RuslandEuropa

Image for Bolsjojtheater inclusief interieur en historische architectuur

Kunst en geschiedenis, veelzijdige architectuur en een buitengewoon afwisselend landschap staan je te wachten in het grootste land ter wereld.

Het enorme grondgebied van Rusland omvat ijzige onbewoonde gebieden in Siberië, met gletsjers bedekte bergen, uitgestrekte bossen, diepe meren en badplaatsen. De grandeur van het tsaristische tijdperk is maar één kant van de geschiedenis van de Russische steden. Tegenwoordig zijn deze steden rijk aan galerieën, musea en uitgaansgelegenheden.

In het westen van het land ligt Moskou, een welvarende, moderne stad met een schitterende architectuur. Wandel over het Rode Plein en kijk rond in het Kremlin, een vestingcomplex met kerken, paleizen en het parlement van Rusland. Ga naar binnen bij de Basiliuskathedraal, beroemd om de uivormige, meerkleurige koepels die de torens sieren. In het Mausoleum van Lenin kun je het gebalsemde lichaam zien van Vladimir Lenin, de eerste leider van de Sovjet-Unie. Bestel een kaartje om een ballet of opera te zien in het Bolsjojtheater. Maak een wandeling in het bijna 120 hectare grote Gorkipark, waar je 's zomers prima kunt picknicken of volleyballen en 's winters kunt schaatsen op de ijsbaan.

Je kunt tijdens een treinreis een indruk krijgen van het landelijke gebied ten noorden van Moskou tot aan Sint-Petersburg. De Sapsan-hogesnelheidstrein legt de 700 kilometer afstand tussen deze steden af in slechts 4 uur. Sint-Petersburg is de culturele hoofdstad van het land. Bewonder honderden jaren aan westerse kunst in de Hermitage, een museum met meer dan 3 miljoen voorwerpen. Kom meer te weten over een surrealistische schilder in het Salvador Dalí Museum. Je kun Sint-Petersburg ook verkennen door een boottocht te maken over de kanalen van de stad.

Veel Russen gaan met vakantie naar de Zwarte Zeekust, waar je talloze stranden en badplaatsen vindt. De grootste badplaats is Sotsji. De agglomeratie van deze stad strekt zich 144 kilometer uit langs de kust. Sotsji, dat in de bergen van de Kaukasus ligt, is ook een wintersportbestemming. In 2014 werden er de Olympische Winterspelen en de Paralympische Winterspelen gehouden.

De enorme onbewoonde gebieden en afwisselende landschappen van Rusland lenen zich prima voor talloze buitenactiviteiten. Beklim de vulkanische toppen op het Schiereiland Kamtsjatka in het verre oosten van Rusland. Wandel langs de oevers van het Siberische Baikalmeer en ontdek de bossen en meren van het Nationaal Park Paanajärvi, een ongerept gebied vlak bij de grens met Finland.

Een echt fascinerende ervaring is het maken van een legendarische treinreis via de Trans-Siberische Spoorlijn, de langste spoorlijn ter wereld. Een van de populairste routes is die van Moskou tot aan Beijing, die een week duurt en waarbij je enorme stukken ongerept gebied en afgelegen dorpjes met kleine houten huisjes passeert.

Populaire steden in Rusland

Moskou inclusief een monument en kunst in de open lucht
Moskou

Staat bekend om Historische gebouwen, Theaters en Museums

…"

Alexander Nevski-klooster bevat interieur en historische architectuur
St. Petersburg

Staat bekend om Kasteel, Kathedraal en Historische gebouwen

…"

Sotsji

Staat bekend om Skiën, Bergen en Entertainment

…"

Jekaterinenburg
Jekaterinenburg

Staat bekend om Theaters, Monumenten en Universiteiten

…"

Kazan
Kazan

Staat bekend om Monumenten, Theaters en Museums

…"

Nizjni Novgorod

Staat bekend om Rivieren, Rolschaatsen en Schaatsen

…"

Popular things to do in Rusland

Rode Plein
Image for Rode Plein

Rode Plein

Moskou

Ga naar St. Basil's Cathedral en Mausoleum van Lenin. Dit zijn slechts twee geweldige bezienswaardigheden in Rode Plein, een historische stad die ook bekendstaat om de musea.

Evenementenhal Exhibition of Achievements of National Economy
Image for Evenementenhal Exhibition of Achievements of National Economy

Evenementenhal Exhibition of Achievements of National Economy

Moskou

Breng een bezoek aan Evenementenhal Exhibition of Achievements of National Economy waar je bezienswaardigheden zoals Moskvarium en Botanische tuinen van Moskou kunt vinden.

Peterhof paleis en tuin
Image for Peterhof paleis en tuin

Peterhof paleis en tuin

Petrodvortsjovi-district

Plan een bezoek aan Staatsmuseum en Winterpaleis Hermitage en Paleisplein. Dit zijn slechts twee van de populaire bezienswaardigheden in Peterhof paleis en tuin.

Kremlin
Image for Kremlin

Kremlin

Moskou

Breng een bezoek aan het bekendste plein van Rusland, waaraan veel beroemde bezienswaardigheden van Moskou liggen.

Kazan Kremlin
Image for Kazan Kremlin
trover photo by Jelmer

Kazan Kremlin

Stadscentrum van Kazan

Ga naar Söyembikä-toren en Maria-Boodschap-kathedraal. Dit zijn slechts twee bezienswaardigheden in Kazan Kremlin.

Kolomenskoye Historisch en architectonische museum en reservaat
Image for Kolomenskoye Historisch en architectonische museum en reservaat

Kolomenskoye Historisch en architectonische museum en reservaat

Moskou

Hoewel de Russische adel vroeger naar dit populaire park kwam om hun zomer te vieren, vind je er nu musea, kerken en andere bezienswaardigheden.