De gemeente Tiel, gelegen in het zuidwesten van de provincie Gelderland, leent zich uitstekend voor een bezoekje aan de oude binnenstad, fiets- en wandeltochten langs de Waal en Linge, en een kennismaking met het fruitige verleden van Tiel.

Steden ontstaan vaak waar er water is. Het is dan ook geen verrassing dat Tiel één van de oudste steden van Nederland is. Al in de 10e en 11e eeuw was het een internationale handelsstad die handel dreef met Duitsland en Engeland.

In de oude binnenstad herinneren vele monumenten aan het rijke verleden van Tiel, zoals de 15e-eeuwse Sint-Maartenskerk, de Waterpoort en het Ambtmanshuis, de 16e-eeuwse woning van de voormalige bestuurder van Neder-Betuwe. Vele monumentale gebouwen werden zwaar getroffen in de Tweede Wereldoorlog, maar werden bijna allemaal herbouwd.

De omgeving van Tiel is zeker de moeite waard om te ontdekken. Neem de fiets of trek je wandelschoenen aan en verken de vele wandel- en fietsroutes in en rondom Tiel. Een tochtje door het Land van Maas en Waal, waarbij je af en toe met de pont het water oversteekt, is een absolute must! Profiteer ook van een tocht door de Betuwe en stop meerdere malen om in de late zomer van de lekkere kersen en ander fruit te proeven.

Maak ten slotte kennis met Flipje, het geliefde stripfiguurtje dat in een ver verleden reclame maakte voor de jamfabriek van Tiel en nog altijd jonge kinderen vermaakt dankzij voorleesboeken en stripverhalen. Een collectie van Flipje-memorabilia vind je in het Flipje & Streekmuseum.

Tiel is een compacte stad die je eenvoudig te voet en met de fiets kunt bezoeken. Kom je met de auto, dan kun je betaald parkeren in de binnenstad bij de Waalkade, Oude Haven, Taluud, het Burgemeester Hasselmanplein en Bleekveld. Er zijn verschillende gratis fietsstallingen in de binnenstad.

In en rond Tiel kun je gebruikmaken van het openbaar buurt- en streekbusvervoer, die bijna allemaal een halte hebben aan het treinstation. Met de trein kun je in (noord)westelijke richting naar Utrecht en in oostelijke richting naar Arnhem. Beide ritten duren ongeveer 35 minuten.

Trek eropuit in Tiel en laat je verrassen door de groene rivierlandschap van de Betuwe.

Staat bekend om

Wolkenkrabbers, Fietsen en Bloemen

Tophotels in Tiel

Geschatte prijs voor 1 nacht en 2 volwassenen
Afbeelding van Van der Valk Hotel Tiel
Van der Valk Hotel Tiel
4 out of 5
Laan van Westroijen 10, Tiel
€ 96 per nacht
18 aug. - 19 aug.
4.2/5Geweldig! (102 beoordelingen)

"In orde, zoals verwacht!"…"

Beoordeeld op 8 feb. 2019

Van der Valk Hotel Tiel
Afbeelding van Park Plaza Utrecht
Park Plaza Utrecht
4 out of 5
Westplein 50, Utrecht
€ 85 per nacht
9 aug. - 10 aug.
3.9/5Goed! (1,200 beoordelingen)

"Mooie kamers! Vriendelijke service! We zijn tevreden met dit hotel."…"

Beoordeeld op 4 jul. 2019

Park Plaza Utrecht
Afbeelding van Hilton Royal Parc Soestduinen
Hilton Royal Parc Soestduinen
4 out of 5
Van Weerden Poelmanweg 4-6, Soest
€ 78 per nacht
25 jul. - 26 jul.
4.3/5Geweldig! (800 beoordelingen)

"Schone en nette kamer en fijne service bij het in en uit checken."…"

Beoordeeld op 8 jul. 2019

Hilton Royal Parc Soestduinen