Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Op vakantie naar Versailles

Bezoek het legendarische kasteel en neem een kijkje in het historische centrum, vol elegante musea en culturele hotspots.

Versailles staat synoniem met het extravagante vergulde kasteel met dezelfde naam. Neem de tijd om ook de rest van deze interessante plaats te ontdekken.

Voordat dit kasteel werd gebouwd, vormde Versailles een heel gewoon klein Frans dorpje. Toen men echter in de 17e eeuw begon met de bouw van dit kasteel, kreeg het nabije plaatsje een make-over zodat deze beter bij de weelderige stijl van het kasteel zou passen. Het oude dorpje werd gesloopt om ruimte te maken voor de wijken Notre-Dame en Saint-Louis, waar grote villa’s en kerken gebouwd werden.

Slenter door de statige buurt Notre-Dame, gebouwd in opdracht van Lodewijk XIV. Enkele hoogtepunten zijn het Théâtre Montansier, de Église Notre-Dame de Versailles en het Musée Lambinet. Ga op zoek naar de koninklijke stallen, de thuis van de Académie équestre de Versailles en het koetsmuseum waarin de uiterst weelderige koetsen van de verschillende vorsten van Versailles te zien zijn. Bezoek hier gelijk even de Marché Notre-Dame, waar je verse producten en hapjes aantreft.

Verder is een bezoek aan het Kasteel van Versailles natuurlijk een must. Dit glinsterende, architectonische meesterwerk vormt de hoofdattractie van de plaats. Naast de ingang tot het kasteel ligt La Cour des Senteurs, een binnenplaats met vier parfumerieën en een museum over de geschiedenis van parfum in Versailles. Bezoek daarnaast het nabije Portages du Roi, een beroemde tuin waar vroeger ingrediënten voor de koninklijke keuken verbouwd werden. Slenter over het gras langs de groentes en fruitsoorten die op traditionele manier verbouwd worden.

Controleer vóór je bezoek wat er te zien is in l’Opéra Royal de Versailles en boek een kaartje om een operavoorstelling te zien. Dit prachtige, barokke gebouw werd oorspronkelijk gebouwd ter viering van de bruiloft van Marie Antoinette en Lodewijk XVI.

Versailles ligt op ongeveer 21 kilometer buiten Parijs. Neem de trein van Parijs naar het station Versailles-Rive Gauche of Versailles-Rive Droite. Beide stations liggen op 15 minuten loopafstand van het kasteel. Het kasteel is gesloten op maandag en nationale feestdagen. Maar zelfs zonder een bezoek aan het kasteel zelf valt er genoeg te zien voor inzicht in het luxe, koninklijke leven.


Versailles Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Versailles

Alle 4.993 accommodaties in Versailles bekijken
Hôtel Le Louis Versailles Château-MGallery by Sofitel € 135
Hôtel Le Louis Versailles Château-MGallery by Sofitel

Hôtel Le Louis Versailles Château-MGallery by Sofitel

2 Bis Avenue De Paris, Versailles
   
  4,5
  / 5, op basis van 90 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Versailles ligt in de historische wijk, op 0,4 km van Paleis van Versailles en binnen 20 km afstand van Paris Expo Porte de Versailles en Eiffeltoren. Ook Fondation Louis Vuitton pour la création en Les Invalides liggen binnen 20 km afstand. RER-station Versailles Château Rive Gauche ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Versailles-Chantiers is het 13 minuten lopen.

  Waldorf Astoria Trianon Palace - Versailles € 208
  Waldorf Astoria Trianon Palace - Versailles

  Waldorf Astoria Trianon Palace - Versailles

  1 Boulevard De La Reine, Versailles
    
   4,4
   / 5, op basis van 1.043 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Versailles ligt in de historische wijk, op 1,3 km van Paleis van Versailles en binnen 15 km afstand van Pont de Sèvres en Château de Malmaison. Ook Stade Pierre de Coubertin en Europees ziekenhuis Georges Pompidou liggen binnen 15 km afstand. Station Versailles-Rive-Droite ligt op 15 minuten lopen en naar RER-station Versailles Château Rive Gauche is het 23 minuten lopen.

