Topactiviteiten in Bursa

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Bursa

Leuke culinaire en culturele activiteiten in Bursa

In het noordwesten van Turkije ligt het levendige Bursa, dat zowel voor actieve avonturiers als voor cultuurliefhebbers een mooie vakantiebestemming is. Je kunt in deze stad de sierlijke mausoleums van de eerste sultans van het Ottomaanse Rijk bekijken en winkelen bij de overdekte markt Kapalı Çarşı. Daarnaast vind je in het centrum van Bursa de publieke warmwaterbaden van Çekirge. In de buurt van Bursa ligt de berg Uludağ, waar je 's zomers geniet van een frisse bries en heerlijk kunt wandelen.

Leuke excursies in Bursa

Reizigers hebben een ruime keuze aan leuke dingen om te doen in Bursa. Je kunt alle hoogtepunten combineren tijdens de tour Bursa, de Groene Moskee en de berg Olympus - kleine groep. Tijdens deze excursie leer je over de Turkse cultuur en het Ottomaanse Rijk. In de Groene Moskee kun je genieten van de bijzondere architectuur en keramische tegels, waarna je naar het mausoleum van de vijfde Ottomaanse sultan Mehmet I vertrekt. Na een heerlijke Turkse kebab als lunch gaat de tour verder naar het kabelbaanstation aan de voet van de berg Olympos, die in het Turks Uludağ heet. Na genoten te hebben van het uitzicht keer je terug naar Bursa om rond te kijken op de Grote Bazaar, die met name bekendstaat om de zijde.

Musea in Bursa

Een museumbezoek is een van de leukste activiteiten in Bursa, want de stad heeft een rijke geschiedenis en een interessante cultuur. Voor een goede kennismaking met Bursa kun je terecht in het Bursa City Museum, waar je een kijkje krijgt in de geschiedenis van de stad, traditionele kleding en lokale muzikanten. Even verderop tref je in een fraaie historische villa het Bursa Atatürk Museum. De oprichter van de moderne Turkse staat woonde tijdelijk in dit sierlijke huis, waar diverse vertrekken zijn opengesteld voor het publiek. Ook het Karagöz Museum is een van de interessante bezienswaardigheden in Bursa. Hier leer je alles over schaduwtheaters, een kunstvorm die in Turkije traditioneel gezien een belangrijke rol speelt in het doorvertellen van verhalen.

Gastronomie in Bursa

Een bekend Turks gerecht is kebab, maar in Bursa wordt een bijzondere variant geserveerd: İskender kebab. Bij deze kebab wordt tomatensaus en yoghurt over het vlees gegoten en daarnaast wordt het gerecht opgediend met gesmolten schapenboter. Het restaurant in Bursa waar de allereerste portie ooit werd geserveerd, Kebapçı İskender Yavuz İskenderoğlu, bestaat nog steeds. Door de vele fruitboomgaarden en wijngaarden rondom Bursa zijn fruitcompotes lokaal ook erg populair, evenals olijven en gesuikerde kastanjes. Heb je trek gekregen? Bekijk hoe je eenvoudig deze culinaire Turkse stad bereikt bij het aanbod aan vluchten naar Bursa en ontdek ook de vele comfortabele hotels in Bursa.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.Buurten van Bursa

Steden in de buurt van Bursa