Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 400 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.


Ga voor groen en boek een ontspannend en interessant weekend in Växjö

In 2007 werd Växjö door de BBC uitgeroepen tot groenste stad van Europa vanwege zijn milieubeleid en streven naar een duurzame toekomst, en dit heeft nog altijd een sterke invloed in de stad.

Deze aandacht voor het milieu is terug te vinden in alle onderdelen van het dagelijks leven in Växjö. Niet alleen zijn de gebouwen in de stad gebonden aan strenge milieunormen, maar je vindt ook enkele uitstekende restaurants in het centrum van de stad waarvan het menu is samengesteld op basis van streekproducten en biologische landbouw. Je ontdekt een stad vol weelderig groen, praktische en veilige wandelroutes en heel veel fietspaden door de prachtige natuur. Er is ook veel te beleven voor geschiedenisliefhebbers in en rond Växjö.

Växjö is ontstaan vanuit een natuurlijke marktlocatie, bij een meer, naast een groot knooppunt van verschillende hoofdwegen door Zuid-Zweden. Aan het begin van de twaalfde eeuw kwam de Britse missionaris Sigfrid naar deze plek om de Zweden bekeren. Hij wordt aangewezen als de opdrachtgever tot de bouw van de eerste bisschopskerk in Zweden, waaruit uiteindelijk de schitterende Växjö Domkyrka (Dom van Växjö) ontstond. 

In Växjö is de natuur altijd dichtbij. Maak een wandeling rondom het Växjösjön (Meer van Växjö) langs een wandelroute van 5 kilometer omgeven door beelden, beekjes en uitkijkplatforms met een schitterend uitzicht over de stad. Breng een middag door in het park Strandbjörket, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen in een grote speeltuin, de eendjes kunnen voeren en even kunnen uitrusten met wafels in het café, of bewonder de planten en bomen in het Linnéparken.

Als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van het gebied, valt hier veel te ontdekken. In het Utvandrarnas Hus (Huis van Emigranten) kun je exposities bekijken over de massa-emigratie naar Amerika vanuit Zuid-Zweden aan het einde van de 19e eeuw. Net buiten Växjö ligt de prachtige Kronobergs Slottsruin (Ruïne van Kasteel Kronoberg). Dit zijn de restanten van het kasteel dat meer dan 500 jaar geleden werd gebouwd als verdedigingswerk tegen de Denen.

Er rijden rechtstreekse treinen naar Växjö vanuit alle grote steden in Zweden, en vanaf Københavns Lufthavne Kastrup (Luchthaven Kopenhagen), voor een leuk en milieuvriendelijk begin van je inspirerende reis.


Beste hotelaanbiedingen

Alle 22 hotels in Vaxjo weergeven
€ 88
Elite Stadshotellet Växjö

Elite Stadshotellet Växjö

Kungsgatan 6, Vaxjo
4,1
/ 5, op basis van 1.641 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit milieuvriendelijke hotel ligt in het centrum van Vaxjo, binnen 5 minuten lopen van Huis van Emigranten en Dom van Växjö. Ook Zweedse Glasmuseum en Smålands Museum liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 74
Hotell Esplanad

Hotell Esplanad

Norra Esplanaden 21 A, Vaxjo
3,9
/ 5, op basis van 229 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Vaxjo, binnen 10 minuten lopen van Bibliotheek van Växjö en Kunstgalerie van Växjö. Ook Huis van Emigranten en Dom van Växjö liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 62
Hotell Värend

Hotell Värend

Kungsgatan 27, Vaxjo
3,6
/ 5, op basis van 336 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Vaxjo, binnen 10 minuten lopen van Bibliotheek van Växjö en Kunstgalerie van Växjö. Ook Huis van Emigranten en Dom van Växjö liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 102
Elite Park Hotel Växjö

Elite Park Hotel Växjö

Vastra Esplanaden 10-14, Vaxjo
4,4
/ 5, op basis van 795 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit milieuvriendelijke hotel ligt in het centrum van Vaxjo, vlak bij Kunstgalerie van Växjö en Bibliotheek van Växjö. Ook Huis van Emigranten en Dom van Växjö liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 83
Clarion Collection Hotel Cardinal

Clarion Collection Hotel Cardinal

Bäckgatan 10, Vaxjo
4,1
/ 5, op basis van 186 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel in Vaxjo ligt binnen 5 minuten lopen van Kunstgalerie van Växjö en Bibliotheek van Växjö. Ook Huis van Emigranten en Dom van Växjö liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 147
PM & Vänner Hotel

PM & Vänner Hotel

Vastergatan 10, Vaxjo
4,7
/ 5, op basis van 396 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Vaxjo ligt binnen 5 minuten lopen van Bibliotheek van Växjö en Kunstgalerie van Växjö. Ook Zweedse Glasmuseum en Huis van Emigranten liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 82
Quality Hotel Royal Corner

Quality Hotel Royal Corner

Liedbergsgatan 11, Vaxjo
4,0
/ 5, op basis van 577 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Vaxjo, vlak bij Kunstgalerie van Växjö en Bibliotheek van Växjö. Ook Zweedse Glasmuseum en Huis van Emigranten liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 89
Toftastrand Hotell

Toftastrand Hotell

Lenhovdavagen 72, Vaxjo
4,0
/ 5, op basis van 57 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt aan het water, op 2,2 km van Glasriket-golfbaan en binnen 10 km afstand van Dom van Växjö en Linne-park. Ruïnes van kasteel Kronoberg ligt op 9,1 km.

Topdeals op vluchten

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.