RenesseNederland

Image for Default Image

Bezoek Renesse

Deze kleine plaats ligt op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland en is ideaal als je even helemaal tot rust wilt komen. Kies voor een fijn verblijf op eigen bodem.

Waai lekker uit aan de rustige stranden, bezoek het grootste bos van Zeeland, volg een van de culturele fietsroutes en ontdek wat dit stukje Nederland allemaal te bieden heeft. Ook kun je rond Renesse terecht bij verschillende musea over het eilandverleden.

Het eiland waar je Renesse tegenwoordig aantreft, bestond vroeger uit vier aparte eilanden. Door inpoldering en verzanding werden deze naar verloop van tijd samengevoegd tot het terrein van nu. Verder voert de streek al lang een strijd tegen het water en verloor deze in 1953 tijdens de watersnoodramp. Je vindt er nog steeds sporen van terug wanneer je het eiland met de fiets of auto verkent. Volg hiervoor bijvoorbeeld de speciale autoroute.

Als je meer wilt leren over de watersnoodramp van 1953, kun je terecht in het Watersnoodmuseum in Ouwekerk, op 20 minuutjes rijden van Renesse. Vlakbij kun je in Zierikzee de enorme Sint Lievensmonstertoren beklimmen voor een overweldigend uitzicht. Zoek je naar een cultureel uitje dichter bij Renesse? Bezoek dan het Slot Moermond, dat waarschijnlijk in de 16e eeuw is gebouwd.

In het dorp zelf is de Jacobuskerk aan te raden, waarvan het oudste deel uit de 14e eeuw dateert. Geniet tijdens je verblijf in Renesse ook van de natuuromgeving. Maak fijne fietstochtjes in de omgeving, naar boswachterij Westerschouwen bijvoorbeeld. Het bos is het grootste van Zeeland en de woonplaats van diverse vogelsoorten en reeën.

De omgeving van Renesse leent zich uitstekend voor een tochtje met de fiets. Huur er een paar en ontdek buurdorpjes zoals Scharendijke of Nieuw-Haamstede. Ook biedt het water talloze activiteiten. Geniet ’s zomers aan het strand, ga zeilen of maak een vaartochtje. Ook kun je hier paarden huren voor een bijzondere verkenningstocht.

Door de afgelegen ligging is Renesse het beste bereikbaar met eigen vervoer. ER liggen namelijk geen grote steden in de buurt, en er rijden geen treinen op het eiland. Pak de auto en parkeer gratis op het Transferium, een enorm parkeerterrein net buiten het centrum. Neem vervolgens de speciale busjes naar het strand.

Bezoek dit kleine dorpje in Zeeland voor een ontspannend verblijf te midden van de natuur.

Tophotels in Renesse

Geschatte prijs voor 1 nacht en 2 volwassenen
Fletcher Landgoedhotel Renesse
Fletcher Landgoedhotel Renesse
3 out of 5
Stoofwekken 5, Renesse
€ 59
per night
Jan 19 - Jan 20

Dit milieuvriendelijke hotel ligt bij de zee, op 1,5 km van Strand van Renesse en binnen 10 km afstand van Strand van Brouwersdam en Grevelingenmeer. Ook Boswachterij ...

3.9/5Very Good! (158 beoordelingen)

"Verouderd .kan een onderhoud gebruiken. Badkamer zat de plafond strip los. Vreemde geur als je de kamer in komt. Raam stond immers open in de winter"…"

Beoordeeld op 16 jan. 2020

Fletcher Landgoedhotel Renesse
Hotel De Zeeuwse Stromen
Hotel De Zeeuwse Stromen
4 out of 5
Duinwekken 5, Renesse
€ 62
per night
Jan 19 - Jan 20

Dit milieuvriendelijke hotel ligt bij de zee, op 0,5 km van Strand van Renesse en binnen 15 km afstand van Strand van Brouwersdam en Grevelingenmeer. Ook Strand ...

4.2/5Excellent! (83 beoordelingen)

"heel fijn vonden we de zwembaden. Minder was onze kamer voor 3 personen. Op kamer bed bijgezet voor onze kleindochter. Zodanig dat we een belemmerende doorgang hadden. Eerste dag ook maar handdoeken voor 2 personen."…"

Beoordeeld op 12 aug. 2019

Hotel De Zeeuwse Stromen
B&B de Zeemeeuw
B&B de Zeemeeuw
3 out of 5
Duinweg 26, Renesse, Zeeland

Deze bed & breakfast ligt vlak bij het strand, op 0,5 km van Strand van Renesse en binnen 15 km afstand van Strand van Brouwersdam en Deltawerken. Strand van ...

4.5/5Wonderful! (33 beoordelingen)

"Een hele ruime kamer, schoon, lekkere bedden en een heerlijk ontbijt. De eigenaar was super vriendelijk en behulpzaam. Perfecte liggen t.o.v. centrum van Renesse en tegenover het strand!"…"

Beoordeeld op 7 okt. 2019

B&B de Zeemeeuw

Popular things to do in Renesse

Strand van Domburg
Image for Strand van Domburg

Strand van Domburg

4/5(27 reviews)

Wat is een vakantie zonder een dagje luieren op het strand? Ontdek Strand van Domburg, een populair strand in Domburg. Bewonder de musea wanneer je hier in de omgeving bent.

Deltawerken
Image for Deltawerken

Deltawerken

4.5/5(14 reviews)

Bewonder de dammen die soms het achtste wereldwonder genoemd worden! Daarnaast vind je hier meer info over de Watersnoodramp van 1953 en kun je het onderwaterleven uit de Noordzee van dichtbij bekijken.

Strand van Westkapelle
Image for Strand van Westkapelle

Strand van Westkapelle

4/5(8 reviews)

Als je op vakantie lekker wilt uitrusten, kun je tijdens je vakantie in Westkapelle misschien een bezoekje brengen aan Strand van Westkapelle. Verken de kust en de zandstranden wanneer je in de omgeving bent.

Reviews of Renesse

4.2

Top Destination

5 - Excellent
3
5 - Excellent 30%
4 - Good
6
4 - Good 60%
3 - Okay
1
3 - Okay 10%
2 - Disappointing
0
2 - Disappointing 0%
1 - Terrible
0
1 - Terrible 0%

5/5 - Excellent

Verified traveler

Jan 4, 2020

Een compleet uitje met strand, winkelen en uitgaan

4/5 - Good

Verified traveler

Aug 20, 2019

Erg leuk dorp wat zowel bekend staat als uitgaansgelegenheid en vakantie plek

4/5 - Good

Verified traveler

Aug 4, 2019

In de zomerperiode een echte toeristenplaats met een fijn strand en leuke winkels.

5/5 - Excellent

Verified traveler

Jul 1, 2019

Gezellig goed uitgaan