Het afgelegen Oss wacht op je. Geniet hier van het kasteel, de kerken, de festivals en meer!

Als je in Oss komt, word je meteen getroffen door het diverse karakter van de stad. Klassieke gebouwen worden omringd door moderne wijken, gezellige volksfeesten overdag maken 's avonds en 's nachts plaats voor een dynamisch uitgaansleven en ook vind je er meerdere winkelcentra. Hoewel de stad ver in het binnenland ligt, heeft deze ook een haven.

De naam Oss wordt voor het eerst vermeld in 1161, maar er woonden meer dan 2000 jaar voor Christus al mensen in het gebied. Tegenwoordig is Oss een moderne stad, die haar historische oorsprong niet is vergeten. In het Stadsarchief Oss kom je alles te weten over de geschiedenis van de stad en van de omliggende omgeving.

Cultuurliefhebbers zijn in Oss ook prima op hun plaats. In een monumentale villa in het centrum van Oss vind je Museum Jan Cunen. Hier word je als bezoeker uitgenodigd om actief te kijken naar exposities van 19e-eeuwse en hedendaagse kunst. Sporen van een oudere beschaving vind je bij het Vorstengraf, een gereconstrueerde grafheuvel uit de 7e eeuw voor Christus, waar in 1933 een uniek ijzeren zwaard werd gevonden.

Als je van typisch Nederlandse architectuur houdt, moet je zeker de klassieke stellingmolens Zeldenrust en Nieuw Leven gaan bekijken. Deze zijn gewoonlijk op zaterdag geopend voor het publiek. Ook de neogotische, rijk ingerichte Grote Kerk is zeker een bezoek waard.

Als Brabantse stad is Oss rijk aan culturele evenementen en leeft de stad helemaal op tijdens carnaval. Tijdens deze dagen zijn alle bezoekers welkom in Ossekoppenrijk, zoals de stad dan heet. De rest van het jaar kun je popconcerten, filmfestivals en theater zien bij het cultuurpodium de Groene Engel.

Oss heeft prima verbindingen met omliggende steden en de rest van Nederland, zowel voor automobilisten als voor het openbaar vervoer. Delen van de stad zijn fietsvriendelijk. Expedia heeft tal van mogelijke accommodaties in Oss, van eenvoudig tot luxe, waardoor je je verblijf geheel naar eigen wens kunt inrichten.

Of je nu houdt van geschiedenis, cultuur of gewoon van gezelligheid en gastvrijheid, Oss heeft het allemaal.

Staat bekend om

Afgelegen, Kasteel en Kerken

Tophotels in Oss

Geschatte prijs voor 1 nacht en 2 volwassenen
Afbeelding van Fletcher Hotel-Restaurant Oss
Fletcher Hotel-Restaurant Oss
4 out of 5
Nelson Mandelaboulevard 22, Oss, Noord-Brabant
€ 63
per nacht
22 sep. - 23 sep.
4.3/5Geweldig! (46 beoordelingen)

"Rustige omgeving en mooie kamer Goed restaurant en prima personeel"…"

Beoordeeld op 11 sep. 2019

Fletcher Hotel-Restaurant Oss
Afbeelding van Hotel De Naaldhof
Hotel De Naaldhof
4 out of 5
Docfalaan 22, Oss
€ 74
per nacht
22 sep. - 23 sep.
4.2/5Geweldig! (62 beoordelingen)

"Accomodatie was netjes en ruim van opzet. Prima geschikt voor een gezin van 5. Hellaas was ondanks dat het hotel aangeeft in hun communicatie na 14.00 klaar te zijn voor aankomst, de kamer bij onze aankomst na 15.00 nog niet helemaal gereed. Het vijfde bed werdt nog bijgeplaatst bij het betreden ..."…"

Beoordeeld op 3 jun. 2019

Hotel De Naaldhof
Afbeelding van Hotel De Weverij
Hotel De Weverij
4 out of 5
Oostwal 175, Oss
€ 80
per nacht
21 sep. - 22 sep.
4.3/5Geweldig! (84 beoordelingen)

"Zeer attent en vriendelijk personeel. Goede kamer. Geen op- of aanmerkingen."…"

Beoordeeld op 24 jun. 2019

Hotel De Weverij

Populaire bezienswaardigheden in Oss

Huis Doorn
Afbeelding van Huis Doorn

Huis Doorn

Geniet van vredige tuinen en aan aantal zeldzame uniformen en horloges in het voormalige woonhuis van Keizer Wilhelm II.