Ga voor groen en boek een ontspannend en interessant weekend in Växjö

In 2007 werd Växjö door de BBC uitgeroepen tot groenste stad van Europa vanwege zijn milieubeleid en streven naar een duurzame toekomst, en dit heeft nog altijd een sterke invloed in de stad.

Deze aandacht voor het milieu is terug te vinden in alle onderdelen van het dagelijks leven in Växjö. Niet alleen zijn de gebouwen in de stad gebonden aan strenge milieunormen, maar je vindt ook enkele uitstekende restaurants in het centrum van de stad waarvan het menu is samengesteld op basis van streekproducten en biologische landbouw. Je ontdekt een stad vol weelderig groen, praktische en veilige wandelroutes en heel veel fietspaden door de prachtige natuur. Er is ook veel te beleven voor geschiedenisliefhebbers in en rond Växjö.

Växjö is ontstaan vanuit een natuurlijke marktlocatie, bij een meer, naast een groot knooppunt van verschillende hoofdwegen door Zuid-Zweden. Aan het begin van de twaalfde eeuw kwam de Britse missionaris Sigfrid naar deze plek om de Zweden bekeren. Hij wordt aangewezen als de opdrachtgever tot de bouw van de eerste bisschopskerk in Zweden, waaruit uiteindelijk de schitterende Växjö Domkyrka (Dom van Växjö) ontstond. 

In Växjö is de natuur altijd dichtbij. Maak een wandeling rondom het Växjösjön (Meer van Växjö) langs een wandelroute van 5 kilometer omgeven door beelden, beekjes en uitkijkplatforms met een schitterend uitzicht over de stad. Breng een middag door in het park Strandbjörket, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen in een grote speeltuin, de eendjes kunnen voeren en even kunnen uitrusten met wafels in het café, of bewonder de planten en bomen in het Linnéparken.

Als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van het gebied, valt hier veel te ontdekken. In het Utvandrarnas Hus (Huis van Emigranten) kun je exposities bekijken over de massa-emigratie naar Amerika vanuit Zuid-Zweden aan het einde van de 19e eeuw. Net buiten Växjö ligt de prachtige Kronobergs Slottsruin (Ruïne van Kasteel Kronoberg). Dit zijn de restanten van het kasteel dat meer dan 500 jaar geleden werd gebouwd als verdedigingswerk tegen de Denen.

Er rijden rechtstreekse treinen naar Växjö vanuit alle grote steden in Zweden, en vanaf Københavns Lufthavne Kastrup (Luchthaven Kopenhagen), voor een leuk en milieuvriendelijk begin van je inspirerende reis.


Hotelaanbiedingen Vaxjo

Bekijk alle hotels in Vaxjo
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

Vlucht + hotel: de beste deals naar Vaxjo

Bekijk alle pakketten naar Vaxjo

Topdeals op vliegtickets naar Vaxjo

Toon alle vluchten naar Vaxjo

Boek je vakantie naar Vaxjo