Tonga

Reisgids
Foto verstrekt door Tourism Tonga
Vind je eigen tropische oase in deze prachtige archipel in de zuidelijke Grote Oceaan. Ze worden ook wel de 'vriendelijke eilanden' genoemd en staan bekend om hun mooie koraal en verlaten stranden.

Tonga is een Polynesische eilandengroep in het fijne water van de zuidelijke Grote Oceaan. Bezoek enkele van de ruim 170 eilanden om je eigen favoriete plek te vinden. Je vindt er onder andere paradijselijke stranden, indrukwekkend koraalrif, dramatische rotskliffen en tropisch regenwoud. Ga op een excursie bultruggen spotten, sportief vissen of leer om te kitesurfen. Daarnaast bieden de authentieke Tongaanse dorpjes inzicht in de fascinerende lokale gebruiken van de archipel.

Bezoek op vakantie naar Tonga eerst Tongatapu, het grootste van de archipel. Het pittoreske eiland wordt omgeven door indrukwekkend koraal. Ook vind je er indrukwekkende spuitgaten en aangename stranden. Leer tijdens je bezoek aan Tongatapu over ruim 1000 jaar aan fascinerende koninklijke geschiedenis en ervaar de lokale cultuur. Neem een rondleiding of huur een bootje en reis van eiland tot eiland.

Ga eens naar Vava’u, een verzameling van meer dan 50 eilanden die uit koraal bestaan. Voor het huren van een jacht, kajak, surfplank of voor uitrusting om te kitesurfen kun je in het hoofddorp Neiafu terecht. Geniet van een middagje duiken bij het felgekleurde koraal en ga vissen met een hengel. Ben je er tussen juni en november? Dan heb je geluk! Er worden dan namelijk excursies bultruggen spotten georganiseerd.

Neem een kijkje bij Ha’apai, een gebied met zo'n 60 eilanden waar in 1789 de beroemde muiterij op de HMS Bounty plaatsvond. Op de Lulunga-eilanden vind je ongerepte stranden, steile rotswanden, fascinerend koraalgesteente en weelderige bossen vol tropische fruitbomen. Kortom: een walhalla voor natuurliefhebbers. Ook kun je terecht op ‘Eua, een mooi groen eiland met regenwoud en verschillende wandelroutes.

Accommodaties op de eilanden variëren van eenvoudige, traditionele hutten tot luxe resorts en hotels. Geniet van de zonsondergang in een hangmat of kijk naar hoe lokale mensen tapa van boombast en manden weven. Ervaar 's avonds een traditioneel Tongaans feest met regionale gerechten en ceremoniële dans. Proef bijvoorbeeld de verrukkelijke verse vis of drink een kopje kava om de kalmerende effecten van dit lokale drankje te ervaren.

Tonga ligt in de zuidelijke Grote Oceaan en is per boot of vliegtuig bereikbaar. Hierbij landen bezoekers over het algemeen op Fua’amotu Airport op het eiland Tongatapu. Lokaal kun je alles verkennen door een motor, scooter of fiets te huren. Op de grotere eilanden zijn meestal bussen en taxi's aanwezig. Lokaal kun je van eiland tot eiland reizen per boot of regionaal vliegtuig. Tonga is een voornamelijk christelijk land, dus draag behalve op het strand bescheiden kleding en houd rekening met de zondag, als de meeste bedrijven gesloten zijn.

Populaire steden in Tonga

Neiafu
Neiafu
Staat bekend om Jachthavens, Natuur en Eilanden
Neiafu ligt op je te wachten. Geniet hier van de jachthaven, de natuur, het historische erfgoed en meer!

Redenen voor een bezoekje

  • Vava'u Harbor
Ha'atafu
Ha'atafu
Staat bekend om Stranden
Leer Ha'atafu echt goed kennen en ontdek hier de stranden en meer!

Redenen voor een bezoekje

  • Strand van Ha'atafu
Tonga inclusief een zandstrand, eilanden en tropische uitzichten
Nuku'alofa
Staat bekend om Eilanden, Duiken en Snorkelen
Nuku'alofa ligt op je te wachten. Geniet hier van de eilanduitzichten, de cultuur, de aanwezigheid