Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Pont Neuf

Wandel langs deze aantrekkelijke witte stenen brug, die de oudste brug is in Parijs.

Breng een bezoek aan Pont Neuf, een van de beroemdste en mooiste bruggen in Parijs. De brug, die al meer dan vier eeuwen een symbool is voor de stad, trekt een gestage stroom toeristen en wandelende Parijzenaars.  

Pont Neuf betekent 'nieuwe brug', maar dit bouwwerk is zeer oud. De bouw ervan begon in 1578 opdracht van Koning Hendrik lll, maar de brug werd pas in gebruik gesteld in 1607, tijdens de regeerperiode van Hendrik IV. De brug, die 232 meter lang is en een breedte heeft van 22 meter, was de eerste brug in Parijs die werd bestraat. 

Voor het beste uitzicht op Pont Neuf ga je naar de wandelbrug Pont des Arts, vlak bij het Louvre. Deze brug is beroemd vanwege de liefdesslotjes die in het verleden werden vastgemaakt aan het traliewerk van de brug. Vanaf hier kun je Pont Neuf met zijn 12 bogen in volle glorie bewonderen. Let op de twee afzonderlijke overspanningen van de brug: een die de linkeroever verbindt met het Île de la Cité en een andere die het eiland verbindt met de rechteroever van de Seine.  

Kijk goed naar de bogen die zijn versierd met talloze beelden van groteske figuren en waterspuwers. Volgens sommige mensen verbeelden de figuren riviergoden, terwijl anderen denken dat het humoristische voorstellingen zijn van gewone mensen die vaak bij de brug rondhingen. Je kunt de waterspuwers het beste van onderaf zien, wanneer je onder de bogen doorvaart. Ga aan boord van een rondvaartboot voor een tochtje over de Seine en bekijk ze van dichtbij.

Slenter over de brug en geniet van de schitterende uitzichten op het Louvre en de Tuilerieën en op het oude warenhuis La Samaritaine. Wanneer je op het punt bent waar de brug het Île de la Cité bereikt, zie je een bronzen ruiterstandbeeld van Hendrik lV. Dit is een replica van een vroeger standbeeld dat werd vernield tijdens de Franse Revolutie. Voor een pauze of een picknick is het kleine park Square du Vert-Galant in het centrum een geschikte plek. 

De Pont Neuf overbrugt de Seine in het centrum van Parijs en leidt naar het Île de la Cité, waar de Notre-Dame staat. Het dichtstbijzijnde metrostation is Pont Neuf op de rechteroever.


Gids voor Pont Neuf


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.045 accommodaties in de buurt van Pont Neuf bekijken
Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris € 158
Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

53 Ter Quai des Grands Augustins, Parijs, Paris
   
  4,4
  / 5, op basis van 2.426 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Deze gezinsvriendelijke residentie in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Pont Neuf en Île de la Cité. Ook Notre-Dame-kathedraal en Les Halles liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 5 minuten lopen.

  Hotel Les Bulles de Paris € 111
  Hotel Les Bulles de Paris

  Hotel Les Bulles de Paris

  32 Rue Des Ecoles, Parijs, Paris
    
   4,3
   / 5, op basis van 284 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Université de la Sorbonne, Notre-Dame-kathedraal en Île de la Cité. Ook Jardin du Luxembourg en Théâtre de l'Odéon liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Maubert-Mutualité ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cluny - La Sorbonne is het 6 minuten lopen.

   Hotel Saint Honore Paris € 121
   Hotel Saint Honore Paris

   Hotel Saint Honore Paris

   85 Rue Saint Honore, Parijs, Paris
     
    3,9
    / 5, op basis van 438 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Rue de Rivoli en Les Halles. Ook Palais Royal en Centre Pompidou liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Louvre - Rivoli en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

    Citadines Les Halles Paris € 156
    Citadines Les Halles Paris

    Citadines Les Halles Paris

    4 Rue Des Innocents, Parijs, Paris
      
     4,1
     / 5, op basis van 2.135 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Conciergerie liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

     Hotel Europe Saint Severin Paris € 79
     Hotel Europe Saint Severin Paris

     Hotel Europe Saint Severin Paris

     38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
       
      4,3
      / 5, op basis van 904 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Île de la Cité, Notre-Dame-kathedraal en Université de la Sorbonne. Ook Conciergerie en Pont Neuf liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

      L'Empire Paris € 199
      L'Empire Paris

      L'Empire Paris

      48 Rue De L Arbre Sec, Parijs, Paris
        
       4,4
       / 5, op basis van 1.060 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, op 0,1 km van Rue de Rivoli.

       Hotel Britannique € 92
       Hotel Britannique

       Hotel Britannique

       20 Avenue Victoria, Parijs, Paris
         
        4,5
        / 5, op basis van 484 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Les Halles en Conciergerie. Ook Centre Pompidou en Île de la Cité liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Châtelet ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Pont Neuf is het 5 minuten lopen.

        Hotel d'Aubusson € 337
        Hotel d'Aubusson

        Hotel d'Aubusson

        33 Rue Dauphine, Parijs, Paris
          
         4,8
         / 5, op basis van 353 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Pont Neuf, Abdij Saint-Germain-des-Prés en Théâtre de l'Odéon. Ook Notre-Dame-kathedraal en Le Bon Marché liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Odeon ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Michel is het 6 minuten lopen.