Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Pont Neuf

Wandel langs deze aantrekkelijke witte stenen brug, die de oudste brug is in Parijs.

Breng een bezoek aan Pont Neuf, een van de beroemdste en mooiste bruggen in Parijs. De brug, die al meer dan vier eeuwen een symbool is voor de stad, trekt een gestage stroom toeristen en wandelende Parijzenaars.  

Pont Neuf betekent 'nieuwe brug', maar dit bouwwerk is zeer oud. De bouw ervan begon in 1578 opdracht van Koning Hendrik lll, maar de brug werd pas in gebruik gesteld in 1607, tijdens de regeerperiode van Hendrik IV. De brug, die 232 meter lang is en een breedte heeft van 22 meter, was de eerste brug in Parijs die werd bestraat. 

Voor het beste uitzicht op Pont Neuf ga je naar de wandelbrug Pont des Arts, vlak bij het Louvre. Deze brug is beroemd vanwege de liefdesslotjes die in het verleden werden vastgemaakt aan het traliewerk van de brug. Vanaf hier kun je Pont Neuf met zijn 12 bogen in volle glorie bewonderen. Let op de twee afzonderlijke overspanningen van de brug: een die de linkeroever verbindt met het Île de la Cité en een andere die het eiland verbindt met de rechteroever van de Seine.  

Kijk goed naar de bogen die zijn versierd met talloze beelden van groteske figuren en waterspuwers. Volgens sommige mensen verbeelden de figuren riviergoden, terwijl anderen denken dat het humoristische voorstellingen zijn van gewone mensen die vaak bij de brug rondhingen. Je kunt de waterspuwers het beste van onderaf zien, wanneer je onder de bogen doorvaart. Ga aan boord van een rondvaartboot voor een tochtje over de Seine en bekijk ze van dichtbij.

Slenter over de brug en geniet van de schitterende uitzichten op het Louvre en de Tuilerieën en op het oude warenhuis La Samaritaine. Wanneer je op het punt bent waar de brug het Île de la Cité bereikt, zie je een bronzen ruiterstandbeeld van Hendrik lV. Dit is een replica van een vroeger standbeeld dat werd vernield tijdens de Franse Revolutie. Voor een pauze of een picknick is het kleine park Square du Vert-Galant in het centrum een geschikte plek. 

De Pont Neuf overbrugt de Seine in het centrum van Parijs en leidt naar het Île de la Cité, waar de Notre-Dame staat. Het dichtstbijzijnde metrostation is Pont Neuf op de rechteroever.


Pont Neuf Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Pont Neuf

Alle 5.155 accommodaties in de buurt van Pont Neuf bekijken
OKKO Hotels Paris Gare de l'Est € 129
OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

30 A rue d'Alsace, Parijs
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Canal Saint-Martin en Grands Boulevards. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Musée Grévin liggen binnen 2 km afstand. Paris Magenta en Metrostation Gare de l'Est liggen op 5 minuten lopen.

  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris € 199
  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

  53 Ter Quai des Grands Augustins, Parijs, Paris
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Deze gezinsvriendelijke residentie in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Pont Neuf, Sainte Chapelle en Les Halles. Ook Notre-Dame en Rue de Rivoli liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Saint-Michel - Notre Dame en Metrostation Pont Neuf liggen op 5 minuten lopen.

   Novotel Paris Les Halles € 203
   Novotel Paris Les Halles

   Novotel Paris Les Halles

   8 Place Marguerite De Navarre, Parijs, Paris
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Musée Georges Pompidou liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

    Saint James Albany Paris Hôtel Spa € 188
    Saint James Albany Paris Hôtel Spa

    Saint James Albany Paris Hôtel Spa

    202 Rue De Rivoli, Parijs, Paris
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue de Rivoli, Palais Royal en Jardin des Tuileries. Ook Musée du Louvre en Champs-Élysées liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Pyramides is het 5 minuten lopen.

     Hotel Europe Saint Severin Paris € 79
     Hotel Europe Saint Severin Paris

     Hotel Europe Saint Severin Paris

     38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Île de la Cité en Sainte Chapelle. Ook Notre-Dame en Pont Neuf liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

      Maison Albar Hotels Le Pont-Neuf € 275
      Maison Albar Hotels Le Pont-Neuf

      Maison Albar Hotels Le Pont-Neuf

      23/25 RUE DU PONT NEUF, Parijs
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen Forum des Halles, Centre Pompidou en Palais Royal. Ook Comédie-Française en Hotel de Ville liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Pont Neuf en Metrostation Louvre - Rivoli liggen op 5 minuten lopen.

       K+K Hotel Cayre Paris € 143
       K+K Hotel Cayre Paris

       K+K Hotel Cayre Paris

       4 Boulevard Raspail, Parijs, Paris
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Musée d'Orsay en Le Bon Marché. Ook Musée Rodin en Jardin des Tuileries liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Rue du Bac ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Solferino is het 4 minuten lopen.

        Citadines Les Halles Paris € 156
        Citadines Les Halles Paris

        Citadines Les Halles Paris

        4 Rue Des Innocents, Parijs, Paris
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Musée Georges Pompidou liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.