Ryanair vliegtickets

Naar welke bestemmingen vliegt Ryanair?

Ryanair is een lowbudget-luchtvaartmaatschappij die naar zo'n 200 bestemmingen vliegt in Europa en daarbuiten. Dit omvat zowel zakelijke als vakantiebestemmingen. Populaire routes zijn:

  • Eindhoven naar Alicante
  • Eindhoven naar Malaga
  • Eindhoven naar Faro
  • Amsterdam naar Dublin
  • Eindhoven naar Edinburgh
  • Eindhoven naar Londen
  • Eindhoven naar Rome
  • Eindhoven naar Wenen
  • Amsterdam naar Malaga
  • Amsterdam naar Malta

Hoe vind ik de beste Ryanair-deals op Expedia?

Expedia is de beste all-in website voor goede deals voor vluchten met Ryanair. Het maakt niet uit waar je naar op zoek bent, of het nu een enkele reis, een retourvlucht een zakenvlucht of vakantievlucht is, Expedia biedt je het beste overzicht. Bijkomend voordeel is dat je ook tegelijkertijd je accommodatie en eventuele huurauto kunt boeken. Zo'n totaalpakket is vaak goedkoper dan dit verspreid over diverse aanbieders te doen, en alles sluit beter op elkaar aan. Het bespaart je ook veel tijd, wat natuurlijk ook een voordeel is.

Hoe is het om te vliegen met Ryanair?

Aangezien efficiëntie de boventoon voert bij Ryanair is het van groot belang om ook de Ryanair-App te downloaden. In deze app vind je namelijk het tijdschrift dat voorheen aan boord ter beschikking werd gesteld. In dit tijdschrift vind je een overzicht van alle producten die je aan boord kunt kopen, inclusief hele luxe producten van toonaangevende merken zoals Prada en Armani. Alle drankjes en versnaperingen aan boord zijn terug te vinden in hun online menu, waarbij je ook de keus hebt tussen verschillende maaltijdpakketten. En als je deze voorafgaand aan de reis boekt, krijg je korting op het eindbedrag. Je kunt er zelfs met korting een krediet kopen, dat je dan aan boord kunt besteden. De artikelen en producten die worden aangeboden, zullen je verwachtingen overtreffen.

Hoeveel stuks bagage mag je meenemen?

Er zijn diverse mogelijkheden als je met Ryanair vliegt, maar er zit natuurlijk altijd wel een prijskaartje aan vast. Goed nieuws is dat het toegestane gewicht voor ruimbagage verhoogd is van 15 naar 20 kg. Verder is er de optie om 'Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage' te boeken, waarvoor je minimaal een bedrag betaalt van 6 euro. Bedragen kunnen variëren, afhankelijk van de bestemming. Vooral het laatste kan een overweging zijn omdat er alleen plek is in de cabine voor de eerste 90 rolkoffers.

Waar kan ik inchecken en informatie vinden over mijn Ryanair-ticket?

Vanaf 60 dagen voor vertrek tot 2 uur voor vertrek kun je online inchecken via de Ryanair-website of app. Als je incheckt via de website, vergeet dan niet je instapkaart uit te printen. Soms dien je ook de gedownloade instapkaart op je app uit te printen; dit hangt af van de luchthaven van waar je vertrekt. Meer informatie vind je op de Reizen-pagina op Expedia.

Verdien ik via Expedia mijlen/punten met mijn Ryanair-ticket?

Via Ryanair-tickets kun je ook mijlen sparen voor het KLM en Air France Flying Blue-programma. Vergeet niet je lidmaatschapsnummer en programmanaam in te vullen als je je Expedia-account aanmaakt en een vlucht boekt, al dan niet met accommodatie en een huurauto.

Kan ik mijn vlucht met Ryanair op Expedia annuleren?

Ryanair-tickets kunnen wel gewijzigd worden, tot zelfs 2,5 uur voor vertrek, maar ze kunnen niet geannuleerd worden tenzij de vlucht meer dan 5 uur vertraagd is. Het kan bij het boeken geen kwaad om de details van je reisplan goed te bestuderen en datzelfde geldt voor de regels en beperkingen die Ryanair zelf toepast. Kijk op de klantenservice-pagina voor meer informatie hierover.