Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Pont Neuf

Wandel langs deze aantrekkelijke witte stenen brug, die de oudste brug is in Parijs.

Breng een bezoek aan Pont Neuf, een van de beroemdste en mooiste bruggen in Parijs. De brug, die al meer dan vier eeuwen een symbool is voor de stad, trekt een gestage stroom toeristen en wandelende Parijzenaars.  

Pont Neuf betekent 'nieuwe brug', maar dit bouwwerk is zeer oud. De bouw ervan begon in 1578 opdracht van Koning Hendrik lll, maar de brug werd pas in gebruik gesteld in 1607, tijdens de regeerperiode van Hendrik IV. De brug, die 232 meter lang is en een breedte heeft van 22 meter, was de eerste brug in Parijs die werd bestraat. 

Voor het beste uitzicht op Pont Neuf ga je naar de wandelbrug Pont des Arts, vlak bij het Louvre. Deze brug is beroemd vanwege de liefdesslotjes die in het verleden werden vastgemaakt aan het traliewerk van de brug. Vanaf hier kun je Pont Neuf met zijn 12 bogen in volle glorie bewonderen. Let op de twee afzonderlijke overspanningen van de brug: een die de linkeroever verbindt met het Île de la Cité en een andere die het eiland verbindt met de rechteroever van de Seine.  

Kijk goed naar de bogen die zijn versierd met talloze beelden van groteske figuren en waterspuwers. Volgens sommige mensen verbeelden de figuren riviergoden, terwijl anderen denken dat het humoristische voorstellingen zijn van gewone mensen die vaak bij de brug rondhingen. Je kunt de waterspuwers het beste van onderaf zien, wanneer je onder de bogen doorvaart. Ga aan boord van een rondvaartboot voor een tochtje over de Seine en bekijk ze van dichtbij.

Slenter over de brug en geniet van de schitterende uitzichten op het Louvre en de Tuilerieën en op het oude warenhuis La Samaritaine. Wanneer je op het punt bent waar de brug het Île de la Cité bereikt, zie je een bronzen ruiterstandbeeld van Hendrik lV. Dit is een replica van een vroeger standbeeld dat werd vernield tijdens de Franse Revolutie. Voor een pauze of een picknick is het kleine park Square du Vert-Galant in het centrum een geschikte plek. 

De Pont Neuf overbrugt de Seine in het centrum van Parijs en leidt naar het Île de la Cité, waar de Notre-Dame staat. Het dichtstbijzijnde metrostation is Pont Neuf op de rechteroever.


Gids voor Pont Neuf


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.856 accommodaties in de buurt van Pont Neuf bekijken
Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris € 135
Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

53 Ter Quai des Grands Augustins, Paris
   
  4,4
  / 5, op basis van 2.340 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Pont Neuf en Notre-Dame-kathedraal. Ook Musée du Louvre en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 5 minuten lopen.

  Novotel Paris Les Halles € 154
  Novotel Paris Les Halles

  Novotel Paris Les Halles

  8 Place Marguerite De Navarre, Paris
    
   4,3
   / 5, op basis van 2.163 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Les Halles en Musée Georges Pompidou. Ook Notre-Dame-kathedraal en Musée du Louvre liggen binnen 15 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Europe Saint Severin Paris € 72
   Hotel Europe Saint Severin Paris

   Hotel Europe Saint Severin Paris

   38-40 Rue Saint Séverin, Paris
     
    4,3
    / 5, op basis van 873 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Notre-Dame-kathedraal en Jardin du Luxembourg. Ook Musée Georges Pompidou en Musée du Louvre liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

    Maison Albar Hotel Paris Céline € 209
    Maison Albar Hotel Paris Céline

    Maison Albar Hotel Paris Céline

    23/25 RUE DU PONT NEUF, Paris
      
     4,5
     / 5, op basis van 392 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen Forum des Halles, Pont Neuf en Palais Royal. Musée du Louvre ligt op 0,9 km. Metrostation Pont Neuf en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

     L'Empire Paris € 155
     L'Empire Paris

     L'Empire Paris

     48 Rue De L Arbre Sec, Paris
       
      4,3
      / 5, op basis van 1.031 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Deze wellness residentie ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen Rue de Rivoli, Pont Neuf en Musée du Louvre. Ook Notre-Dame-kathedraal en Musée Picasso liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Louvre - Rivoli en Metrostation Pont Neuf liggen op 5 minuten lopen.

      Citadines Les Halles Paris € 126
      Citadines Les Halles Paris

      Citadines Les Halles Paris

      4 Rue Des Innocents, Paris
        
       4,1
       / 5, op basis van 2.093 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Forum des Halles, Musée Georges Pompidou en Pont Neuf. Ook Palais Royal en Notre-Dame-kathedraal liggen binnen 15 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

       K+K Hotel Cayre Paris € 136
       K+K Hotel Cayre Paris

       K+K Hotel Cayre Paris

       4 Boulevard Raspail, Paris
         
        4,4
        / 5, op basis van 1.217 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Musée d'Orsay en Musée Rodin. Ook Musée du Louvre en Place de la Concorde liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Rue du Bac ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Solferino is het 4 minuten lopen.

        Tonic Hotel Du Louvre € 100
        Tonic Hotel Du Louvre

        Tonic Hotel Du Louvre

        12-14 Rue Du Roule, Paris
          
         3,4
         / 5, op basis van 1.209 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Forum des Halles, Pont Neuf en Palais Royal. Ook Musée Georges Pompidou en Musée du Louvre liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Louvre - Rivoli en Metrostation Pont Neuf liggen op 5 minuten lopen.