Topactiviteiten in Marbella

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Marbella

Marbella biedt het hele jaar topactiviteiten.

Zowel in de zomer als in de winter is het in Marbella heerlijk vertoeven. Marbella wordt beschut door het gebergte en heeft daardoor een heerlijk klimaat. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 18 graden. Bij overwinteraars is Marbella dan ook erg in trek. Er zijn bovendien prachtige parken en lanen, met veel groen en talloze sinaasappelbomen. Ook kun je er al vroeg in het voorjaar de fijne stranden bezoeken. In de avonden zijn de terrassen op de boulevard snel gevuld. Marbella ligt op ongeveer 55 kilometer van het vliegveld van Málaga, waar de vluchten naar Marbella aankomen en vertrekken.

Dagexcursies in Marbella

De hotels in Marbella vormen een goede uitvalsbasis voor boeiende excursies. Er zijn namelijk veel bezienswaardigheden in Marbella en omgeving. De dagexcursie naar Granada: paleis van het Alhambra is bijvoorbeeld een aanrader. De deels Moorse paleizen geven een fraai beeld van het oude Spanje. Een andere gezellige excursie vanuit Marbella is een dagtocht naar Ronda. Een slingerweg leidt door de bergen naar dit mooie stadje, dat gebouwd is aan weerszijde van een diepe kloof. De smalle brug die de stadsdelen over deze kloof verbindt, de boogbrug Puente Nuevo, is erg fotogeniek. In Ronda bevindt zich bovendien een fraaie arena, Plaza de Toros de Ronda, waar alleen nog tijdens het jaarfeest een stierengevecht wordt gehouden. In de arena is bovendien een interessant museum gevestigd. De overtocht naar de oude Marokkaanse stad Tanger neemt dankzij de snelle boten slechts weinig tijd in beslag. Een dagexcursie naar Tanger is dan ook een unieke gelegenheid om de Marokkaanse cultuur op te snuiven.

Gezellige stadswandelingen in Marbella

Een wandeling door het oude centrum is een leuke activiteit in Marbella. De met straatkeien geplaveide straatjes zijn nagenoeg autovrij. De witte huizen zijn gebouwd in de typische Andalusische stijl. Je vindt er karakteristieke winkeltjes en er zijn meerdere rustieke pleintjes. De Patio de los Naranjos, het sinaasappelplein, is werkelijk schilderachtig. Hier vind je sfeervolle terrassen waar je kunt genieten van alles om je heen. In Puerto Banús, de mondaine jachthaven, is het heerlijk flaneren. Puerto Banús is namelijk zeer in trek bij de internationale jetset. Langs de kades liggen luxueuze jachten aangemeerd. Rondom de haven vergaap je je aan de etalages van vele befaamde wereldmerken op het gebied van mode, juwelen en parfumerie. Het is heerlijk om neer te strijken op een terras en te genieten van de voorbijgangers en de luxe auto's.

Dingen om te doen in Marbella en omgeving.

De Britse kroonkolonie Gibraltar ligt op ruim 78 kilometer van Marbella. Gezellig een dagje winkelen in Gibraltar mag niet ontbreken aan je reis. Koopjesjagers kunnen hier hun slag slaan, want de verkoop is hier vrij van btw. Liefhebbers van een sportieve activiteit zullen zeker genieten van een tour naar El Caminito del Rey. Dit unieke, houten looppad door de El Chorro-kloof is aangelegd in het begin van de vorige eeuw en heeft een lengte van 3 kilometer. Het pad is gebouwd tegen de rotswand en hangt ongeveer 100 meter boven de rivier El Chorro.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.