Rusland

Reisgids
Bolsjojtheater inclusief interieur en historische architectuur

Kunst en geschiedenis, veelzijdige architectuur en een buitengewoon afwisselend landschap staan je te wachten in het grootste land ter wereld.

Het enorme grondgebied van Rusland omvat ijzige onbewoonde gebieden in Siberië, met gletsjers bedekte bergen, uitgestrekte bossen, diepe meren en badplaatsen. De grandeur van het tsaristische tijdperk is maar één kant van de geschiedenis van de Russische steden. Tegenwoordig zijn deze steden rijk aan galerieën, musea en uitgaansgelegenheden.

In het westen van het land ligt Moskou, een welvarende, moderne stad met een schitterende architectuur. Wandel over het Rode Plein en kijk rond in het Kremlin, een vestingcomplex met kerken, paleizen en het parlement van Rusland. Ga naar binnen bij de Basiliuskathedraal, beroemd om de uivormige, meerkleurige koepels die de torens sieren. In het Mausoleum van Lenin kun je het gebalsemde lichaam zien van Vladimir Lenin, de eerste leider van de Sovjet-Unie. Bestel een kaartje om een ballet of opera te zien in het Bolsjojtheater. Maak een wandeling in het bijna 120 hectare grote Gorkipark, waar je 's zomers prima kunt picknicken of volleyballen en 's winters kunt schaatsen op de ijsbaan.

Je kunt tijdens een treinreis een indruk krijgen van het landelijke gebied ten noorden van Moskou tot aan Sint-Petersburg. De Sapsan-hogesnelheidstrein legt de 700 kilometer afstand tussen deze steden af in slechts 4 uur. Sint-Petersburg is de culturele hoofdstad van het land. Bewonder honderden jaren aan westerse kunst in de Hermitage, een museum met meer dan 3 miljoen voorwerpen. Kom meer te weten over een surrealistische schilder in het Salvador Dalí Museum. Je kun Sint-Petersburg ook verkennen door een boottocht te maken over de kanalen van de stad.

Veel Russen gaan met vakantie naar de Zwarte Zeekust, waar je talloze stranden en badplaatsen vindt. De grootste badplaats is Sotsji. De agglomeratie van deze stad strekt zich 144 kilometer uit langs de kust. Sotsji, dat in de bergen van de Kaukasus ligt, is ook een wintersportbestemming. In 2014 werden er de Olympische Winterspelen en de Paralympische Winterspelen gehouden.

De enorme onbewoonde gebieden en afwisselende landschappen van Rusland lenen zich prima voor talloze buitenactiviteiten. Beklim de vulkanische toppen op het Schiereiland Kamtsjatka in het verre oosten van Rusland. Wandel langs de oevers van het Siberische Baikalmeer en ontdek de bossen en meren van het Nationaal Park Paanajärvi, een ongerept gebied vlak bij de grens met Finland.

Een echt fascinerende ervaring is het maken van een legendarische treinreis via de Trans-Siberische Spoorlijn, de langste spoorlijn ter wereld. Een van de populairste routes is die van Moskou tot aan Beijing, die een week duurt en waarbij je enorme stukken ongerept gebied en afgelegen dorpjes met kleine houten huisjes passeert.

Populaire steden in Rusland

Kremlin bevat een rivier of beek, een stad en nachtleven
Moskou
Staat bekend om Historisch, Theaters en Museums
Bezoek de hoofdstad van Rusland, een grote moderne stad waar indrukwekkende architectuur wordt gecombineerd met culturele schatten en een fascinerende geschiedenis.

Redenen voor een bezoekje

  • Rode Plein
  • Dierentuin van Moskou
  • Luzhniki Stadion
St. Petersburg bevat nachtleven, een park en een fontein
St. Petersburg
Staat bekend om Kasteel, Kathedralen en Historisch
Wandel langs de kanalen, bekijk architectonische meesterwerken en geniet van festivals onder een middernachtszon in de op een na grootste stad van Rusland.

Redenen voor een bezoekje

  • Kazankathedraal
  • Russisch Staatsmuseum
  • Staatsmuseum en Winterpaleis Hermitage
Sotsji
Sotsji
Staat bekend om Langlaufen, Bergen en Entertainment
Ontdek Sotsji, zoals de monumenten, de skimogelijkheden, het entertainment en meer!

Redenen voor een bezoekje

  • Haven van Sotsji
Jekaterinenburg
Jekaterinenburg
Staat bekend om Theaters, Monumenten en Universiteiten
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de theaters, de monumenten en de waterparken in het trendy Jekaterinenburg.
Kazan
Kazan
Staat bekend om Monumenten, Theaters en Museums
Zet Kazan op je lijstje! Ontdek de monumenten, de theaters, de lokale jazz en meer.
Nizjni Novgorod
Nizjni Novgorod
Staat bekend om Uitzicht op de rivier, Rolschaatsen en Schaatsen
Ontsnap naar Nizjni Novgorod! Geniet van de schaatsmogelijkheden, de theaters en de musea.

Populaire plekken om te bezoeken in Rusland

Rusland

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: