Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Parijs

Zie alle 75 activiteiten in Parijs

Bezoek Parijs en ontdek de leukste activiteiten

In het noorden van Frankrijk ligt Parijs de bruisende hoofdstad van het land. Je kunt de leukste activiteiten in Parijs ondernemen. Dankzij de rijke geschiedenis van de stad vind je er de mooiste kunst en architectuur. Beklim bijvoorbeeld de welbekende Eiffeltoren en kijk uit over heel Parijs of neem een kijkje in het imponerende Louvre museum waar je ook het wereldberoemde schilderij de Mona Lisa vindt. De zogenaamde 'stad van het licht' staat verder bekend om zijn uitstekende gastronomie en toonaangevende rol op het gebied van mode.

Sightseeing in Parijs

Door de verschillende excursies kun je Parijs op allerlei manieren ontdekken. Zo kun je het brede culturele aanbod verkennen met een hop-on

hop-off-bus maar ook een sightseeingcruise op de Seine langs de verschillende historische monumenten is een echte aanrader. Er zijn ook extra speciale manieren om Parijs te verkennen. Waag bijvoorbeeld een ritje in een tuktuk door het drukke Parijs bewonder de stad vanuit de lucht per helikopter of rijd in de late avonduren met een Franse oldtimer over de Avenue des Champs-Élysées. Je zult in elk geval de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs aandoen zoals de kathedraal de Notre-Dame van Parijs het monument de Arc de Triomphe en natuurlijk de Eiffeltoren.

Eten drinken en nachtleven in Parijs

Frankrijk staat bekend om zijn geweldige keuken en Parijs is hierop geen uitzondering. In de verschillende wijken kun je goede restaurants vinden. Eet bijvoorbeeld een hapje in de historische wijk Montmarte waar je je voor even in het begin van de 20e eeuw waant. Verder wordt Parijs alom geprezen om zijn zoete lekkernijen. Ga dan ook op een culinaire tour langs de verschillende luxe bakkerijen chocolatiers en patissiers in de wijken Saint-Germain-des-Prés en Le Marais. Andere producten die onlosmakelijk verbonden zijn met Frankrijk zijn kaas en wijn die je door de gehele stad in de vele barretjes kunt nuttigen. Het nachtleven in Parijs vindt voornamelijk plaats in de verschillende variétéclubs waarvan de Moulin Rouge de bekendste is. Vergaap je hier aan het prachtige variété onder het genot van een drankje of uitgebreide maaltijd.

Dingen om te doen in Parijs

Parijs heeft een rijke geschiedenis en kent dan ook een groot aantal musea die je voor een leuk dagje uit kunt bezoeken. Het Louvre is natuurlijk het bekendste museum maar je kunt ook ook een bezoek brengen aan het wassenbeeldenmuseum Grévin. Of ga naar het parfummuseum Fragonard waar je alles leert over de productie en geschiedenis van het lekker ruikende goedje. Wordt het drukke Parijs je even te veel? Dan is het ook leuk om een dagexcursie naar Mont Saint-Michel in te plannen. De middeleeuwse abdij ligt op een prachtige rustieke plaats aan de kust van Normandië. Verder zijn er verschillende bekende modehuizen in de Franse hoofdstad en kun je er dan ook goed winkelen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht in het beroemde warenhuis LE BHV Marais. Geïnteresseerd in een verblijf in Parijs? Bekijk dan ons overzicht van hotels in Parijs en vluchten naar Parijs.

Kaart

Discover neighborhoods in Parijs

Centrum van Parijs

Palais Royal en Musée du Louvre zijn enkele topattracties in Centrum van Parijs. Neem de metro bij Station de Métro Palais Royal-Musée du Louvre of Metrostation Louvre - Rivoli en ontdek de fascinerende musea, de prachtige kathedraal en de charmante cafés van het gebied.

MuseumMonumentArchitectuur

Marais

Bewonder historische en bouwkundige meesterwerken en bezoek een van Europa's grootste musea voor moderne kunst in het 3e en 4e arrondissement van Parijs.

MuseumCaféArchitectuur

Montmartre

Deze charmante buurt aan de voet van de Sacré-Cœur herinnert nog steeds aan de tijd toen dit het trefpunt was voor enkele van 's werelds grootste kunstenaars.

KathedraalCaféKerk

7e arrondissement

Bezoek de Eiffeltoren, de bekendste attractie van dit arrondissement, en alle andere geweldige historische gebouwen en museums.

TourCaféMuseum

8e arrondissement

Door dit arrondissement loopt de bekendste straat van Parijs en het gebied is sterk verbonden met de opkomst van Napoleon en de donkere jaren van de Franse Revolutie.

CaféMuseumZonsondergang

6e arrondissement

Kom meer te weten over de intellectuelen van Parijs, ontdek het levendige Quartier Latin en geniet van de schilderachtige tuinen en de kunstzinnige cafécultuur.

CaféMuseumKerk