   Hotel Le Versailles € 76
   Hotel Le Versailles

   Hotel Le Versailles

   7 Rue Sainte Anne, Versailles
     
    4,1
    / 5, op basis van 487 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Notre-Dame, op 0,5 km van Paleis van Versailles en binnen 15 km afstand van Winkelcentrum Vélizy 2 en Château de Malmaison. Ook Bois de Boulogne en France Miniature liggen binnen 20 km afstand. RER-station Versailles Château Rive Gauche ligt op 12 minuten lopen en naar Station Versailles-Rive-Droite is het 14 minuten lopen.

    A l'Hotel des Roys € 77
    A l'Hotel des Roys

    A l'Hotel des Roys

    14, Av de Paris, Versailles
      
     3,9
     / 5, op basis van 330 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Chantiers, op 0,6 km van Paleis van Versailles en binnen 15 km afstand van Paris Expo Porte de Versailles en Pont de Sèvres. Ook Parc des Princes en Château de Malmaison liggen binnen 15 km afstand. RER-station Versailles Château Rive Gauche ligt op 6 minuten lopen en naar Station Versailles-Chantiers is het 10 minuten lopen.

     Mercure Versailles Chateau € 77
     Mercure Versailles Chateau

     Mercure Versailles Chateau

     19 rue Philippe de Dangeau, Versailles
       
      3,9
      / 5, op basis van 401 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Notre-Dame, op 0,9 km van Paleis van Versailles en binnen 10 km afstand van Pont de Sèvres en Parc de St-Cloud. Ook Théâtre André Malraux en Château de Malmaison liggen binnen 15 km afstand. RER-station Versailles Château Rive Gauche ligt op 9 minuten lopen en naar Station Versailles-Rive-Droite is het 12 minuten lopen.

      Hôtel de France - Versailles € 90
      Hôtel de France - Versailles

      Hôtel de France - Versailles

      5 Rue Colbert, Versailles
        
       4,1
       / 5, op basis van 124 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Notre-Dame, op 0,5 km van Paleis van Versailles en binnen 15 km afstand van Paris Expo Porte de Versailles en Pont de Sèvres. Ook Château de Malmaison en Parc des Princes liggen binnen 15 km afstand. RER-station Versailles Château Rive Gauche ligt op 12 minuten lopen en naar Station Versailles-Rive-Droite is het 13 minuten lopen.

       Hotel la Residence du Berry € 86
       Hotel la Residence du Berry

       Hotel la Residence du Berry

       14 rue d'Anjou, Versailles
         
        4,3
        / 5, op basis van 190 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Saint-Louis, op 1,7 km van Paleis van Versailles en binnen 20 km afstand van Winkelcentrum Vélizy 2 en France Miniature. Ook Château de Malmaison en Parc des Princes liggen binnen 20 km afstand. RER-station Versailles Château Rive Gauche ligt op 7 minuten lopen en naar Station Versailles-Chantiers is het 15 minuten lopen.

        Hôtel d'Angleterre € 65
        Hôtel d'Angleterre

        Hôtel d'Angleterre

        2 bis rue de Fontenay, Versailles
          
         4,0
         / 5, op basis van 104 beoordelingen
         2.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Saint-Louis, op 0,8 km van Paleis van Versailles en binnen 20 km afstand van Théâtre André Malraux en Pont de Sèvres. Ook Château de Malmaison en Maison du Parc Naturel de la Haute Vallée de Chevreuse liggen binnen 20 km afstand. RER-station Versailles Château Rive Gauche ligt op 6 minuten lopen en naar Station Versailles-Chantiers is het 19 minuten lopen.