zich in de gewelfde plafonds en houten balken. De scheepswerven werden oorspronkelijk gebruikt om schepen en andere benodigdheden voor de marine te bouwen en repareren. Sommige gewelven zijn wel 60 meter lang en 30 meter hoog.

Het museum ligt aan het einde van La Rambla, tegenover het standbeeld van Christoffel Columbus. Dankzij de centrale locatie is het museum goed te voet of met de bus of metro te bereiken.

Het museum wordt momenteel intensief gerenoveerd en een groot deel is voor publiek gesloten. Er zijn altijd wel bepaalde permanente en tijdelijke tentoonstellingen te bezichtigen. Naar verwachting is de renovatie in 2014 klaar. Tot die tijd geldt een lagere entreeprijs. Op zondag zijn de tijdelijke tentoonstellingen tot 15.00 uur gratis.

Het pronkstuk van het museum is een replica op ware grootte van een van de schepen die in de 14e eeuw in deze scheepswerven werden gebouwd. Loop om het schip heen om te beseffen hoe groot het is en om de rood met gouden details te bekijken. Bestudeer een wereldatlas uit de 14e eeuw en kom meer te weten over de geschiedenis van Barcelona als havenstad.

Het museum is elke dag open. Met Kerstmis en twee dagen in januari is het gesloten. Ga voor meer informatie naar de website.


Gids voor Museo Marítimo


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.807 accommodaties in de buurt van Museo Marítimo bekijken
Leonardo Hotel Barcelona Las Ramblas € 48
Leonardo Hotel Barcelona Las Ramblas

Leonardo Hotel Barcelona Las Ramblas

8 10 12 Calle Junta De Comerc, Barcelona
   
  4,2
  / 5, op basis van 1.078 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 5 minuten lopen van La Rambla en Gran Teatre del Liceu. Ook Palau Güell en Kathedraal van Barcelona liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 10 minuten lopen.

  Arc la Rambla € 53
  Arc la Rambla

  Arc la Rambla

  La Rambla 19, Barcelona
    
   4,1
   / 5, op basis van 2.143 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Teatre Principal, Centre d'Art Santa Mònica en Palau Güell. Ook Museu de Cera en Plaça Reial liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 5 minuten lopen.

   Barceló Raval € 77
   Barceló Raval

   Barceló Raval

   Rambla del Raval, 17-21, Barcelona
     
    4,3
    / 5, op basis van 3.513 beoordelingen
    4.5 van 5.0

    Dit luxe hotel ligt in Ciutat Vella, vlak bij Rambla del Raval en El Gato del Raval. Ook La Rambla en La Boquería liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 7 minuten lopen.

    Hotel Barcelona Universal € 60
    Hotel Barcelona Universal

    Hotel Barcelona Universal

    Del Paral.lel, Del 76-78, Barcelona
      
     4,4
     / 5, op basis van 8.071 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 10 minuten lopen van Sant Pau del Camp, Rambla del Raval en El Gato del Raval. Ook Refugi 307 en Monumento a Colón liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Parc de Montjuic ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Paral-lel is het 4 minuten lopen.

     W Barcelona € 217
     W Barcelona

     W Barcelona

     Plaça Rosa dels Vents, 1, Barcelona
       
      4,4
      / 5, op basis van 1.145 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit hotel in Barceloneta ligt aan het strand, in de historische wijk en vlak bij Playa de San Sebastián en Playa de la Barceloneta. Ook Palau de la Música Catalana en Basiliek van Santa Maria del Mar liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Barceloneta ligt op 21 minuten lopen en naar Metrostation Jaume I is het 29 minuten lopen.

      Andante Hotel € 56
      Andante Hotel

      Andante Hotel

      Avinguda de les Drassanes, 23-25, Barcelona
        
       4,4
       / 5, op basis van 1.573 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 5 minuten lopen van Museo Marítimo, La Rambla en Palau Güell. Ook Gran Teatre del Liceu en Kathedraal van Barcelona liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 6 minuten lopen.

       Eurostars Grand Marina € 117
       Eurostars Grand Marina

       Eurostars Grand Marina

       Moll De Barcelona S/n, Barcelona
         
        4,3
        / 5, op basis van 2.153 beoordelingen
        5.0 van 5.0

        Dit luxe hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 10 minuten lopen van World Trade Center Barcelona en La Rambla. Ook Palau Güell en Gran Teatre del Liceu liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op 10 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 15 minuten lopen.

        Hotel Colon Barcelona € 107
        Hotel Colon Barcelona

        Hotel Colon Barcelona

        Avenida Catedral, 7, Barcelona
          
         4,5
         / 5, op basis van 2.162 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal van Barcelona, Palau de la Música Catalana en La Rambla. Ook Basiliek van Santa Maria del Mar en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 7 minuten lopen.